![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 22 Thanked 136 Times in 66 Posts
Üye No: 5863
İtibar Gücü: 2330
Rep Puanı : 20870
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Danıştay 12. Daire, Türk Eğitim-Sen’in, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul müdürlerinin rotasyonuna ilişkin 25 Temmuz 2006 tarihinde yayınladığı genelgenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı davada ara karar verdi. Daire, okul müdürlerinin rotasyonu kapsamında, hangi okulların boş ilan edileceğine ilişkin valilikler ya da Bakanlık takdir yetkisi veren genelgenin subjektif olduğunu kararlaştırdı. Vekaleten müdürlük yapanları kapsam dışına alabilme yolunu açan genelgeye ilişkin Daire kararında, şöyle denildi:
"Boş ilan edilecek okul müdürlükleri için; herhangi bir değerlendirme kriteri ortaya konulmaksızın doğrudan takdir yetkisi tanınması; nesnelliği ortadan kaldırmakta, hangi okulların müdürlüklerinin boş ilan edilip edilmeyeceği subjektif değerlendirmelere bırakmakta, idari belirliliği ve şeffaflığı ortadan kaldırmakta olup bu durumda bireyler arası eşitliği ortadan kaldırması yönüyle hukuka aykırılık oluşturmaktadır." Daire, genelgenin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararını oybirliğiyle aldı. Türk Eğitim-Sen Genel Mevzuat Sekreteri Seyit Ali Kaplan, sendika olarak Bakanlığın yanlış uygulamalarının önünde durmaya devam edeceklerini kaydetti. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Danıştay'dan tarihi karar | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-21-2008 05:38 PM |
Danıştay'dan türbana fren! | TυяKѕ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-11-2008 08:06 PM |
Mehmetçik Vakfı'ndan ödemelere durdurma 22 Ocak | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-22-2008 05:42 PM |
Danıştay'dan depremzede tazminatına onay 6 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 12-06-2006 12:07 PM |
Sağlık Etkili Gıda Reklamlarına Durdurma | Stinq | Eskiler (Arşiv) | 1 | 11-06-2006 01:31 PM |