![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2995
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kim gelirse gelsin program değişmez IMF’nin parasına ihtiyacımız kalmaz
![]() Özen, yeni hükümetin de sıkı para ve maliye politikalarına devam etmesi gerektiğini vurguladı. UYGULANAN ekonomik politikaların seçim sonrası değişeceğine inanmadığını dile getiren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile de yeni bir anlaşmaya ihtiyaç olmadığını söyledi. Garanti Bankası’nın yeni eğitim merkezinin açılışında, siyasetin ekonomiye olan yansımalarını da değerlendiren Ergun Özen, "Herhangi bir siyasi partinin ekonomik düzeni çok değiştireceğini düşünmüyorum" diye konuştu. POLİTİKALAR BENZEŞİYOR: Bu açıdan "Yaz çok sıcak başlamadı" diyen Özen, piyasa oyuncularının iki noktaya odaklandığını belirterek, bunları şöyle aktardı: "Seçim harcamalarının, koskoca 400 milyar dolarlık bir ekonomiye ulaşmış Türkiye’de çok büyük farklar yaratması beklenmiyor. İnanılmaz bir likidite bolluğu ve bunun Türkiye’ye gelişi devam ediyor. Piyasa da, seçimlere şöyle bakıyor; kim gelirse gelsin ekonomi aynı olacak, aynı ekonomik programı uygulayacak. Piyasa oyuncuları siyasi partilerin politikalarını birbirine çok benzetiyor. Çok büyük bir sürpriz beklemiyor." DAHA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR: Kendisinin de herhangi bir siyasi partinin, ekonomik düzeni değiştireceğini düşünmediğini aktaran Özen, sözlerine şöyle devam etti: "Zaten piyasalarda yaşanan son gelişmeler de bunu çok net bir şekilde gösteriyor. Ama son 6-7 yıldır yaşadığımız önemli kazanımların önümüzdeki 5 yıl daha devam etmesi çok önemli. 6-7 senedir iyi ev ödevi yaptık. Ama önümüzde daha yapılması gereken çok işler var. Türkiye’de reformist sürecin devam etmesi gerekli. Aklın yolu bir, doğrular biliniyor. İktidara kim gelirse gelsin aynı politikaları sürdüreceğine inanıyorum." STAND-BY’A GEREK YOK: Yeni hükümetin IMF ile yeni bir anlaşma yapmasına gerek olmadığını savunan Özen, "Zaten yeni bir stand-by’a gerek yok. Stand-by’ın içinde kredi oluyor. Öyle bir şeye gerek yok" dedi. Bu arada stand-by sonrası bir süre izleme programının devam edeceğini hatırlatan Özen, "Ancak parasal stand-by, ağır bir IMF programına artık gerek kalmamıştır" diye konuştu. SIKI POLİTİKALARA DEVAM: Seçim sürecindeki belirsizliğin ekonomiye yansımalarına ilişkin bir soru üzerine ise Özen, "İşin uzaması, koalisyon veya tek parti hükümeti çıkacak mı, daha doğrusu bir hükümet kurulacak mı, bütün bunlara bakıldığında tabii dalgalanmalar olabilir" yanıtını verdi. Ancak, seçim sonrasında hükümetin kurulması ile ekonomik politikaların benzer bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Özen, gelen hükümetin sıkı para politikasına, sıkı maliye politikalarına devam etmesi gerektiğini vurguladı. Enflasyonda hedeften çok uzağız faizdeki düşüş sınırlı kalacak ERGUN Özen, "Türkiye’de reel faizler enflasyon böyle gittiği sürece maalesef devam edecek" derken, Merkez Bankası’nın da bunu çok net söylediğini vurguladı. Merkez Bankası’nı haklı bulmakla birlikte, reel ekonomi açısından bakıldığında faizin çok ciddi bir yük oluşturduğunu dile getiren Özen, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki 2 yıl çok sınırlı düşüşler olacağını düşünüyorum. Çünkü enflasyon hedefinden oldukça uzaklaşmış bir durumdayız. Para politikasından sorumlu kurum olan Merkez Bankası’nın buradaki görüşleri çok net. Sıkı para politikasına devam edilecek. Sıkı maliye politikalarını devam ettirmemiz lazım. Kim gelirse gelsin herkesin üzerine de düşen budur." Garanti’den eğitime 4 milyon dolarlık merkez GARANTİ Bankası, insan kaynaklarının artan eğitim ihtiyacını tek merkezden karşılamak, gelişmiş eğitim altyapısını daha etkin hale getirmek amacıyla, 4 milyon dolarlık yatırımla yeni bir eğitim merkezi açtı. İletişim Psikoloji Uzmanı Yazar Doğan Cüceloğlu’nun katıldığı bir toplantı ile tanıtımı yapılan merkez, 5 bin metrekarelik alanda, aynı anda 1000 kişiye eğitim verilmesine olanak tanıyor. İnsan kaynakları bütçesinin yüzde 2.5’ini eğitime ayırdıklarını ve geçen yıl 11 bini aşkın çalışanın ortalama 8.55 gün eğitim aldığını aktaran Ergun Özen, bunun ABD’de eğitime bütçe ayıran ilk 40 kurumdan daha fazla olduğuna dikkat çekti. Bu yıl şube sayısını 54’ten 75’e çıkarırken 3 bin 496 yeni eleman daha alacaklarını belirten Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün ise, bu merkezde çalışanlara kariyerlerinin her dönemini kapsayan eğitimler verileceğini kaydetti.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ne gelirse senden gelsin | F.S.Mehmet1453 | Şiirler Ve Güzel SözLer | 0 | 07-25-2009 03:03 PM |
Gelsin devler / 16 Mayıs | m@g!c_1907 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-16-2007 11:43 AM |
20 milyon YTL’lik bayrak aldık asıl rekor 19 Mayıs’ı bekliyor / 15 mayıs | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-15-2007 01:27 AM |
Efendimiz (sav)’in rağmet yüklü mesajlarına ihtiyacımız var | parlayan güneş | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-14-2007 03:32 PM |
Program isteyenler peşimden gelsin | ultraslan1905 | Eskiler (Arşiv) | 4 | 06-29-2006 03:18 PM |