www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 01-06-2007, 11:53 AM   #1
jockeя
Administrator
 
jockeя Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 8,106
Teşekkür Etme: 20
Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi : jockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond repute
Cinsiyet :
Ünvan : Admin
Varsayılan Unutkanlık nasıl önlenir?

Sürekli faal olmak, arkadaş ve aileyle vakit geçirmek unutkanlığı engelliyor.

Yaş ilerledikçe unutkanlığın arttığı bilinen bir gerçek. Yeni şeyleri öğrenmek, daha önce bilinen isimleri ve kelimeleri hatırlamak veya gözlükleri bulmak daha uzun zaman alabilir. Bunlar genellikle ciddi bellek kusurlarının değil, ılımlı bir unutkanlığın bulgularıdır. Ancak kişinin daha önce bildiği yerde kaybolması, tekrar tekrar aynı soruyu sorması, yön işaretlerine uyamaması, zaman, yer ve kişiler hakkında net olamaması, kendi bakımını yapamaması ciddi hafıza problemleridir.

İlaçların etkisi olabilir mi?

Uzm. Dr. Abdullah Özkardeş, unutkanlık ve unutkanlığın yol açtığı ciddi bellek kusurlarına karşı önerilerde bulunuyor. Bazı tıbbi nedenler, ciddi bellek sorunlarına yol açabilir Bu problemler, tedaviye başlamadan önce giderilmeye çalışılmalıdır. Bellek sorunlarına yol açan tıbbi nedenler arasında şunları saymak mümkündür; bazı ilaçların yan etkileri, depresyon dehidratasyon denilen vücutta yetersiz sıvı olması, sağlıklı gıdaları yeterli kadar alamama veya vücutta vitamin ve mineral eksikliği, küçük kafa travmaları troid problemleri.. Üzgün olma, yalnız, kaygılı ve sıkıntılı olma kafa karışıklığına ve unutkanlığa yol açabilir. Aktif olmak, arkadaşlarına ve ailesine daha çok zaman ayırmak ve yeni beceriler öğrenmek yararlı olabilir. Ayrıca tedavi için bir doktora görünmek gerekir.

Hastalık haline gelirse

Alzheimer hastalığı da, ciddi bellek problemlerine yol açar. Bulgular yavaş bir şekilde başlar ve zaman içerisinde kötüleşir. Başlangıçta basit bir unutkanlık gibi görülebilir. Fakat zamanla net bir şekilde düşünce problemleri gösterirler. Her gün yaptıkları araba kullanma, alışveriş yapma, yemek yapma gibi işler zorlaşmaya başlar. Hastalık ilerledikçe Alzheimerli hastalar beslenme ve banyo yapma gibi ihtiyaçları için başkalarına bağımlı hale gelirler.

Beyin egzersizleri yapın

Unutkanlığa karşı önce neden unutkan olmaya başladığınızı araştırın. Kullandığınız bazı ilaçlar neden olabilir. Bu konuyu doktorunuza da danışın. Beslenme düzeninizde değişiklik yapın. Az yağlı yiyeceklere ağırlık verin. Bol meyve ve sebze yiyin. Zihinsel faaliyetinizi artırın. Bilim adamları beyinin sürekli egzersiz yapması gerektiğini vurgulayarak "hobiler edinin, zihni sürekli yeni konularla meşgul edin, bulmaca çözmek hatta video oyunları bile belleği güçlendirebilir" uyarısında bulunuyor. Sık sık temiz havada, yürüyüş yapmak, sosyal ilişkileri artırmak da önemlidir.

Ensonhaber.com
jockeя çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Unutkanlık işte... J!Mmy Bilim Ve Teknoloji Haberleri 0 09-16-2009 06:45 PM
Çağın hastalığı unutkanlık ÇaKıR- Eskiler (Arşiv) 0 05-09-2008 10:23 PM
Unutkanlık artık tarih olacak WrAtBoY Eskiler (Arşiv) 0 02-01-2008 10:16 AM
Unutkanlık alzheimer'ı perdeliyor jockeя Eskiler (Arşiv) 0 08-13-2007 06:53 PM
Böyle unutkanlık olmaz! sentaur Eskiler (Arşiv) 5 09-19-2006 01:33 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:29 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.