![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 547 Thanked 425 Times in 271 Posts
Üye No: 3561
İtibar Gücü: 3164
Rep Puanı : 28119
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ayman Abdelaziz, en büyük hayalinin Bordo-Mavili forma altında şampiyonluklar yaşamak olduğunu söyledi.
08.03.2007 Trabzonspor'un resmi internet sitesinde yayınlanan "Cola Turka Futbolcu Günlüğü"ne bu ay konuk olan Ayman, Trabzonspor'da oynamaktan dolayı çok mutlu ve aynı zamanda da çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Trabzonspor çok büyük bir camia. Taraftarı büyüleyici. Müthiş bir stat atmosferi var. Türkiye'nin 4 büyük takımından biri. Şehirde futbolu çok seviyorlar. İlk transfer görüşmemde basit bir sorun çıkmıştı. Gençlerbirliği ve Trabzonspor yönetimleri arasındaydı sorun. Sağlık kontrolünden de geçmiştim ama sonra kulüplerin yöneticileri arasında parayla ilgili sorunu öğrendim. Gençlerbirliği'ndeki kampa döndüm. Sonra sorun çözüldü ve transferim gerçekleşti. Trabzonspor, Türkiye'de büyük bir takım ve hedefi de büyük. Avrupa'da ve Türkiye'de iyi başarıları var. Hedefim Trabzonspor ile şampiyonluk yaşamak. Bunun için çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyim" dedi. Ayman, "Ziya Doğan, Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemde ben Malatyaspor'da forma giyiyordum. O zaman da iki kulüp transferim konusunda anlaşmaya varmıştı, ama bir Trabzonspor - Malatyaspor maçında sakatlandım. Trabzonspor da transferden vazgeçti. O dönem Trabzonspor'a gelmek nasip olmadı. Ben Allah'a çok inanıyorum. Her işte bir hayır vardır. Ancak o dönemde Trabzonspor'a transferim son anda gerçekleşmediği için açıkçası üzüldüm. Ama kısmetimin açık olduğunu da biliyordum. Buraya gelmeyi kendi içimde çok istiyordum, bir gün bu kente gelebileceğimi hayal ediyordum. Ancak o dönem gelmeyi bir başka istemiştim. Çünkü Trabzonspor'da çok kaliteli bir futbolcu kadrosu vardı. Takım iyi durumdaydı ve tüm kulvarlarda yol alıyordu. Şampiyonlar Ligi'ne katılma planları yapılıyordu. Kısacası her yönden çok cazipti" diye konuştu. ZİYA HOCA İLE BAĞLARIMIZ GÜÇLÜ Ayman, Ziya Doğan ile aralarında güçlü bir bağ bulunduğuna inandığını belirterek, "Ziya Hoca'nın kendine özgü bir sistemi var. Ben de onun sistemine en iyi şekilde uyan futbolculardan biri olarak kendimi görüyorum. O nedenle aramızda güçlü bir bağ söz konusu. Malatyaspor'da birlikte çalışırken çok başarılı olduk. Aynı başarıyı Gençlerbirliği'nde de sürdürdük. Şimdi bunu Trabzonspor'da tekrarlamak istiyorum. Türkiye Süper Ligi çok zor bir lig. Sistem, mantalite olarak her şey çok farklı. Türkiye'de oyun disiplini ve futbolcu mantalitesi çok önemli. Futbolu bu gerçekler doğrultusunda oynamak gerekiyor. Ziya Hoca'nın da bir sistemi var ve bu sistemi ben çok iyi tanıyorum. Karakterim de Ziya Hoca'nın karakterine tam anlamıyla uyuyor. Onun sistemine göre hareket ediyor, çok koşuyor, çok çalışıyorum.Sürekli hareket halindeyim. Agresif ve sürekli baskı yapmam en büyük özelliklerim. Ziya Hoca da çok hırslı; sürekli kazanmak istiyor, başarısızlığa asla tahammülü yok. Bu yüzden hiç ayrılmıyoruz" dedi. BASKI SORUN DEĞİL Ayman, taraftarların ve camianın baskısının kendisine etkilemeyeceğini de vurgulayarak, "7 yıldır Türkiye'de oynamam ve Trabzonspor'u yakından takip etmem dolayısıyla fazla bir sorun yaşamadım. Trabzonspor'un taraftarını ve camiasını ülkeye ilk geldiğim günden beri biliyorum. Büyük kulüp olduğu için beklentiler de büyük. Ona göre kendimi hazırladım. Maçlarda baskıdan çok heyecan oluyor. Ama arkadaşlarım da çok yardım ediyorlar. Onlara minnettarım. Mısır'da da büyük bir takımda oynuyordum. O nedenle taraftarın baskısını sorun olarak görmüyorum. Seyircisiz futbolun hiçbir anlamı yok. Takıma alıştım. Zaten oyuncuların çoğunu önceden tanıyordum. Bu nedenle zorluk çekmedim. Belki oyun ve mantalite olarak biraz farklılıklar olabilir. Mesela oyun içinde kim ne yapıyor, nasıl pas atıyor, kademe farklılıkları nasıl oluşuyor. Ama kısa sürede tüm oyuncuların özelliklerini çözdüm. Ligi iyi bir yerde bitireceğimize inanıyorum. En kötü ihtimalle UEFA kupasına katılırız. Türkiye Kupasını da almak istiyoruz. Takımımız çok kaliteli. Bana göre ligde ilk 4 takım arasında yer alır, kupaya da ulaşırız" dedi. Ayman, Anadolu' dan Trabzonspor dışında şampiyon çıkamayacağını da iddia ederek, "Trabzonspor her sezon şampiyonluğa oynuyor. Gelecek sezon da öyle olacak. Bunu herkes biliyor. Ben de böyle bir mücadelenin içinde olacağım için çok mutluyum. Ama şimdiden o zamanı düşünemeyiz. İlk önce bu sezon neler yapabiliriz ona bakmalıyız. Türkiye ligi çok zor. Ekonomik problemler, sistem sorunu, taraftar eksikliği var. 7 yıldır Türkiye' de oynuyorum. Trabzonspor' dan başka bir Anadolu takımının şampiyon olabileceğine inanmıyorum" ifadesini kullandı. AYMAN' IN GÖZDELERİ Ayman, mevkisinde beğendiği oyuncuları sıralarken de, "Kendi mevkimde Türkiye'den Aurelio ve Hüseyin'i, dünyada ise Patrick Viera, Claude Makalele ve Gilberto Silva' yı beğeniyorum. Saydığım isimler gerçekten çok kaliteli. Mevkilerinde bana göre en iyiler onlar. Örneğin Aurelio çok iyi bir futbolcu. Milli Takım'a da çok faydalı olacaktır. Tekniği ve kapasitesi çok iyi. O mevkide Hüseyin de olduğu için alternatifli bir kadro kurulmuş oldu. Zaten bana göre tüm mevkilerde 2-3 kişi olması gerekiyor. Böylece rekabet kaliteyi beraberinde getiriyor. Genelde oyuncular futbolu bıraktıktan sonra antrenör olur. Benim de böyle bir düşüncem var. İnşallah bu isteğimi gelecekte gerçekleştirebilirim. Eğer antrenör olursam kendi karakterime uygun bir futbol oynatmak istiyorum. Yine de çalıştığım teknik adamların sistemlerini yakından inceliyorum" diye konuştu.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Son model Ayman! | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-19-2008 10:49 AM |
Ayman davadan vazgeçti | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-08-2007 07:18 PM |
Ayman işi yattı | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-08-2007 04:10 PM |
Ayman büyük konuştu | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-05-2007 02:22 PM |
Beşiktaş namağlup şampiyonluk istiyor.. | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-17-2006 12:26 PM |