www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-02-2007, 08:32 PM   #1
iktisat_58
Daimi Üye
 
iktisat_58 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 308
Teşekkür Etme: 9
Thanked 136 Times in 88 Posts
Üye No: 28171
İtibar Gücü: 1476
Rep Puanı : 6781
Rep Derecesi : iktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan ßorç Çorßası [ Rus Mutfaqı ]

2 Litre Et Suyu (2 Tablet Et Suyu olabilir )
2 Büyük Pancar
2 Büyük Soğan
250 gr kadar Lahana
2 orta boy Patates
1 Orta boy Kereviz
1 Havuç
3 Ç.K. Domates Salçası
50 gr Margarin
3 Defne Yaprağı
Bir demet Maydanoz sapı
4 – 5 Diş Sarmısak
½ Ç.K. Toz Şeker
Tuz Karabiber Kırmızı Biber
Servis Esnasında Yoğurt veya Ekşi Krema

(Bortsch)

"Uluslararası ün yapmış Rus usulü bir çorbadır."

Servis esnasında Yogurt veya Ekşi Krema. 2 litre et suyunu veya içine 2 et suyu tableti koyduğunuz çorba suyunu kaynamaya bırakız ve kaynayınca söndürünüz.

Pancarların kabuklarını soyunuz ve kibrit çöpü inceliğinde doğrayınız. Pancarları cam bir kaseye alınız. Plastik kaplar pancar rengine boyanır. Tuzla dövülmüş ve macun haline gelmiş sarmısakları pancarlara katınız ve bir miktar ovaladıktan sonra bir kenara ayırınız.

Soğan ince çintiniz ve yağ ile kavurunuz. Soğanlar ölünce içine domates salçası ilave ediniz, salça kokusunun yok olması için bir miktar daha soğanlarla beraber kavurmaya devam ediniz.
Şimdi pancarları ilave ediniz, ateşin altını kısınız pancarlar yumuşak bir hal alana kadar pişiriniz. Fazla kavurmayınız, pancarlar daha sonra çorba ile de pişeceği için çok yumuşak olur.

Hazırlamış olduğumuz et suyunu bu soğanlı, salçalı, pancar kavurmasına ilave ediniz. Şimdi küp halinde doğranmış havuç, kereviz, patates (Biraz büyükçe), doğranmış Lahana, Defne Yaprağı, şeker, bağlanmış maydanoz sapı çorbaya ilave ediniz.

Sebzeler yumuşak bir hal alana kadar kaynamaya bırakınız. Çorba pişince maydanoz sapı ve Defne Yapraklarını servisten önce çıkarınız. Ekşi Krema veya iyice çırpılmış Yogurtla beraber servis yapılır ve her tabaga konan bir veya iki çorba kaşığı ogurt Çorbaya özel bir lezzet verir.
Afiyet Olsun.!…
iktisat_58 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Avatar

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Yaş: 0
Mesaj : 0
Üye No: 0
Rep Power: Çok
qarizma (04-02-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 04-02-2007, 08:40 PM   #2
qarizma
Daimi Üye
 
Üyelik Tarihi: Sep 2006
Mesajlar: 917
Teşekkür Etme: 648
Thanked 71 Times in 36 Posts
Üye No: 18465
İtibar Gücü: 1600
Rep Puanı : 4494
Rep Derecesi : qarizma has a reputation beyond reputeqarizma has a reputation beyond reputeqarizma has a reputation beyond reputeqarizma has a reputation beyond reputeqarizma has a reputation beyond reputeqarizma has a reputation beyond reputeqarizma has a reputation beyond reputeqarizma has a reputation beyond reputeqarizma has a reputation beyond reputeqarizma has a reputation beyond reputeqarizma has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

Afiyet oLsun...
__________________
.
qarizma çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ÇuLama [ Türk Mutfaqı ] iktisat_58 Eskiler (Arşiv) 0 04-02-2007 08:36 PM
Ispanak Püre [ Avusturya Mutfaqı ] iktisat_58 Eskiler (Arşiv) 0 04-02-2007 08:35 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:16 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.