www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-05-2006, 01:46 PM   #1
pegasus
Müstakbel Üye

pegasus Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 11
Üye No: 20024
İtibar Gücü: 1522
Rep Puanı : 9562
Rep Derecesi : pegasus has a reputation beyond reputepegasus has a reputation beyond reputepegasus has a reputation beyond reputepegasus has a reputation beyond reputepegasus has a reputation beyond reputepegasus has a reputation beyond reputepegasus has a reputation beyond reputepegasus has a reputation beyond reputepegasus has a reputation beyond reputepegasus has a reputation beyond reputepegasus has a reputation beyond repute

PKK’ya yataklıktan 6 yıl hapse mahkûm olan F.Ü.A. "Kızımı okula gönderemeyeceğim, yardım edin" diye Milli Eğitim Bakanlığı’na mektup yazdı. Bakan Çelik devreye girdi, eğitim masraflarını devlet üstlendi.

TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmaya yönelik bölücü terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan F.Ü.A., kızı için devletten yardım istedi. Elazığ E tipi Kapalı Cezaevi’nde yatan hükümlünün, hapisteyken okula başlayan ve halen 3. sınıfta olan kızının okutulmasını istediği mektup, devlet yazışmasına konu oldu. Devlet de kızın, eğitim masraflarının karşılanmasının yanı sıra kıza ve annesine maddi yardım yapılmasını sağladı.

OKUTABİLİR MİYİM BİLMİYORUM

Mektubuna, hapis cezasının 3.5 yılını tamamladığını belirterek başlayan baba F.Ü.A., devlet tarafından verilen yardımlar için yaptıkları tüm başvuruların sonuçsuz çıktığını, ailesinin, "sağdan soldan gelen üç beş kuruş yardımla" geçindiğini anlattı. "Maddi ve manevi mağduriyetin had safhaya" ulaştığına işaret eden hükümlü, "Kızımı daha ne kadar okutabilirim bilmiyorum" feryadıyla, devletten yardım istedi. Hükümlü F.Ü.A.’nın, "T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ankara" adresine yazdığı mektup, dilekçe hakkı kapsamında kayda geçirildi. Cezaevi yönetimince üzerine "Hükümlü-Tutukluya aittir" damgası vurulan 23 Kasım 2006 tarihli, tek sayfalık mektup, aynı gün Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildi. Mektup hakkında "gereğinin yapılması için" sevkedilecek makam aranırken, konu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e iletildi.

H.K.A. DEVLET GÜVENCESİNDE

Bakan Çelik, bunun üzerine çocuğun okuduğu il olan Diyarbakır’ın valisi ve il milli eğitim müdürünü aradı. Bakan’ın talebi üzerine küçük H.K.A.’nın bundan sonraki eğitimini kesintisiz olarak devlet güvencesinde yürütmesi sağlandı. Kızlar ve yardıma muhtaç çocuklar için yürütülen kampanyalardan yararlandırılacak olan küçük kız, babası hapisten çıktıktan sonra da devlet güvencesinde olacak. Ayrıca Çelik’in talimatıyla, H.K.A. ve annesine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’ndan da maddi yardım başlatılacak.

Haberin Kaynağı
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
KaRaBaSaN (12-05-2006), Stinq (12-05-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 12-05-2006, 01:53 PM   #2
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2561
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

Başımıza ne geliyosa vatandaşımızın cahilliğinden geliyo..şahsi fikrim kimin çocuğu olursa olsun eğitilmeye muhtaçtır..
Old 12-05-2006, 08:18 PM   #3
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2561
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

Alıntı:
İlk Gönderen pegasus Mesajı Göster
[B]ailesinin, "sağdan soldan gelen üç beş kuruş yardımla" geçindiğini anlattı. "Maddi ve manevi mağduriyetin had safhaya" ulaştığına işaret eden hükümlü, "
cebellezi hesap..

neredesin pkaka ve her türlü destekçisi bilumum şeref yoksunu katiller...

neredesiniz ulan....

elemanınız yılan gördüğü devlete sarıldı..
Old 12-07-2006, 01:49 AM   #4
maYKıl
Geçerken Uğradım

Teşekkür Etme: 69
Üye No: 17839
İtibar Gücü: 1399
Rep Puanı : 17
Rep Derecesi : maYKıl is on a distinguished road

gerçek DEVLET budur bazılarıın bu devletin ne kadar büyük olduğunu anlaması lazım
maYKıl çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 12-07-2006, 01:56 AM   #5
varouj
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 2
Üye No: 9011
İtibar Gücü: 1433
Rep Puanı : 110
Rep Derecesi : varouj is on a distinguished roadvarouj is on a distinguished road

diycek kelime bulamıyorum!
varouj çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 12-07-2006, 02:20 AM   #6
scarface
Müstakbel Üye

scarface Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 17
Üye No: 5230
İtibar Gücü: 1491
Rep Puanı : 1010
Rep Derecesi : scarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura about

Yoksulluktan üniverste harcını yatıramayıp eğitimini yarıda bırakan nice gençler varken > bunların yerine pkk lıların çocuğuna devlet eğitim yardımı yapıyor!

Zaten meydanlarda da pkk lılar ortalığı yakıp geçerken devlet hiçbir şey yapmıyor ama üç tane üniversite öğrtencisi sosyal haklardan bahsederken jopları biber gazlarını yiyor...

Devlet değil devletin başında bulunanlarda hayır yok... Bu hükümette ya laiklik düşmanı olacaksın ki itibar-yardım ve her türlü kolaylığı göreceksin ya da bölücü terör örgütü pkk lı olacaksıon itibar görebilmek için!!!

Yazıklar olsun diyorum... Böyle idarecilere böyle devlet adamlarına...!!!!
Old 01-19-2007, 01:40 AM   #7
karamurat
Geçerken Uğradım

karamurat Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 9
Üye No: 10959
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : -230
Rep Derecesi : karamurat is infamous around these partskaramurat is infamous around these partskaramurat is infamous around these parts

Anne ve babanin günahini cocuk cekmemeli, bence dogru bir yardim.....
Buda Türkün asaletinden geliyor, Bizler hic bir irka benzemeyiz, özellik burda....
karamurat çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 01-20-2007, 08:17 PM   #8
Resttt
Geçerken Uğradım

Üye No: 14785
İtibar Gücü: 1419
Rep Puanı : 491
Rep Derecesi : Resttt is a glorious beacon of lightResttt is a glorious beacon of lightResttt is a glorious beacon of lightResttt is a glorious beacon of lightResttt is a glorious beacon of light

Bence de babanın vebalini cocuklara yukleyemeyiz..
Ne geliorsa basımıza cahillikten gelior..
Babası devleti duvenip devletine sıgınmıssa bir sosyal devlete de bu yakısırdı bence..
Resttt çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 01-27-2007, 09:32 PM   #9
gürk10
Yeni Üye

gürk10 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 37
Üye No: 6871
İtibar Gücü: 1437
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : gürk10 is on a distinguished road

evet belki cocuğa yardım etmek okutmak iyi ve mantıklı ama ben annesine yardım edilmesine karşıyım sonucta o bir pkk ve bu suctan dolayı ceza evinde böleleri beslemiyceksin asıcan asıcan ibreti alem olucak.
gürk10 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 01-27-2007, 09:35 PM   #10
jockeя
Administrator

jockeя Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 20
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi : jockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond repute

Alıntı:
İlk Gönderen Resttt Mesajı Göster
Bence de babanın vebalini cocuklara yukleyemeyiz..
Ne geliorsa basımıza cahillikten gelior..
Babası devleti duvenip devletine sıgınmıssa bir sosyal devlete de bu yakısırdı bence..

Katılıyorum +1
jockeя çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı