![]() |
![]() |
#1 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 38 Thanked 37 Times in 22 Posts
Üye No: 18838
İtibar Gücü: 1429
Rep Puanı : 1953
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() BABAMDAN SEÇMELER
DURDURUN DÜNYA'YI GÜNEŞİ ÖPECEĞİM Sabah güneşine yüklüyorum duygularımı Boğazın sularında yıkıyorum Kuşluk vakti Yavaş yavaş siniyorum soğuk şehirlerine Cam selama duruyor Çaresiz Pencerende. Sızıyorum Evinin bütün odalarına Ruhun ruhumu çağırıyor yanına Bir İstanbul kokusu odanı sarıyor Beni okşayan güneş, şimdi de seni öpüyor Yüzünde goncalar açarken aheste aheste Bir özlem Bağdaş kuruyor gönül köşene Sıcacık sesin çınlatırken yasa duran odamı Şiire dönüşmüş buluyorum sevdalarımı Gün boyu misafir Güneşteki parçam Beni hayata bağlıyor Seninle hayaller kurmam Kokumu kokunla aşıla Gönder geceyle bana Buz kesen gönül evimi Döndür gülizara. Samimiyse güneşi okşamaların Duygularıma değmiş olmalı parmakların Öpmüşsün gözlerinle Dudak izlerin düşmüş Öyle öpmüşsün ki güneş yüzüne gülmüş Busenle göz gözeyim İstanbul semalarında Uzanıp öpeceğim güneşi, durdurun dünyayı. Deniz Kurşuni Ben Şair Ben İstanbul’un İstanbul boğaz'ın sırtında. Bir kızıllık çekip alıyor gözbebeklerimi. Akşam Gündüz ile öpüşüyor Güneş Denize düşen yarım karpuz Denizde kor, suda güneş Su da Buz mu buz Ruhum Dörtnala koşan doru kısrak Ayaz Boğaz’ın boğazını sıkıyor kıskıvrak. Güneşin utangaç yüzünde İhanetin tasması Boşuna mı sanırsınız Boğaz’da yıkanması Vakit akşam Deniz bulanık Ben; asabî… Vesveseler İçimde tespih, tespih dizili Gaipten biri seslendi “Güneş O’nu elledi”… Kan beynime sıçradı ben yine delillendim Ufuklara baktıkça geldi “Heyheylerim” Güneş inat İçim fesat Ben kıskanç… Seni öptüğü için kin duyarım güneşe Bir de dalga geçiyor, yüzünde gülümseme Sinkaflı sözler edip yüzüne tükürdüm Araya bulut girmese Güneşi öldürürdüm… Akşam çöktü Deniz Kurşunî Ben Şair EDEBİSTANBUL Çınaraltında Ölümcül sessizlik Hüzün almış yerini kekik kokulu çayın.. Meydan sudan çıkan balık Taş duvarların dilinde içli nağme Geçmişin kirinde yıkar yüzünü zaman. Tespihçilere hasretinden Bir kıvılcımla tutuşur kaldırımlar Elleri koynunda Mercan dedenin. Sahaflarda saf tutmuş fikir Devir! Bilgenin cahile muhtaç olduğu devir. Neyle terapide kubbealtı Yahya Kemal’in sesi çınlar Şiir kokan mistik avluda. Okşar özlemle İstanbul’u “Boğazdan bir gemi geçer” Mezarında elleri yanar Nazım’ın, Dinler el yordamıyla Yetmiş yedi tepeyi 'Bir Garip Orhan Veli'. FAAİL MEÇHUL!!! Ene savunmada; vurup kelepçeyi bağladım gözlerini tatlı tatlı konuşup sızdım çaktırmadan çapraz sorguda... Açlık grevinde söverken buldum bana gözlerimi yutkundu,sustu, direndi,İnadına... Peş peşe indi kırbaç dağlanmış zincir izi bileklerim. en nihayet Filistin askısında bendi yıkıldı itirafımın. Kana buladım Felluce’ yi Telaferi dövdüm füzeyle emir verdim halep’çe de soykırıma Filistin direnişinde paleti bendim Amerikalı kızı ezen tankın Kolasını yudumlarken tütününe verdim alın terimi bu itirafımı zapta geçin kaynağı benim ben ölüm kusan silahların. İnsanım güya! .... AHMET ERDEM Son düzenleyen: ultraslan_onur; 12-21-2006, 08:17 PM.. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Durdurun dünyayı inicek vaarrrrr..... :D | Luspe86 | Komik Videolar | 1 | 06-09-2010 01:25 PM |
Rusya'dan İsrail'e saldırıları durdurun çağrısı | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-18-2008 08:45 PM |
Fransa’ya bastırın o tasarıyı durdurun / 8 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-08-2006 01:36 AM |
TÜm DÜnya'yi DolaŞtiktan Sonra En Son Bİzde | gencsara | Eskiler (Arşiv) | 6 | 05-02-2006 07:47 AM |
Trafik Kazalarında Kanamayı durdurun | Karizmatix | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-29-2006 11:09 PM |