![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2007
Teşekkür Etme: 32 Thanked 56 Times in 49 Posts
Üye No: 39171
İtibar Gücü: 1849
Rep Puanı : 3277
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Uluslararası Dil Öğretim Derneği'nin düzenlediği '5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni' 100 ülkeden gelen 100 öğrenci tarafından güvercin uçurularak başladı.
100 ülkeden gelen öğrenciler hep birlikte kırmızı kurdeleyi kesti. Ülke tanıtım stantlarının açılışı geçen yılın birincisi Bosnalı Hariso Murtiç'in tekneyle Feshane'ye gelmesiyle başladı. Murtiç, yanında getirdiği Türk bayrağını Mozambikli şiir okuma birincisi Inrareque Khalau'ya teslim etti. Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, dilin insan hayatındaki önemini vurgulayarak, "Bir milletin değerlerinin korunabilmesi, öncelikle lisanının korunmasıyla mümkündür." dedi. Dilin korunmasında en büyük sorumluluğun anne ve babadan sonra öğretmenlere düştüğünü belirten Özer, "Öğretmenlik mesleğine sevdalı vatan evlatları, dilimizin gelişmesi ve muhafazası için ellerinden geleni yapmaktadır. Bizi burada bir araya getiren de idealleri uğruna fedakarlıktan çekinmeyen bu meslektaşlarımızın gayretidir. Bu eğitim gönüllüleri bazen tahammülü zorlayan soğuklarla, bazen Afrika'nın yakıcı güneşiyle, kimimizin adını bile duymadığı hastalıklarla mücadele ederek bir destan yazmışlardır.'' diye konuştu. Özer, Türkiye'nin dünya dengesindeki yerini almasında bu fedakar gençlerin hizmetinin en önemli rolü üsteleneceğini dile getirerek, bu samimi gayretlerinin sadece Türkiye'ye değil, dünya barışına da hizmet ettiğini vurguladı. Ata Özer, şöyle devam etti: "Dünyanın dört bir yanında eğitim gönüllüsü olarak çalışan meslektaşlarımız, dünya barışı için de sessiz ama en etkili çalışmanın kahramanlarıdır. Bu eğitim gönüllüleri bunu yaparken, Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' ilkesine de hizmet etmektedirler. Türkçemizi, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan insanlar arasında ortak bir dil haline getirmiş olmaları da etkileri yıllar sonra görülebilecek bir öngörünün eseridir. Onların sayesinde dilimiz, dünyanın en çok konuşulan dillerinden biri olma yoluna girmiştir." Bu arada, eski Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural da töreni izledi. Kural, gelecek yıl başvuru yapılması halinde törenin 'En çok ülke katılımlı tören açılışı' olarak Guinness'e girebileceğini ifade ederek, bu yılki törenin bir hazırlık olacağını kaydetti.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
'Türkiye'nin AB üyeliği barışı pekiştirecektir' 2 Mayıs | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-02-2008 05:18 PM |
AB’ye güvercin şikáyeti / 22 mayıs | Spy_MasteR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-22-2007 04:15 PM |
Dünya gazetecileri IPI Kongresi için İstanbul’da buluştu / 13 mayıs | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-13-2007 10:14 AM |
Trabzonspor kupa için uçtu! | KaPGaN | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-22-2007 07:55 AM |
Ortadoğu barışı için gözler Mehmetçik'te | Stinq | Eskiler (Arşiv) | 1 | 08-13-2006 03:40 AM |