www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-21-2007, 11:58 AM   #1
вö¢üк
ÇaKaL Üye
 
вö¢üк Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Konum: Cıktı Bu Soru
Mesajlar: 1,310
Teşekkür Etme: 129
Thanked 127 Times in 76 Posts
Üye No: 32883
İtibar Gücü: 1631
Rep Puanı : 2560
Rep Derecesi : вö¢üк has a reputation beyond reputeвö¢üк has a reputation beyond reputeвö¢üк has a reputation beyond reputeвö¢üк has a reputation beyond reputeвö¢üк has a reputation beyond reputeвö¢üк has a reputation beyond reputeвö¢üк has a reputation beyond reputeвö¢üк has a reputation beyond reputeвö¢üк has a reputation beyond reputeвö¢üк has a reputation beyond reputeвö¢üк has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Smile Bazi BÖrek Tarİflerİ

Çin Böreği II

Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8

Malzemeler

6 Adet yufka
4 Adet yumurta
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
Yarım kilo dana eti
1 Küçük konserve bezelye
2 Adet havuç
2 Adet sivribiber
1 Çay kaşaığı yenibahar
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Üzerine : Galeta unu
Kızartmak için : Sıvıyağ



Hazırlanışı
Tavaya 2 çorba kaşığı margarini alın.
Eridikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
Pembeleşene dek kavurun.
Küçük küpler halinde doğranmış dana etini ilave edin.
Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
Küçük küpler halinde doğradığınız havuç ve sivribiberleri ekleyin.
Birkaç dakika kavurun.
Suyunu süzdüğünüz bezelye konservesini ilave edin.
Yenibahar, kırmızıbiber ve tuzu ekleyin.
Tavayı ateşten alın.
4 Adet yumurtanın akını ve sarılarını ayırın.
Sarıların üzerine çok az süt ekleyin ve karıştırıp, bir kenarda bekletin.
İlk yufkayı düz bir zemine serin.
Yumurtanın akını bir fırça yardımı ile her yerine sürün.
İkinci yufkayı üzerine yerleştirin.
Bıçakla 4 eşit parçaya bölün.
Her parçanın ortasına hazırladığınız içten bir miktar koyun.
Kenarlarını içe doğru kıvırın.
Dört parmak genişliğinde olacak şekilde katlayın.
Önce yumurta sarılarına batırın.
Sonra galeta ununa bulayın.
Yufkalar bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın.
Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın



Zeytinli Börek


Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10

Malzemeler
3 Adet hazır ekmek hamuru
Yarım kilo zeytin
1 Adet yumurta sarısı
2 Çorba kaşığı salça
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı pulbiber


Hazırlanışı

Ekmek hamurlarını birleştirip, yoğurun.
Yarısını ayırıp unlanmış tezgah üzerinde elinizle yarım santim kalınlığında açın.
Salça, pulbiber ve sıvıyağı karıştırıp yarısını açtığınız hamurun üzerine sürün.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak yarısını salça, pulbiber ve sıvıyağ sürdüğünüz hamurun üzerine serpiştirin.
Hazırladığınız hamuru rulo şeklinde sarın.
Bir santim kalınlığında dilimler halinde keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Ekmek hamurunun diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
Hamurların kabarması için nemli bezle örtüp 30 dakika beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve orta dereceli fırında pişirin.



Tavuklu Kırma Böreği


Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 5

Malzemeler
2 Adet yufka
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr haşlanmış tavuk eti
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kişniş
1 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı tereyağı
2 Diş sarımsak
100 gr dil peyniri


/ Hamur İşleri / Börekler-Mantılar


Tavuklu Kırma Böreği
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
2 Adet yufka
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr haşlanmış tavuk eti
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kişniş
1 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı tereyağı
2 Diş sarımsak
100 gr dil peyniri





Hazırlanışı
Tavuk etini küçük küçük kesin.
Tuz, baharatlar ve ceviz içiyle karıştırın.
Tepsiyi yağlayın ve ilk yufkayı buruşturarak tepsiye yayın.
Sıvıyağ serpip, ikinci yufkayıda aynı şekilde yerleştirin.
Tavuklu harçtan serpin.
Bir kapta eritilmiş tereyağına unu karıştırarak ekleyin.
Un pembeleştiğinde sütü ilave edin.
Tuzunu ayarlayın ve dövülmüş sarımsakları ilave edin.
Karışımı yufkaların üzerine dökün.
Rendelenmiş dil peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.



Domatesli Börek



Malzemeler
Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir
2 Çorba kaşığı süt
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
5 Adet iri domates
4 Adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu
Karabiber
Galeta unu


Hazırlanışı
Bir kapta ufalanmış beyaz peyniri, 3 çorba kaşığı zeytinyağını ve tuzu karıştırın.
Aldığı kadar unu ve kabartma tozunu ilave edip çok sert olmayan bir hamur yoğurun.
Yuvarlak ve ısıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayıp, galeta unu serpin.
Hamuru kaba göre merdane yardımıyla açıp, yerleştirin.
Üzerine yine çok az galeta unu serpin.
Domatesleri dilimleyin ve hamurun üzerine ortadan dışa doğru dizin.
Sütü, yumurtaları, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydonozu ve dereotunu bir kapta iyice karıştırıp, domateslerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Soğumadan servis yapın.



Kıymalı Sarma Börek


Malzemeler
3 Adet yufka
6 Çorba kaşığı tereyağı
500 gr az yağlı kıyma
4 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Sos için :
1 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 Kahve fincanı süt
1 Adet yumurta





Hazırlanışı


Soğanları ve maydanozu kıyın.
1 Çorb kaşığı tereyağını eritip, soğanlrı pembeleştirin.
Kıymayı ekleyip kapağını kapatın ve 2 dakika kavurun.
Tuz ve karabiberi ilave edip, 2 dakika daha kavurun.
Ateşten alıp, maydanozu ekleyerek karıştırın.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.
Yufkaları üst üste yayıp 4 eşit parçaya bölün.
5 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
Her bir yufka parçasını yağlayın ve yay şeklindeki kenarına hazırladığınız harçtan ilave edin.
Harcın dökülmesini önlemek için iki ucunu içe doğru kıvırıp rulo şeklinde sarın.
Aynı işlemi kalan bütün yufka parçalarına tekrarlayın.
Hazırladığınız yufkaları fırın tepsisinin ortasından başlayarak spiral biçimde yerleştirin.
Sosu hazırlamak için ; 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, ılık süt ve yumurtayı çırpın.
Hazırladığınız bu sosu tepsideki böreğin üzerine fırçayla sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.
вö¢üк çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Avatar

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Yaş: 0
Mesaj : 0
Üye No: 0
Rep Power: Çok
canem (04-30-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 04-30-2007, 07:11 PM   #2
canem
Yeni Üye
 
canem Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Apr 2007
Konum: elazığ
Yaş: 32
Mesajlar: 48
Teşekkür Etme: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 41773
İtibar Gücü: 1339
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : canem is on a distinguished road
Cinsiyet : Bayan
Varsayılan

paylaşımın için sağol teşekkürler
canem çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
aLafranqa BöreK. F.S.Mehmet1453 Yemek Tarifleri 0 07-24-2009 10:20 AM
Açma Börek GooD aNd EvıL Eskiler (Arşiv) 0 10-19-2008 10:59 AM
Acılı Börek GhencThurk Eskiler (Arşiv) 0 10-27-2007 12:50 PM
Üç Renkli Börek KoJiRo Eskiler (Arşiv) 0 10-16-2007 09:31 PM
Kıymalı pirinçli börek jockeя Eskiler (Arşiv) 0 01-30-2007 05:47 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:54 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.