![]() |
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 156 Thanked 220 Times in 144 Posts
Üye No: 38652
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 13972
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() LA FONTANİE Yaz zamanı karınca gece gündüz ağır çalışırken ağustos böceği vur patlasın çal oynasın şarkı türkü söyleyip takılmış. hikayemiz gereği tabi kis gelmis, karinca sicacik evinde afiyet icinde yasiyorken bir gun kapisi calmis. Bakmis agustos bocegi. Tamam demis, yaz boyunca saz caldin simdi ac kaldin ve benden yemek istemeye geldin degil mi? Saz calacagina biraz calismis olsaydin boyle ac kalmazdin. Agustos bocegi de "yoo. yanlis anladin demis. Biz yaz boyunca saz calinca, ayiptir soylemesi biraz para yaptik da . Hatta meshur da oldum, simdi avrupa turnesine cikiyorum. Belki oralardan istedigin birseyler vardir, diye sormaya geldim" demis. Karinca bir bakmis agustos boceginin hic oyle ac bir hali yok. Üzerinde bir kurk var, arkada da kocaman bir limuzin, onunde soforu ile onu bekliyor. "yok, birsey istemiyorum" demis. "ama Fransaya ugrayacaksin degil mi?" -."Evet" -"iyi o zaman" demis, karinca "Parise gidince orada La Fontaine diye biri var, onun yuzune bir tukur benim icin, oldu mu?" OĞLANCI Yaşlı horoz, kümese yeni gelen ve hemen icraata başlayan genç horozun yanına yaklaşıp şunu der: -Biliyorum... Benim günlerim artık sayılı... Senden, ölmeden önce son bir istekte bulunabilir miyim? Genç horoz, karşısında ezilip büzülen yaşlı horoza acıma ve küçümsemeyle bakar: -Neymiş o isteğin bakayım? Yaşlı horoz, kümesin dip taraflarındaki tavuklardan birini göstererek, ağlamaklı bir ses tonuyla konuşmasına devam eder: -Şu benim en çok sevdiğim tavuk... İzin ver de onunla son birkez sevişeyim. -Hayır... Olmaz -O zaman bana son bir şans ver. -Neymiş o? -Kümesin dışına çıkıp, şu ağaca kadar yarışalım. Kim kazanırsa tavuk onun olsun... Ama ben, senden iki adım önde başlayayım. Zira ben yaşlıyım. Genç horoz bu teklifi kabul eder ve kümesten önce yaşlı horoz, ardından da genç horoz fırlar... Birden güümmm diye bir silah sesi duyulur. Genç horoz kanlar içinde can verirken silahı ateşleyen mal sahibi, yanındaki arkadaşına döner: -Ulan, bu oğlancı çıkan onuncu horoz be!... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hayvan Fikralari 21 | ¢яєαмιηg | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-14-2007 05:04 PM |
Hayvan Fikralari 13 | ¢яєαмιηg | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-14-2007 05:01 PM |
Hayvan Fikralari 12 | ¢яєαмιηg | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-14-2007 05:00 PM |