![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Konum: Cıktı Bu Soru
Mesajlar: 1,310
Teşekkür Etme: 129 Thanked 127 Times in 76 Posts
Üye No: 32883
İtibar Gücü: 1631
Rep Puanı : 2560
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çin Böreği II Süre 60 dk. Kaç Kişilik 8 Malzemeler 6 Adet yufka 4 Adet yumurta 2 Adet soğan 2 Çorba kaşığı margarin Yarım kilo dana eti 1 Küçük konserve bezelye 2 Adet havuç 2 Adet sivribiber 1 Çay kaşaığı yenibahar 1 Çay kaşığı kırmızıbiber Tuz Üzerine : Galeta unu Kızartmak için : Sıvıyağ Hazırlanışı Tavaya 2 çorba kaşığı margarini alın. Eridikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. Küçük küpler halinde doğranmış dana etini ilave edin. Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Küçük küpler halinde doğradığınız havuç ve sivribiberleri ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Suyunu süzdüğünüz bezelye konservesini ilave edin. Yenibahar, kırmızıbiber ve tuzu ekleyin. Tavayı ateşten alın. 4 Adet yumurtanın akını ve sarılarını ayırın. Sarıların üzerine çok az süt ekleyin ve karıştırıp, bir kenarda bekletin. İlk yufkayı düz bir zemine serin. Yumurtanın akını bir fırça yardımı ile her yerine sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Bıçakla 4 eşit parçaya bölün. Her parçanın ortasına hazırladığınız içten bir miktar koyun. Kenarlarını içe doğru kıvırın. Dört parmak genişliğinde olacak şekilde katlayın. Önce yumurta sarılarına batırın. Sonra galeta ununa bulayın. Yufkalar bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın Zeytinli Börek Süre 60 dk. Kaç Kişilik 10 Malzemeler 3 Adet hazır ekmek hamuru Yarım kilo zeytin 1 Adet yumurta sarısı 2 Çorba kaşığı salça 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Tatlı kaşığı pulbiber Hazırlanışı Ekmek hamurlarını birleştirip, yoğurun. Yarısını ayırıp unlanmış tezgah üzerinde elinizle yarım santim kalınlığında açın. Salça, pulbiber ve sıvıyağı karıştırıp yarısını açtığınız hamurun üzerine sürün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak yarısını salça, pulbiber ve sıvıyağ sürdüğünüz hamurun üzerine serpiştirin. Hazırladığınız hamuru rulo şeklinde sarın. Bir santim kalınlığında dilimler halinde keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ekmek hamurunun diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Hamurların kabarması için nemli bezle örtüp 30 dakika beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve orta dereceli fırında pişirin. Tavuklu Kırma Böreği Süre 50 dk. Kaç Kişilik 5 Malzemeler 2 Adet yufka 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 200 gr haşlanmış tavuk eti Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kişniş 1 Su bardağı süt 1 Çorba kaşığı un 1 Çorba kaşığı tereyağı 2 Diş sarımsak 100 gr dil peyniri / Hamur İşleri / Börekler-Mantılar Tavuklu Kırma Böreği Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 50 dk. Kaç Kişilik 5 Yöntem 2 Adet yufka 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 200 gr haşlanmış tavuk eti Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kişniş 1 Su bardağı süt 1 Çorba kaşığı un 1 Çorba kaşığı tereyağı 2 Diş sarımsak 100 gr dil peyniri Hazırlanışı Tavuk etini küçük küçük kesin. Tuz, baharatlar ve ceviz içiyle karıştırın. Tepsiyi yağlayın ve ilk yufkayı buruşturarak tepsiye yayın. Sıvıyağ serpip, ikinci yufkayıda aynı şekilde yerleştirin. Tavuklu harçtan serpin. Bir kapta eritilmiş tereyağına unu karıştırarak ekleyin. Un pembeleştiğinde sütü ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve dövülmüş sarımsakları ilave edin. Karışımı yufkaların üzerine dökün. Rendelenmiş dil peynirini serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Domatesli Börek Malzemeler Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir 2 Çorba kaşığı süt 3 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un 5 Adet iri domates 4 Adet yumurta Yarım su bardağı süt Yarım demet maydonoz Yarım demet dereotu Karabiber Galeta unu Hazırlanışı Bir kapta ufalanmış beyaz peyniri, 3 çorba kaşığı zeytinyağını ve tuzu karıştırın. Aldığı kadar unu ve kabartma tozunu ilave edip çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Yuvarlak ve ısıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayıp, galeta unu serpin. Hamuru kaba göre merdane yardımıyla açıp, yerleştirin. Üzerine yine çok az galeta unu serpin. Domatesleri dilimleyin ve hamurun üzerine ortadan dışa doğru dizin. Sütü, yumurtaları, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydonozu ve dereotunu bir kapta iyice karıştırıp, domateslerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Soğumadan servis yapın. Kıymalı Sarma Börek Malzemeler 3 Adet yufka 6 Çorba kaşığı tereyağı 500 gr az yağlı kıyma 4 Adet soğan 1 Tatlı kaşığı tuz 2 Çay kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz Sos için : 1 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1 Kahve fincanı süt 1 Adet yumurta Hazırlanışı Soğanları ve maydanozu kıyın. 1 Çorb kaşığı tereyağını eritip, soğanlrı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kapağını kapatın ve 2 dakika kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edip, 2 dakika daha kavurun. Ateşten alıp, maydanozu ekleyerek karıştırın. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları üst üste yayıp 4 eşit parçaya bölün. 5 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Her bir yufka parçasını yağlayın ve yay şeklindeki kenarına hazırladığınız harçtan ilave edin. Harcın dökülmesini önlemek için iki ucunu içe doğru kıvırıp rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi kalan bütün yufka parçalarına tekrarlayın. Hazırladığınız yufkaları fırın tepsisinin ortasından başlayarak spiral biçimde yerleştirin. Sosu hazırlamak için ; 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, ılık süt ve yumurtayı çırpın. Hazırladığınız bu sosu tepsideki böreğin üzerine fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2007
Konum: elazığ
Yaş: 32
Mesajlar: 48
Teşekkür Etme: 4 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 41773
İtibar Gücü: 1339
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() paylaşımın için sağol teşekkürler
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
aLafranqa BöreK. | F.S.Mehmet1453 | Yemek Tarifleri | 0 | 07-24-2009 10:20 AM |
Açma Börek | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-19-2008 10:59 AM |
Acılı Börek | GhencThurk | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-27-2007 12:50 PM |
Üç Renkli Börek | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-16-2007 09:31 PM |
Kıymalı pirinçli börek | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-30-2007 05:47 PM |