![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12093
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ADIN SENİN
Saçlarına can veren yıldızlar nerde gülüm Hangi ferman dokundu bakışlarına senin Belki sahrada değil, şimdi göklerde gülüm Taşıyor bulutları gözlerinde, nazenin Senin her kirpiğinde bir dervişin ahı var Muhteris aynaların eskidiği yerdesin Yüzünde en çaresiz devlerin günahı var Zamanı sonsuzluğa bağlayan mahşerdesin Divan-ı harbe giden yiğitlerin ardında Kanayan kitaplara gül götüren yağmurum Hüznü bir tabut gibi buluyorum derdinde Senin toprağın için çırpınıp ağlıyorum Memnu bir zerrin kadar edalı ve soylusun Gamzelerinde nazlı kıvılcımlar gizlenir Bağbozumunda bile yediveren boylusun Gün olur ki, kalbinde gözlerin filizlenir Bu sevda dayanılmaz bir ağıttır zülfünde Rüzgarın her busesi içimde kurşun olur Yıldız kayar, ay susar geceye güldüğünde Dağda çiğdem solarken çölde ceylan vurulur Ben bu yol ayrımında sensiz olsam ne çıkar Kahra göçen kuşların kanatlarında kaldın Ölümün gözyaşları bir gün hicranı yıkar Tarihe bir sır gibi düşer senin de adın Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AH / SÜKÛT-U HAYAL
Ateşiyle pürmelal yandığım sen miydin ah Dallarına umutla konduğum sen miydin ah Bir kenarda bırakıp şehla defineleri Nice bin kez yolumdan döndüğüm sen miydin ah Göğsümün duvarına işledim hayalini Her saniye ismini andığım sen miydin ah Bu hazin kayboluşta, bu gönül sahrasında Bengisu diye içip kandığım sen miydin ah Nasıl da kuytulandı yüreğim köşelerde Tutundukça tahtından indiğim sen miydin ah Bazen cehenneminde eridiğim yanardağ Bazen kutuplarında donduğum sen miydin ah Dağıttı efsunumu saçlarında sünbüller Ruhuma leyla diye sunduğum sen miydin ah Nice güller var imiş senden daha kırmızı Hayatımın tek gülü sandığım sen miydin ah Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANSIZIN-1-
Seni kaybettiğim o günden beri İçimi dağlıyor hasretin, sızın Kah gönderiyorsun yalnızlığını Kah karşıma çıkıyor ansızın Herhangi bir gecede, dumanlı bir köşeden Bazen ayın ondördü kadar şehla ve güzel Bazen bir ejder gibi, bakışları bir kızın Izdırab şarabıyla ruhumu sarhoş eden Kil renkli gözlerini buluyorum ansızın Herhangi bir zamanda muamma bir şarkının Dalgın nağmelerinde duyuyorum seni Ağlayan kirpikleri bazen kumral ve kısa Uçurtmalar taşıyor göklere nefesini Bazen karanlıkları örtecek kadar uzun Alevli saçlarında dağılıyor gül ve gün Kalbimden bir karanfil koparıyor sonsuzun Savaşta yenik düşen gemiler kadar üzgün Herhangi bir denizin efsunuyle yeniden Her şey sanki yeniden başlayacak derinde Sönerken mutluluğun nazenin kandilleri Yaralı bir güvercin görürüm ellerinde Hayalinde bulurum solgun karanfilleri NURULLAH GENÇ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ARTIK İLGİLENMİYORUM SENİNLE
Bunca yıkılmış dağlar üstüne Kalbimin kanını buharlaştırdı gözlerin Oysa kaç güvercin havalanmıştı içimden Konarak pervazlarına gülüşlerinin Kaç mermi sıyırmıştı ruhumu Acımasız yürüyüşlerinin mevzilerinde Dayanmıştım Ağlamıştım saatlerce parçalanan düşlerime Ta ki sevgilim Kızaran bir gök bulutu Ölümü Bir yıldırımla düşürdüğün ana değin Kalbimin haritasına Artık ilgilenmiyorum seninle Demiştin barut kokan kelimelerle Demiştin de hayat ölü bir bıldırcın gibi Tutuşup yanmıştı yanan bir tahta içinde Tarla küllerle dolu, ortasında yumurta Çatladıkça yeniden doğuruyor kanımdan Fışkıran harflerle kalbim olan cümleyi: Ben ancak bir tarih kitabı kadar İlgileniyorum seninle... NURULLAH GENÇ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AŞKIM İSYANDIR BENİM
Yanarım; öyle bakma yüzüme yağmur gibi Dağıt kalbini saran hasret bulutlarını Damlasın gözlerine sonsuzluk usaresi Dalgınlık evlerinin en güzel melikesi Sevemem; tozlu raflar arasına girmeden Çöllerim kandır benim Sevemem; karanlığı bir daha devirmeden Aşkım isyandır benim Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AYIN GÜLE SERENADI
l Ey imtiyazlı güzel, uyan derin uykudan Hatırla bülbüllerin divane olduğunu Dün sabah seni görüp çarpılmış gökte güneş Önce anlayamamış ona ne olduğunu Gönderince kalbime ışığını bu gece Bildim bütün aşkların bahane olduğunu Şimdi ben de garip bir haldeyim, biçareyim Şaşırdım ayın kime pervane olduğunu ll Rüzgarı senin için öpüyor dudaklarım Bal rengine boyuyor yolları senin için Dehlizlerin dumanlı, küflü karanlığından Aydınlığa çekiyor kulları senin için Misk-ü amber kokuyor çölün kalbinde zaman Sim-ü zerle süslüyor kumları senin için Senin için ırmağa karışıyor denizler Can meyvesi kırıyor dalları senin için lll Bülbül yine mey'ustu; vatan virandı gülüm Uğrunda hayallerim bile yıprandı gülüm Mecnun dahi Leyla'yı anmaz oldu yürekten Güzeller güzeliydi; hani sultandı gülüm Yaşamak, sonsuzluğu tattı avuçlarından Ölüm tomurcuklandı; kabir uyandı gülüm Bir kafdağı kalmıştı varlığından bihaber Seni görünce, o da tutuşup yandı gülüm Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AYRILIK ŞARKISI
Gidince, gülün rengi sarardı gözlerimde Mutluluk dolu dünyam karardı gözlerimde Gözyaşların yağmurdu, ıslatırdı içimi O yemyeşil gözlerin bahardı gözlerimde Yıldız gibi parladı gönlümde gülüşlerin Duruşun güneşimdi, yanardı gözlerimde Dudaklarım ismini hecelerdi derinden Bakışlarım hep seni arardı gözlerimde Gidince, gülün rengi sarardı gözlerimde Mutluluk dolu dünyam karardı gözlerimde Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BANA ÖZLEMİN KALDI
Ey yıllardır içimde besledigim kanarya Senin o sulu sepken, yeşil gözlerin varya Gökleri denizin elinden aldı Fırtına delirdi; deniz bunaldı Kızıl tüylü kanatların firakını Çekti uzaklara resimlerini Bana özlemin kaldı Patikalar üstüne yazıverdin adımı Acımasız,her akşam çiğnedin feryadımı Ey yıllardır içimde beslediğim kanarya Senin o sulu sepken gözlerin varya Sanki bir alev topu, yakar hayallerimi Her ikindi sonrası ruhumun toprağına Garip tohumlar gibi atarım ellerini Sana mahsun bir umut, desem mi bilmiyorum Sana çılgın bir bulut, desem mi bilmiyorum Derin bir uçurumda arıyorum kalbini Ya gel, ya beni unut, desem mi bilmiyorum Ey yıllardır içimde beslediğim kanarya Senin o sulu sepken yeşil gözlerin varya RÜyalarımı çaldı Sevda ırmağında sular alçaldı Son bahar uğradı yüreğimize Sararttı gülleri, yaseminleri Bana özlemin kaldı Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BAŞKA BİR ÖZLEM Bir şehla bakışın güneş edalım Deliyor dağ gibi kalkanlarımı Yitirdim denizin saçına tutkun Sabahleyin erken kalkanlarımı Bağrımda büyüdü ömür dikeni Hürriyet harcadı alkanlarımı Gecenin karanlık yüzü içinde Zaman yuttu şimşek çakanlarımı Hangi rüzgar alıp götürdü, bilmem Kendini ateşte yakanlarımı Dostlarımı geri verin uzaklar Her seher semaya akanlarımı Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BENİ YAKIŞINA
O esrarlı yangına bu can nasıl dayandı Sahile vurdu kalbim su yandı, kum da yandı, Bir mum gibi eriyip aktı uykusuzluğum Ölüme baş kaldıran dertli uykum da yandı Yurdumdan mahrum edip dolaştırdın cem gibi Ruhumla söndü alev sonra ruhum da yandı Kül oldu bir yiğidin figanıyla her umut Bülbülün küllerine konan puhum da yandı Böylesi bir yangın görmedi Nemrut bile Kaktüsün gölgesinde nazlı ahım da yandı Ahımdır zannederdim en belalı kıvılcım Kirpiğine dokunan kanlı ahım da yandı Bir damla su ver bana ey çöl, bari sen küsme Kalmadı hiçbir şeyim bak günahım da yandı Yenilgiler bir tufan gibi çöktü üstüme Ülkem yıkıldı heyhat, ordugahım da yandı. Köleleri her akşam duman kıldı gözlerim Başıma tac ettiğim padişahım da yandı İlk defa böylesine tutuştu gökkuşağı Renklerim siyah oldu ve siyahım da yandı Ondan başka ne varsa yandı, yandık sen ve ben Onu göreyim diye kıblegahım da yandı Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|