![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57903
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Affet Aşkım
Biliyor musun; Bu sabah ellisinde Bir adam Olarak gözümü açtım… Sanki sabahı ilk görüyor Ve bir yerlerde Seni arıyordum. Nedense sensizliğim İçimde çığ gibi büyüyor. Oysa dün gece Seni içmiştim… Boynum büküktü sanki, Ellerim titriyor, Gözümde iki damla yaş Seni anlatıyordu. Affet Aşkım… Büyüsü bozulmamış Deli sevdalarım tuttu gene. Yıktım hatıraları bir bir Çamlıca mehtaplarında. İçim burkuk aşkım Yüreğim sanki Yangınlarda. Şu göğsüm yırtılsa; İçine seni koysalar tümden. Affet Aşkım… Zamanı paramparça ettim Uzlaşmayan delikanlılığımda. Oysa firarlarım vardı Zamandan ve senden. Neden bir yanım yıkılmış Diğer yanım hala direniyor. Neydi sebepsiz rüzgarlara Atılımım… Aradığım neydi? Bilirsin sevda dedin mi Celcus gibi olurum. İçimde binlercesi Sevda anlatılarının… Affet Aşkım… Ben sensizliğin deli boranı Ben bir deli sevdanın Yanlız çobanı… İçim üşüyor aşkım Sarsana yüreğimi, Ve atsana içindeki gülleri, Birbir yaprakları düşsün O sen gibi yüreğime… Affet Aşkım… Bilmem kaç yıl sakladım Sevmeyi haykırışı Ve bilmem kaç yıl sustum. Şimdi azgın sular gibi Kabına sığmaz , Suyu abu hayat gibi Koşuyorum sana. Açsana kolarını, Sarsılsın yüreciğin Titremelere ulaşsın bedenin. Sadece birkaç adım ötende SEVDAN geliyor…
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağladım,Çünkü Hakettim
Dün değildi ki… Önceki gün, Önceki ay, Önceki yıl da değildi. Kaç bahar, Kaç hazan eskidi. Kim bulabilir ki yüzlerce gecenin, Sabah olamayış sancılarının, Ruhumda bıraktığı viran parsellerini. Kah yağmura, Kah kar fırtınalarına, Kah toza toprağa karıştım. Kaç hançer yedim, Kaç vurgunla, Derinlik şoklarına girmişim. Kim anlayacak yıldırımların Sadece bana düştüğünü… Belki yüzlerce kez, Ümitsizlik girdaplarında kaybolmuş, Belki binlerce defa, Dönmüşümdür yolların sonundan. Bunlar; Bir göz göze gelişin Kesilmiş karşılıksız çekleri gibi Hep gölgemdiler. O göz göze gelişle, Darmadağın olan benliğim Sevdası uğruna paramparça olsa da Asla vazgeçmedi, Vazgeçemedi. Ve gün bugün… Uğruna çıkmazlara girdiğim, Yoluna bir ömrü hiçe saydığım, O sevdalı gözlerinde kaybolduğum, Aşkımla bu sabah Eleleyiz... Dalgalar sahili dövüyor, Bense ölçemediğim, Dalga boyları kadar ağlıyordum. Ağlıyordum, çünkü hak ettim…
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlatma Beni
Sensizlik ağlıyor yine ruhumda Ne olur bebeğim ağlatma beni Kıranlar vuruyor yine canımda Ne olur bebeğim ağlatma beni Dün bir bugün iki yarın kaçıncı? Ne zaman bitecek söyle bu acı Söyle de bileyim nasıl bir sancı Ne olur bebeğim ağlatma beni Bir gülüş bir bakış böylesi zor mu? Kardelen olsan yüreğin kormu? Geçtiğin yolların Niğde mi Bor mu? Ne olur bebeğim ağlatma beni Yakınım ırağım gönül sultanım Yağmurum boranım deli sevdalım Kaçağım aymazım derin sularım Ne olur bebeğim ağlatma beni Ne olur bebeğim ağlatma beni Ne olur bebeğim ağlatma beni
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al Kuşçu Niyetini
AL KUŞÇU NİYETİNİ “Esen hayattır rüzgar yüklemlerinde Tutunuşu özlem, dokusu karmaşık...” Yalnız söylemlerinde gün batımları Liladan erguvana dönen renklerle Kaç maşuk peydahı sevdalar Teranesi hayatın savuşmalarında Bir nefes boyuna inmiş şehvetin Kucağına düşen yar koklamları Geceye sığınmış dudak tiryakisi yalanların Nafile duasına çıkmış iç çekişleridir Katre katre öykülü dokuntular ve Salıntısındaki rakkas gönüllerin Bezgin amanlı akisleri düşer Serseri benliğin delikanlı şavklarına Ayın karanlık yüzünde sevda Tırmanış gayretindeyken ışıltılarıma Bir öykü misalidir bakışın. Niyetler öğütülürken puşt zulası gülüşlerde Kırık pullar gibi beklemede sevdalar Kana yazılan düşler misali Toplanır tan yeri avuçlarında Men olmuş dokuntu kahırlarında Sarmaşık gülün ağlayışlarıdır ömrüm Yanarken gölgelerinde serzenişler Aşk küs gider gece kaçışlarında Sen al kuşçu niyetini Şafağına sakladığım sevda Mabedi olsa da yakamoz düşlerin İklimlerine çektiğim niyet Hala sokulmamış mâni kıvrımlarına
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Bıçak Sırtı Gibidir
Bir merdiven çizdim düşümde İlk basamağına hayatı, Diğerlerine hayallerimi dizdim. İlkinden diğerlerine çıkış Ne kadar kolay olsa da, Her seferinde başa döndüm... Neydi hayallerim? Sırılsıklam aşık olmak mı? Ölesiye sevdalanmak mı? Yoksa sevda adamı olmak mı? Her birine umutlarla saldırdım Gördüm ki her defasında sonuç, İlk basamağa dönüş oluyordu. Aşk, bıçak sırtı gibidir... Ne etsen kanar bir tarafın. Her defasında bu kez tamam desen de, Yüreğin benliğine , Gururun mantığına yenik düşer. Aşk, bıçak sırtı gibidir... Avuçlarında hala sıcaklığı Ve gözlerinden ayrılmayan gözleri Kalsa da yüreğinde, Sana düşen kendi yoluna dönmektir. Aşk, bıçak sırtı gibidir... Her gece mehtaba çıksan , Dönülmez akşamın ufuklarında dolaşsan Ve gönlün sarhoş olsa da Yıldızların altında; İlk basamak seni bekliyor olacak Her defasın da... Çıkmaya çalıştığım her basamak Yüreğimin gizli odalarını Bir bir Sahraya çevirdi. Bunu anladığımda bir de baktım ki Aşk hala bıçak sırtında ve Kanadıkça kanıyorum...
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Kanadı Gözlerinde
Aşk kanadı gözlerinde Tomurcuk tomurcuk düştü eylüllerime Ah neylesin bu can!!! Gözleri güllü İçi hüzünlü Dudaklarımda yaktığım türküler Sevdaya çekilen kınalar misali konfetilerde Kurşunlara gelesi... Nurhak’ta Sinanım Şarkışla’da Deniz Düşer halkın sevdası gün be gün Kalışlardasın ayrılık makamında Benim silahım kelimeler Kalkanım Şiir... Domdoma boğsalar yıkılmam Almaz ki toprak beni koynuna Irağında oynak gövdeli sazıyla Dağa sevda dokuyan ozanın Ulaşmazmı sesi peştemal takılıya Yanmazmı içi gözleri güllünün Geciken trenemi salsın dizginlerini Sarı gelinmi olsun Erzurum çarşı pazarda Yıksın diyorsun muhacir yüreğini Salsın kahpe akşamlarını Yağmur tutkunu saçlarına Baktım da Mardin kapı bile ağlamaklı Gezmiyor gazeller dağlarında urfanın Ne fırat eski fırat Ne yassah beyimci Zap suyu... Ne Che atacak beresini Ne de Nazım silecek Verasını Bilmek istersen yüreğim Gün bugün.... Cümbür cemaat izindeyiz Maskeli balonun...
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk..Bu mudur?
Aşk bu mudur? Yüreğine düştüğünde, İlk bakışı. İçinin titremeleri nedendir? Gözlerinde yanan Sevda ateşine tutunuşun. Dokunuşlarının Benliğini ürpertişi. Yanındayken hasret duyduğun, Sıladayken, Kasıp kavrulduğundur o... Aşk bu mudur? Sözlerinde kendini bulduğun, Aşkım diye haykırdığında Seni sarıp sarmalayan. Yüreği sardığında ruhunun, Uçsuz bucaksız derinliğini, Onunla paylaşabildiğin için Hep şükredeceksin... Aşk bu mudur? Gecen de , Uykularının en güzel rüyası, Gündüzünde aydınlığın. Her nefes alışında kokun, Her acıktığında aşın olur. Aşk bu mudur? Tatilde güneşin, Okyanuslarda esintin, Ağladığında göz yaşın, Sevincinde kahkahandır. Aşk bu mudur diye sorsalar, Hiç duraksamadan, Avazın çıktığınca bağırmalısın. Evet; AŞK BUDUR.......
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın Makamı Olmaz
Aşkın ; makamı olmaz. Çünkü, O Akort tutmaz...
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Avuçlarımda Sabah
Bu sabah, Kör bir rüzgar sardı bedenimi. Avuçlarımda sabah, Yürüdüm yalnızlığa. İçimde geçmişin tutsaklıkları… Didik didik oluyorken benliğim, Bedenimi saran kör rüzgara Sığındım nedense… Gözlerimde, Ufukta doğan güneşin, Parıltısına rağmen Gün be gün artan fer kaybı… Yıkık dökük, Birazda aksak adımlarla Vurdum kaldırım taşlarının Böğrüne varlığımı. Avuçlarımda sabah, Yüreğimde hala Eylül… Sahilde, Dalgaların kıyıya vuruşunun Şehvetiyle öpüşen sevdalılar... Bu sabah, Kör bir rüzgar sardı bedenimi. Avuçlarımda sabah, Ve yüreğimde hep Eylülle.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayşe teyze ve Ahududu
Yok be annem; Kaldır bunları masadan. Şöyle ; Ahududu,böğürtlen,kızılcık koysana masaya. Söylesene; Kaç yıldır yapmıyorsun bu reçelleri, Nerde o kokular, o tatlar nerde kaldı anne. Hatırladım da annem; Soframıza böğürtlen koymadığında, Nasılda küserdi tereyağımız... Özledim anne, Özledim yaaa... Özledim o günlerimizi. Hani, Cumbaya tünerdim akşam üstleri Ve saatlerce kalırdım orda... Ve sen; Hep merak eder endişelenirdin Neyi var bu çocuğun diye... Oysa ben; Gün kararmaya yüz tuttuğunda, Ay limandan doğru yavaşça yükselirken, Reciden dönen Ayşe teyzenin yolunu gözlerdim. O bahar akşamına benzeyen bakışları olan Ayşe teyzenin dönüşünü beklerdim... Hele hele, Hasan Amcada; Evin önüne attığı iskemlesinde, Tüttürüyorsa Birinci sigarasını. O zaman; Ayşe teyze sanki daha da farklı yürürdü. Şöyle yan gözle süzerken Hasan amcayı, Sanki rüzgar "Dol kara bakır dol" çalar gibi Aynen o ritmi yakalayarak, Atıverirdi kalçalarını Bir o yana bir bu yana... Ve biliyorum ki; Çatlatmak için Hayriye teyzeyi, Salıverirdi en şuh kahkahalarını... Gecem hep o atışlarla dolardı, Yüreğim alevlere yüz tutar, Sanki Ayşe teyzeyle ben halvetlenirdim. Bir keresinde; Yolunu kesmişti Hayriye teyze de; Şöyle saçlarından tutup, Çalmıştı Arnavut taşlarına Ayşe teyzeyi. Kadının başından oluk gibi akarken kan; Ben sıyrılan eteğinden açılan, Bacaklarını çakardım hafızama... Ahhh Ayşe teyze ahhh... Sen; Biz yeni yetmelerin hayal rüzgarı, Sen; Ergenliği atlatmış bıçkın delikanlıların ifadesiyle, "Mahallenin ablası", Sen; Saçlarına ak düşenlerin, Hiç bitmeyen aşk senfonisi ve Son Tangosuydun... Yaaa annem; Özledim çocukluğumu... Özledim fasulye turşusunu,hamsi tuzlamasını. Öyle çok ama öyle çok bahanelerim var ki, Tüm bu özlem duyumsamaları için... Bak; gene sakladım senden anne; Ben aslında birazda ; Ayşe teyzeyi özledim... O da muhlama , kara lahana, hamsi kuşu gibi Hep iyi gelirdi bana. Bir keresinde; Bahçesinde çamaşır yıkarken, Çitin ardına saklanıp ona odaklanmıştım. Ayşe teyze; Etekliğini sıyırıp beline sokmuştu. Elleri çivitli sudayken, Yıkadığı çamaşırlarla adeta sevişirdi. Gözüm orada, ne kadar kalmıştı Ve nasıl dalmıştım ki; Arkamda beliren Hasan amcanın sesiyle irkilmiş, Ardından suratımda patlayan şamarın etkisiyle, Veryansın ağlamaya başlamıştım. Sonrasında; Ayşe teyzenin o kulağımdan hiç gitmeyen, Şuh kahkahalarını duydum. Yanıma gelip; "çokmu acıdı canın" deyişini Ve arkasından; "Değdimi düşlerine çakılmama"sözlerinin Ruhumda yarattığı deprem... Usulca yanağımdan öpmek için, Yanıma geldiğinde, Her tarafımı saran Kadın kokusu... Utancımdan hızla çevirince başımı, Yaladı geçti dudaklarımı Ateşden de kor dudakları. Ahh Ayşe teyze ahh... Sensiz; Ne akşamın oluşunun, Ne de kahvaltılarımın tadı kalmadı... Buralar büyük şehir Ayşe teyze... Şimdilerde "Mahallenin Ablası" değil ama Apartmanların gülleri peydahlandı. Ahh..Bir rüzgar essede; Uçuverse eteği diye ; Hayıflanmalarada hiç gerek yok!!! Ahh Ayşe teyze ahh... Bir kere de olsa; Şöyle teninin ateşiyle yanıp, O kadın kokunu çekebilseydim içime. Damla damla dökülseydi terlerim, Vadindeki tepelerin, Karayemiş gibi uçlarına. Ve hissetseydim ağzımda, Ahududunu,böğürtleni,kızılcığı...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|