![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2835
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 24 Saat Seni Düşündüm
Bugün yine Kalktığımda seni düşündüm Yerken, içerken Gezerken, çalışırken Hep seni düşündüm Hep hayallerini gördüm Zaten dün yatmadan önce de Hep seni düşünmüştüm Gece ıssızken, soğukken Karanlıkken, sensizken Hep seni düşünmüştüm Rüyamda da seni görmüştüm
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acelem Var
Acılar, çekilin yoldan Acelem var Düşün yakamdan Hayat çok kısa Daha yapacak çok işim var Denizler kirlenmiş Güneşte lekeler var Bulutlar islenmiş Ayda tutukluk var Sevgiler tükenmiş Yürekte kinler var Saygı da ne imiş Serde bencillik var Nerede menfaat var Hangi işte çok para var Adalet kimlerin elindeymiş Terazi de hileler var Mum gibi eriyip gitmiş Hani nerede insanlar Nerede insanlık Pes ettim doğrusu Ben bu işleri beceremedim Eğri büğrü yolları düzeltemedim Acılar, çekilmeyin yoldan Acelem var Beni ancak ecel paklar
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Acıların Gurbeti
Tanrım bizleri yarattı Kader gurbeti arattı Gurbet hasreti tattırdı Gariplerle doldu acıların gubeti Kader dedik çıktık yola Gazamız mübarek ola Çalıştık hep vermedik mola Masumlarla doldu acıların gurbeti Biz fakiriz hep ağlarız Gece gündüz çalışırız Vatan özlemiyle yanarız Fakirlerle doldu acıların gurbeti Böyle gelmiş böyle gidecek Hasretlik hiç dinmeyecek Gurbetçinin yüzü gülmeyecek Acılarla doldu acıların gurbeti
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Acıyla Dans
Hüzzam bir beste bir kulağımda Diğerinde gramofon gıcırtısı Gözlerimde yalnızlığın karartısı Yüreğimse içler acısı Gitmek sana ne kadar yakıştıysa Terkedilmekte bana bir o kadar Şimdi yanağımda duran bir damla yaş Sanki ayrılığa takılmış bir inci alyans Artık ne sen basıyorsun nasırıma benim Ne de ben senin bamteline İki sağ, bir sol, küçük adımlarla yavaş yavaş Meydan bana kaldı, benim başrolde Sarıyor belimden acılar sımsıkı Acıyla dans bu benimkisi Karabasan gibi omuzlarıma çökmese Bir de şu hasret sancısı
![]() |
![]() |
#5 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlayamam
Gittiğin gün beni öldü sandılar Aşkını mezara gömdü sandılar Sel gibi gözyaşı döktü sandılar Bir vefasız için ağlayamam ben İçimi yalnızlık sarmış olsada Kalbimi hasretin yakmış olsada Gidişin dünyamı yıkmış olsada Bir vefasız için ağlayamam ben
![]() |
![]() |
#6 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlayan İmgeler
Her kalemi tutuşumda Diyorum ki yazayım Sevgi dolu, umut dolu, Pembe pembe şiirler Sevgililer kavuşsun, Çocuklar hep gülsünler Son bulsun düşmanlıklar Barışsın bütün küsler Kâbuslar şöyle dursun Gerçek olsun tüm düşler Yüreğimden çıkıyor Güzel güzel sözcükler Birden şimşek çakıyor Beynimde bir fırtına, İmiğimde düğümler Ne oluyorsa oluyor İmgeler hep ağlıyor Kalemimin ucundan Dökülürken kağıda
![]() |
![]() |
#7 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Ah İstanbul
Denizi seyrediyordum İstanbul’da bir pazar günü İstanbul ağlıyordu sanki, ogün bir başka hüzünlüydü Bütün caddelerde hayatla ölüm kalım maçı vardı Caddeler de bıkmışlardı bu kavgalardan, ama ne yapsalardı İnsanlar ne İstanbul’un nede benim farkımdalardı Onlar son düdükten önce bir gol daha atabilmenin uğraşında Yada atamasalar bile, ezeli rakiplerinden, Yani hayattan, bir gol daha yememenin çabasındalardı Çünkü hayat bir sıfır öndeydi ve hakemin eli düdüğündeydi Uzatmalar oynanıyordu artık, ve hayat bir sıfır öndeydi Onlar yaşam turnuvasında final oynuyorlardı ve rövanşı yoktu bu maçın, Onlar da hiç istememişlerdi belki de bu maçı oynamayı Onlar birer oyuncu seçilmişlerdi, belki de birer kurbanlardı Bir kere çıkarılmışlardı bu yalancı dünyanın arenasına Kanmışlardı bir kere, İstanbul’un taşına toprağına Ya güdeceklerdi deveyi, yada geçeceklerdi hendeği Onlar birer figürandı ve çok iyi oynamalılardı rollerini Ah İstanbul ah, hani taşın toprağın altındı senin Altındı taşın toprağın, pamuktu yatağın yastığın Ah İstanbul ah, sen mi bize aldandın yoksa biz mi sana Ben mi sana kandım yoksa sen mi bana Denizi seyrediyordum İstanbul’da yine bir pazar günü Denizler devşirmişti sanki gökyüzünden aldığı deli mavisini Şehrin üzerine çöküşmüş karabulutların kömür karasıyla Bulutlarsa ortak olmak ister gibilerdi benim gözyaşlarıma ki Gözyaşlarım kararsızdı, Kararsızlık turları atıp duruyorlardı gözbebeklerimin etrafında Ve sağanak olup denize yağmak ister gibilerdi sabırsızca Dokunsalar ya ağlayacaktım gülünecek halimize kahkahalarla Yada gülecektim ağlanacak halimize gözyaşlarıyla Ah İstanbul ah, hani taşın toprağın altındı senin Altındı taşın toprağın, pamuktu yatağın yastığın Ah İstanbul ah, sen mi bize aldandın yoksa biz mi sana Ben mi sana kandım yoksa sen mi bana Ah İstanbul, neydi beni diğer insanlardan böyle ayıran Ne oyuncu yapan, oynadıkları maça, nede seyirci bırakan Neydi beni yıllar sonra yine dayanılmaz bir temmuz sıcağında Yine Beyoğlu meyhanelerinin en sarhoş müşterisi olduğum Dumanaltı bir cumartesi akşamından arta kalan şu pazar sabahında Yine bu üzerinde yürüdükçe çürük tahtaları gıcır gıcır sesler çıkartan Nice yeni umutlarla, sevdalarla merhabalaşmalara ve Nice sessiz, buruk vedalaşmalara istemeden şahitlik etmiş Ve nice bütün sırlarını denize gömmüş insanların son durağı olmuş Beni bu kırık dökük iskelenin kenarına oturtan, neydi Ah İstanbul ah, hani taşın toprağın altındı senin Altındı taşın toprağın, pamuktu yatağın yastığın Ah İstanbul ah, sen mi bize aldandın yoksa biz mi sana Ben mi sana kandım yoksa sen mi bana Yıllar önce yine sıcak bir temmuz pazarının sabahında Yine bu iskelede, yine tam şuracıkta donakalmıştım ayakta Kançanağı gözlerim uçsuz bucaksız ufuklara dalmıştı, Ufukta kaybolup giden birşeylerin ardından bakakalmıştı Beyhude uçup giden gençliğime hüngür hüngür ağlamıştı Hayatım bir film şeridi gibi geçerken bulutların arasından Martılar da ağlıyorlardı sanki, kanatlarını çırparak arkasından Ah İstanbul ah, hani taşın toprağın altındı senin Altındı taşın toprağın, pamuktu yatağın yastığın Ah İstanbul ah, sen mi bize aldandın yoksa biz mi sana Ben mi sana kandım yoksa sen mi bana Bir çift ayakkabı için ağladığım bayram sabahlarını da hatırlarım Bir misket için ağlattığım en iyi arkadaşlarımı da Anamın çırpınışlarını da hatırlarım okuyup adam olayım diye Okuldan kaçıp arkadaşlarla sigara içtiğimiz günleri de hava olsun diye Ya daha onbeş yaşında ettiğimiz kavgaları okulun en güzel kızı yüzünden Yo delikanlıydım ben, kimse yan gözle bakamazdı benim sevgililerime Önce şiirler çalardım ünlü şairlerden aşk mektuplarını süslemek için Sonra yırtar atardım sabahlara dek özene bezene yazdığım o mektupları Kimdimki ben, neyimeydi aşık olmak benim, yuva kurup mutlu olmak neyimeydi Kendi mutluluğum için yıkamazadım başka hayalleri, başka umutları Ah İstanbul ah, hani taşın toprağın altındı senin Altındı taşın toprağın, pamuktu yatağın yastığın Ah İstanbul ah, sen mi bize aldandın yoksa biz mi sana Ben mi sana kandım yoksa sen mi bana Bütün sevaplarımı aldım sağ elime ve günahlarımı ise sol elime İstanbul’du bana işleten sevapları da günahları da ve hesaplaşmalıydık, Burada, şimdi verilmeliydi günahlarımın hesabı, bırakamazdım mahşere Al işte işlediğim sevaplarım, senin olsun alda istersen at şu denize Bırak günahların tümünü ben alayım, kalsın benimle Ah İstanbul, ben ne yapmıştım ki sana, deli gibi aşık olmaktan, Bütün ümidini sana bağlayıp, sana güvenmekten başka Dur İstanbul dur, gelme üstüme öyle aç kurtlar gibi, işte sevdan bak duruyor avuçlarımda Bir sevda kuşu gibi gelip konmuştu omuzuma, şimdi yaralı bir kuş gibi avuçlarımda Al sevdanı alda, gençliğimi geri ver bana, yada da kucağını açsın şu deli dalgalar Ben gidiyorum İstanbul, işte çıkıyorum son yolculuğa, elveda İstanbul, elveda sana
![]() |
![]() |
#8 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Anormal Bir Adam
İnsan sevdiği kadar yaşarmış Özlediği kadar severmiş Ben bin yıldır seviyorum seni Ve özlüyorum bin yıldan beri Anormal bir adamım ben Ne sevmeye doyarım Ne de özlemekten bıkarım İster anla, anlama ister-sen Bakma saçlarımdaki aklara Gönlüm henüz onsekiz yaşında Sevilmenin tadına varmadan Vurulupta giderim sanma Kurşun yağdırılsa da deli başıma Sen tarafından... Vuracaksa yüreğin vursun Göğsümün sol tarafından
![]() |
![]() |
#9 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Asker Ocağında Babalar Günü
(Bu şiir henüz babasını hiç göremeden askerde ya da savaşta kaybetmiş tüm çocuklarımıza atfen yazılmıştır.) Canım babacığım benim Ne çok isterdim bu sözlerimi Senin yüzüne söylemeyi Oysa yüzünü hiç göremedim Yetmiyor siyah beyaz bir askerlik resmi Sağlamıyor yüzündeki sıcaklığı hissetmemi Yüreğindeki baba şefkatini yansıtmıyor bana Resmindeki o çatık kaşların Doldurmuyor içimdeki derin boşluğu benim Biliyor musun, canım babacığım Büyükler beni hep sana benzetirler Babasından almış kaşını gözünü derler Bu yüzdendir her gece saatlerce aynaya bakışım Senin eşgalindir kendi gözlerimde aradığım İşte bu yüzdendir her gece gizli gizli ağlayışım Canım babacığım, bu yüzdendir hayallere dalışım Biliyor musun, canım babacığım Ben artık gündüzleri hiç ağlamıyorum Yasakladım kendime gündüzleri hayal kurmayı, ağlamayı Sana kızdığımdan değil asla, kırgın olduğumdan değil sana Pek belli etmese de, annem de çok üzülüyor bu hallerime Dalıp dalıp gidiyor gözleri uzaklara Uzun uzadıya dalıyor bir meçhule sessizce Gözleri dolup dolup taşıyor sonra İçine akıtıyor gamlı gamlı yaşlarını gizlice Biliyor musun, canım babacığım Bugün günlerden Babalar Günü’ymüş yine Bütün bölük çarşıya gitti bir coşku bir neşeyle Kimisi babasına ufak bir hediye alacakmış Kimisi de telefon, telgraf açacakmış Bense koğuşta yapayalnız, şiirler yazıyorum aklımca İçimde yer kalmadı dertlerimi dökmeye O yüzden ortak ediyorum kağıdı kalemi kendime Biliyor musun, canım babacığım Bir kerecik olsun saçlarımı okşamadın Elimden tutup çarşı pazar dolaştırmadın Çay bahçesinde oturup bir dondurma yiyemedik seninle Olmadı işte, olmadı bir aile fotoğrafımız bile Bir meşin topum, bir bisikletim bile olmadı, almadın Bir komando künyesi ardında hatıra diye bıraktığın Onun onurunu da hiç birşeye değişmem, yanlış anlama beni İçimi dökmek benimkisi, hüzünlerim sana Babalar Günü hediyesi Birde adını bıraktın bana ama bir kere olsun anmadın Bir yağlı düşman kurşununa teslim ettin bütün hayallerimi Seninle birlikte gömdüler sevinçlerimi, gençliğimi, geleceğimi Olsun, ben yine de çok seviyorum seni, gurur duyuyorum seninle Bu yüzden aynı bölgede yapıyorum askerliğimi Bu yüzden her nöbet saatinde kesiyorum sınırdaki dikenli telleri Sırf bu yüzden düşman topraklarına atıyorum her fırsatta kendimi Biliyorumki bizi ayırdığı gibi kavuşturacak olanda o yağlı mermi İşte o yüzden saymıyorum şafakları, beklemiyorum tezkeremi
![]() |
![]() |
#10 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Aşikâr
Şıvgın gözlerindir seni şiar kılan Baygın bakışlarındır beni şikâr yapan Sessizliğim, korktuğumdandır kırmaktan seni Yoksa ölümüne sevdiğim aşikâr değil mi?
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Vedat Aktaş | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 34 | 05-01-2009 11:17 AM |
Ensar Aktaş | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 81 | 04-14-2009 06:31 PM |
Ensar el Sünnet lideri yakalandı / 24 eylül | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-24-2006 10:59 AM |