![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2007
Teşekkür Etme: 32 Thanked 56 Times in 49 Posts
Üye No: 39171
İtibar Gücü: 1845
Rep Puanı : 3277
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkiler dün açılan Batum Havalimanı ile yeni bir boyut kazandı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin açılışını birlikte yaptığı havalimanı, iki ülke tarafından ortaklaşa kullanılacak.
TAV-Urban ortak girişimi tarafından yaptırılan havaalanından Türk Hava Yolları (THY), bir iç hat terminali gibi faydalanacak. Bölgede ilk kez uygulanacak olan işbirliği modeliyle, Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum enerji nakil hatları; Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi kapsamında Gürcistan ile yürütülen işbirliğine yeni bir boyut kazandırılması hedefleniyor. Gül: Dostluğumuzun sembolü Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz ile havalimanının açılışına katılmak üzere Gürcistan'a gelen Gül, Mihail Saakaşvili ve Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Levan Varşolomidze ile ayrı ayrı görüştü. Görüşmelerin ardından da Gül, Saakaşvili ve Varşolomidze'nin katıldığı törenle havaalanının açılışı yapıldı. Törende konuşan Bakan Gül, Türkiye ile Gürcistan arasında 15 yıl içinde sağlam bir dostluk oluştuğunu, Batum Uluslararası Havalimanı'nın da bu dostluğun sembollerinden biri olduğunu söyledi. Dünyanın, Türkiye ile Gürcistan arasındaki bu projeyi örnek alacağını belirten Gül, "Gürcistan ile sınırlarımız idari sınırlar durumuna düşmüştür." dedi. Abdullah Gül, bu tür bir ortaklığın dünyada sadece bir örneği olduğunu ve onun da Cenevre'de bulunduğunu söyledi. "Burası bağımsızlığımızın sembolüdür" diyen Saakaşvili de havalimanının iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine güzel bir örnek teşkil edeceğini ifade etti. TAV'ın, 28,5 milyon dolar yatırım yaptığı ve 20 yıl süreyle işleteceği havalimanı yılda 562 bin 500 yolcu kapasitesine sahip. Projenin yürürlüğe girmesiyle Türk vatandaşları, Hopa'da kurulacak olan bir hava terminalinde bagaj işlemlerini yaptırdıktan sonra, sınır denetimine tabi olmadan, sadece nüfus cüzdanları ile Batum Havalimanı'na intikal edecek; buradan Türkiye'deki diğer noktalara seyahat edebilecek. Bu çerçevede, THY 29 Mayıs'tan itibaren İstanbul-Batum-İstanbul seferlerini başlatacak. İstanbul'dan Batum'a seyahat edecek yolcular, vergiler hariç 59 YTL'ye uçabilecek. Tanıtım amaçlı başlatılan kampanya bir ay boyunca devam edecek.
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Türk sınırına yakın Gürcü köyü bombalandı 11 Ağustos | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-11-2008 01:38 PM |
Debbağ:Türkiye ile işbirliğine hazırız / 23 Ekim | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-23-2007 12:12 PM |
Terör Türk nişanlısını öldürdü bakıcısı Türk hemşireyle evlendi / 13 mayıs | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-13-2007 10:49 AM |
Türk turizmine "tenis" dopingi! | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-03-2007 02:25 PM |
Microsoft–Novell işbirliğine destek | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 2 | 12-22-2006 09:25 PM |