![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 32 Thanked 29 Times in 24 Posts
Üye No: 43307
İtibar Gücü: 1766
Rep Puanı : 7482
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ulusal Fındık Konseyi Kuruldu
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Önderliğinde Ulusal Fındık Konseyi Kuruldu. Fındık Konseyi'nin Kurulması ile Üreticiler, Fındık Ticaretini Yapan Tüccarlar, Sanayiciler ve Bunların Oluşturdukları Birlikler, Dernekler, Kooperatifler, Üretici Birlikleri, Fındık ile İlgili Araştırma ve Eğitim Kurumları, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Bir Araya Getirilerek Güçlü ve Sözü Geçen Bir Tüzel K... Tarım ve Köyişleri Bakanlığı önderliğinde Ulusal Fındık Konseyi kuruldu. Fındık Konseyi'nin kurulması ile üreticiler, fındık ticareti yapan tüccarlar, sanayiciler ve bunların oluşturdukları birlikler, dernekler, kooperatifler, üretici birlikleri, fındık ile ilgili araştırma ve eğitim kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya getirilerek güçlü ve sözü geçen bir tüzel kişilik oluşturulmak isteniyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, önemli ihraç ürünü olan fındık için Ulusal Fındık Konseyi'nin kurulmasına yönelik çalışmaların tamamlandığı kaydedildi. Ulusal Fındık Konseyi'nin 11 Temmuz'da Tarım Bakanlığı'nda yapılan bir toplantı ile kurulduğu belirtilen açıklamada, "AB sürecinde, Türkiye'nin uygulayacağı tarımsal programların Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ve AB Ortak Tarım Politikası (OTP) merkezli olması yönünde yapısal düzenlemeler büyük önem taşıyor" denildi. Sektörün yapısal dönüşümünün sağlanmasına yönelik olarak tarımsal altyapılarının iyileştirilmesinin, işletmelerin modernleştirilmesinin, daha etkin ve kurumsal ve idari yapıların oluşturulmasının zorunluluk haline geldiği vurgulanan açıklamada, bu süreçte üretimin kayıt altına alınmasının, ücretlerin örgütlenmesinin ve sektör temsilcilerinin bir çatı altında toplanması yönünde çalışmaların hızlandığı kaydedildi. Açıklamada, stratejik öneme sahip pamuk, fındık, zeytin ve zeytinyağı ile turunçgil ürünlerinde ulusal konseylerin kurulmasına yönelik hazırlanan yönetmeliğin 5 Nisan'da yürürlüğe girdiği hatırlatılarak, bu kapsamda ilk önce Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi'nin, daha sonra da Ulusal Pamuk Konseyi'nin kurulduğunu ifade edildi. YILDA 650 BİN TON FINDIK ÜRETİLİYOR Türkiye'de 2 milyon fındık üreticisinin 600 hektar alanda yılda yaklaşık 650 bin ton kabuklu fındık ürettiğine dikkat çekilen açıklamada, dünya fındık üretiminin yüzde 75'ini üreten Türkiye'nin 2002 yılında 573 milyon dolar, 2006'da 1.3 milyar dolarlık fındık ve fındık mamulleri ihracatı gerçekleştirdiği vurgulandı. Fındığın tüm bitkisel ürünler içindeki ihracat payının yüzde 23 olduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Fındık Konseyi'nin kurulması ile üreticiler, fındık ticaretini yapan tüccarlar, sanayiciler ve bunların oluşturdukları birlikler,dernekler, kooperatifler, üretici birlikleri, fındık ile ilgili araştırma ve eğitim kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek güçlü ve sözü geçen bir tüzel kişilik oluşturmak isteniyor." KONSEY 4 KURULDAN OLUŞACAK Açıklamada, Konsey'in, Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Araştırma ve Danışma Kurulu olmak üzere toplam 4 değişik kuruldan oluşacağı belirtildi. Kurucular kurulunda yer alan ticaret ve Sanayi Odaları ise şöyle: Ticaret Alt Grubu: Trabzon, Ordu, Giresun, Düzce ve Çarşamba Ticaret Borsaları'nın Yönetim Kurulu Başkanları. Sanayi Alt Grubu: Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Aslantürk Tarım Ürünleri, Gürsoy Tarımsal Ürünler Yönetim Kurulu Başkanları. Tarım Alt Grubu: Fiskobirlik Genel müdür Yardımcısı, Trabzon Ziraat Odası Meclis Başkanı. Üretici Alt Grubu: Cirav Gıda, Foşa Fındık ve Mamulleri Yönetim Kurulu Başkanları ile Gözaçan Fındık Firması temsilcileri. (ANKA) (Ankara Haber Ajansı) 4 dakika önce.. [908808]
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Güvenlik Konseyi’ni dinleyen yok | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-10-2009 03:11 PM |
Türkiye’nin Ulusal Süt Konseyi’ne ihtiyacı var 24 Temmuz | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-24-2008 12:40 PM |
Turizm konseyi hemen oluşturulmalı / 22 Ekim | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-22-2007 08:04 PM |
Fındık Üreticilerine Daha Kaliteli Fındık Üretimi için Tavsiyeler | TiTaN | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-24-2007 12:30 PM |
Trabzon konseyi toplanıyor | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-06-2006 03:46 PM |