www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 05-28-2007, 04:07 PM   #1
Spy_MasteR
Forum Müdavimi

Spy_MasteR Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 32
Üye No: 39171
İtibar Gücü: 1850
Rep Puanı : 3277
Rep Derecesi : Spy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond repute
Varsayılan 05/28/07 - Erdoğan'ı şaşırtan Brezilyalı çocuk

TBMM'ye ziyarete gelen çocuklardan, Brezilyalı bir çocuk, Başbakan Erdoğan'a "Başbakanım Fenerbahçe şampiyon'' dedi. Erdoğan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları nedeniyle Türkiye'de bulunan öğrencilerle TBMM'de sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, TBMM'ye gelişinde, Meclisin şeref kapısında, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına katılmak için Ankara'da bulunan öğrenciler tarafından karşılandı. Öğrenciler, Başbakan Erdoğan'a çeşitli hediyeler verdi. Kırgızistan'dan gelen öğrencilerin hediye ettiği cepken ve kalpağı giyen Başbakan Erdoğan, öğrencilerle sohbet etti ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkçe Olimpiyatlarıyla ilgili uluslararası camiada atılan bu adım nedeniyle, organizasyonda emeği geçenleri kutladı. ''Türkçenin dünyaya yayılması noktasında çok önemli bir adım. Başarılı bir adım. Bununla ancak övünülür gurur duyulur'' diyen Erdoğan, olimpiyatların yapılmasında emeği bulunan, Tertip Heyeti Başkanı, eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam ile Türk Dil Kurumuna ve Milli Eğitim Bakanı Çelik'e teşekkür etti.
Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye gelen 600'ü aşkın çocuğa, bilim alanında geleceğe yönelik başarılarla dolu bir hayat dileyerek, ''Çocuklar Türkçeyi gayet güzel konuşuyorlar. Şiir var, dolayısıyla aralarında şair var. Şarkılar var, kompozisyon var. Edebiyat alanında gerçekten çok iddialı olabilecek isimler görüyoruz, duyuyoruz. Çocukları her yıl ülkemizde bundan sonra da inşallah mutlulukla gururla ağırlayacağımızı ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.
''BAŞBAKANIM FENERBAHÇE ŞAMPİYON''
Brezilya'dan gelen bir öğrencinin şiveli bir şekilde ''Başbakanım Fenerbahçe şampiyon'' demesi üzerine Erdoğan gülerek ''Benim de Fenerbahçeli olduğumu biliyorsun değil mi?'' diye sordu. Öğrencinin bildiğini söylemesi üzerine yanına çağıran Erdoğan, ''Sen Brezilya'dan mı geldin?'' sorusunu yöneltti. Öğrencinin ''Evet'' demesi üzerine Başbakan Erdoğan, ''Buraya gel sen o zaman. Seninle ayrıca bir fotoğraf çektirelim'' dedi. Meclis binasına girişi sırasında da 100 ülkeden gelen yaklaşık 550 öğrenciyle toplu fotoğraf çektiren Erdoğan, yoğun ilgi nedeniyle uzun süre TBMM binasına giremedi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de öğrencilerle konuşup hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada, Başbakan Erdoğan, gazetecilerin ''ABD savaş uçaklarının Türk Hava Sahasını ihlal etmesiyle'' ilgili sorusuna yanıt vermedi.

ѕρу_мαѕтєя& [мαℓα¢нι]

spy_master™ ©2007
|l|lllll|lll||ll||lll|
²¹°¹³²¹³ °¹²¹³
Spy_MasteR çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı