![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 0 Thanked 46 Times in 23 Posts
Üye No: 25918
İtibar Gücü: 1403
Rep Puanı : 2310
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Başbakan Erdoğan, AKP kampındaki konuşmasında 2007’nin “tamama erme ve taze bir başlangıcın yılı olacağını” söyledi. Erdoğan’ın sözleri bazı AKP’liler arasında “Köşk’e çıkış sinyali” biçiminde yorumlandı
BaŞbakan Erdoğan, iç siyasetle ilgili konuşmasında CHP Lideri Deniz Baykal, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e ağır eleştirilerde bulundu. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: KÖŞK SİNYALİ Mİ: * 2007 yılı sonrası çok daha iyi olacak. Bundan hiç endişeniz olmasın. 2007 ak siyasetle milletimizin kucaklaşması bakımından hem tamama erme hem de taze bir başlangıcın yılı olacaktır. Bu böyle bilinsin. Yani yeni bir 5 yıla yeni bir güçle enerjiyle fakat ilk günkü heyecanla, sevdayla yürüyeceğiz DEMİREL GÖRMÜYOR * Geçenlerde Türkiye’nin ileri gelen siyasetçilerinden bir tanesini (Süleyman Demirel’i kast ediyor) dinlerken üzüldüm. ’Bu iktidar ne yaptı ki’diyor. Üzüldüm. Niye, demek ki artık takip etmekten çok yorgun düştü. Buyrun ’ne yapıldı ki’diyor. İnsaf. Şöyle şuradan geçerken dikkat. Yani bunu İngiltere Başbakanı Tony görüyor da sen göremiyorsun. Ya şaşırdım diyor, bu kadar kısa zamanda bunlar (Esenboğa Havaalanı ve Turgut Özal Bulvarı) nasıl oldu? DOKUNULMAZ * Dokunulmazlık konusuna dokunmak istiyorum. Siyasetçi üzerinden bu dokunulmazlık çalışmalarını yürütmenin, siyaset kurumu zayıflatmaya ve siyasetçiyi bürokratik oligarşiye mahkum etmeye yönelik adım olduğunu buradan hatırlatmak isterim. Kusura bakmasınlar demokrasinin geliştiği bir dünyada asla seçilmişler, atanmışların elinde oyuncak haline getirilmez, getirilmemeli. DENKTAŞ’A ELEŞTİRİ * Denktaş’ın döneminde de bu ülkede iktidardık, sayın Talat’ın döneminde de iktidarız. Ülkemizdeki bazı televizyon kanallarına çıkmak suretiyle adeta benim halkımı bu noktada aleyhte bilgilendirmeye, aleyhte bir kampanyayı burada sürdürme gayreti içine girmeyi çok yanlış buluyorum. Yazıktır. Çünkü KKTC’nin her yönüyle içerde ve dışarıda desteğe ihtiyacı var, yıpratmaya değil. KKTC’nin bir evladıysan o zaman destek ver, aleyhte kampanyaya girme ‘Ovada siyaset DYP’yi çökertti’ AKP kampının basına kapalı bölümünde ilginç değerlendirmeler yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yaptırdığı son anketi açıkladı ve şöyle konuştu: “Son yapılan ankette oylarımız yüzde 31.7. CHP yüzde 13, MHP yüzde 6, DYP yüzde 5 civarında. MHP ve DYP’nin güçlü olduğu yerlere ağırlık vermeliyiz. Belediyelerimiz buralarda daha çok çalışmalı. Belediye başkanları ile vekiller arasında sorun olmamalı. Paylaşılamayacak mesele olamaz. Bu dönemde güçlü olmak zorundayız. Seçime giderken 24 saat bile çok uzun bir süredir. Her şey değişebilir. DYP ve MHP birbiriyle yarışıyor. Ovaya davet DYP’yi çökertti. MHP bunu çok iyi kullandı. Zaman zaman biz de bu tür hatalar yaptık, ama yapmamamız lazım.” Dink’e hedef alan kurşunlar hepimize sıkılmıştır AKP’nin Kızılcahamam kampına Hrant Dink cinayeti damgasını vurdu. Erdoğan, partisinin 8. İstişare ve Değerlendirme toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Dink cinayetini değerlendirdi: * Hrant Dink basın dünyamızın önemli bir şahsiyetiydi. Bu toprakların evladıydı. Hrant Dink’i hedef alan kurşunlar aslında hepimize sıkılmış kurşunlardır. Millet olarak bir kez daha açık ve hain bir provokasyonla karşı karşıya bulunuyoruz. Her şeyden önce AKP iktidarı olarak sorumluluğumuz büyük bunun idraki içerisindeyiz ve bu sorumluluğumuzun gereği olarak olayın üzerindeyiz, olayın üzerine gidiyoruz. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erdoğan’dan türbanlı öğrenciye af sinyali | TυяKѕ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-08-2008 03:00 PM |
Cep sinyali hücreyi bölüyor! 05.09.2007 | çikolata | Eskiler (Arşiv) | 1 | 09-05-2007 09:52 AM |
Gül'ün ilk Çankaya karikatürü 29 Ağustos 2007 | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-29-2007 03:26 PM |
Parayı kaptı ’referandum ertelenebilir’ sinyali verdi / 24 haziran | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-24-2007 03:20 AM |
Veda sinyali verdi | KaPGaN | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-23-2007 07:48 AM |