www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-19-2006, 12:25 PM   #1
Stinq
ÇaKaL Üye

Stinq Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 132
Üye No: 6800
İtibar Gücü: 2070
Rep Puanı : 40766
Rep Derecesi : Stinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond repute

Antivirüs yazılımları tarafından tanımlanamayan bir trojan loader mail yolu ile yayılmaya başladı. Türkiye kaynaklı olan malware kariyer.net'ten gelmiş gibi gözüken bir mail ile yayılmaktadır.

Rastlanma Tarihi: 14-12-2006
İlk Çözümleme Tarihi: 14-12-2006
Çözümleme Durumu: İlk çözümleme safhası

Yayılma yöntemi:
Zararlı dosya kariyer.net'ten gelen sahte bir email yoluya yayılmaktadır. Yakalanan örnek sahte e-mail; "[email protected]" adresi ve "selam" subject'i bilgisi ile, Turk Telekom'un Gayrettepe ADSL portuna bağlı 88.233.33.192 ip'si ile gonderilmiştir.

Mail içeriği de şu şekildedir:

"Merhaba kariyer net sitesindeki ilaniniz icin bu maili yaziyorum aradiginiz vasiflara uygun oldugumu
dusunuyor ve is talebinde bulunuyorum cvmi isikdeki dosyadadir..
ilginiz icin tesekkur ederim..

NOT: Seyehat engelim yoktur (yurt disi da olmak uzere)

iyi calismalar dilegiyle.

Nur KARAYEL
CV ve resimlerimin devami icin resime tiklayin."

İlgili resime tıklanıldığında, "www.freewebtown.com/nurkarayel/cv-resimlerim.zip" adresinden dosya indirme işlemi yapılmakta, indirilen zip dosyası içerisinde, kendini açan-çalıştırılabilir (self decompress-executable) dosya görüntüsündeki cv.exe dosyası bulunmaktadır.

cv.exe dosyası bir antivirus yazılımlarının halen tanımlayamadığı bir trojan loader olarak çalışmakta ve sisteme smss.exe isimli ve Win32.Delf.tz olarak tanımlanan bir dosyayı yüklemektedir.

smss.exe dosyası keylogger, screen capturer, spyware-trojan loader olarak çalışmaktadır.

Stinq çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
212121 (01-09-2007), xloys (03-26-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı