![]() |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2007
Teşekkür Etme: 32 Thanked 56 Times in 49 Posts
Üye No: 39171
İtibar Gücü: 1849
Rep Puanı : 3277
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 19. Asya'dan Avrupa'ya Uluslararası Yüzme, Kürek ve Yelken Yarışları'na katılmak için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 3 önemli sporcu, boğazda yüzecek olmaktan büyük memnuniyet yaşadıklarını söylediler.
Ataköy Olimpiyatevi'nde basın mensuplarının karşısına çıkan üç yüzücü, kendilerine yöneltilen soruları yanıtlarken, organizasyonla ilgili düşüncelerini de anlattılar. Manş Denizi'ni 1965 yılında geçip tekrar geri dönerek rekor kıran ve özellikle köpeği ile katıldığı yarışlarla ilgi odağı olan ABD'li yüzücü Ted Erikson, bu yarışın kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu söyledi. Köpeğini 2 yıl önce kaybettiğini aktaran Erikson, ''Benim 3. katılışım olacak, ama köpeğimle Asya'dan Avrupa'ya yüzüşümün 10. yıldönümü. Köpeğim 2 yıl önce öldüğü için ayrı bir anlam taşıyor. Şimdi 79 yaşında, organizasyonun en yaşlı yüzücüsü olacağım'' dedi. İstanbul'un iki kıtayı birleştiriyor olmasını, ''Müthiş bir şey'' olarak nitelendiren Ted Erikson, ''Bence herkes hayatında en az bir kez bu yarışa katılıp iki kıta arasında yüzmeli. Ayrıca birçok kıtadan insan burada bir araya gelmeli. Daha önceki gelişlerimde İstanbul'un birçok yerini gezdim. Bu kez eşimi gezdirip onunla da bu güzellikleri paylaşmak istiyorum. Kapadokya'ya da gitmek istiyoruz'' diye konuştu. Esprili konuşmalarıyla dikkat çeken Erikson'un, kulağı ağır işittiği için, yanına gelerek tercüme yapmak isteyen TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğar'a, ''Dizime oturabilirsin'' demesi, toplantı salonunda gülüşmelere neden oldu. -READ: ''ÇOK ÇEKİCİ BİR ORGANİZASYON''- Roma'da düzenlenen 1960 Olimpiyat Oyunları'nda yarışan, Manş Denizi'ni 33 kez geçerek 18 dünya rekoru kırmayı başaran İngiliz yüzücü Michael Read da İstanbul'da yüzmenin kendisi için harika bir tecrübe olacağını söyledi. İstanbul'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Michael Read, ''İki kıta arasında yüzmek için hazırım. Umarım deniz anası görmem. Benim için harika bir tecrübe olacak. Manş Denizi'ni geçerek İngiltere'den Avrupa'ya defalarca yüzdüm. Şimdi ise Asya'dan Avrupa'ya yüzeceğim. Bu çok çekici bir organizasyon. Başladığınız noktadan, bitireceğiniz noktayı görebiliyorsunuz. Bu, yüzücüler için çok cazip bir durum'' dedi. Norveçli bayan yüzücü Sonnove Cirolzki ise ilk kez Türkiye'ye geldiğini vurgulayarak, ''Burada olmaktan çok memnunum. Ben daha çok soğuk sularda yüzmeye alışkınım. Bu kez farklı olacak. İstanbul herkesin kolayca ulaşabileceği bir nokta ve boğaz, yüzmek için harika bir yer'' diye konuştu.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
"En yaşlı yüzücü olacağım" | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-14-2007 01:53 PM |
Aurelio: "Bir gün tekrar ilk 11'de olacağım" | aLeMDaR | Eskiler (Arşiv) | 1 | 11-28-2006 10:15 AM |
Fevzi: "Casillas olacağım!" | sparki | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-10-2006 07:50 PM |
Mehmet Aurelio:"Layık Olacağım" | alexdesouza20.07 | Eskiler (Arşiv) | 6 | 08-13-2006 02:40 PM |
Kerem, "İlk fırsatta Akatlar'da olacağım" | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-25-2006 09:28 AM |