![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12091
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağladı 2
Efkar Tepesine geldi hayali Boğazıma sarıldı da ağladı Yıkılmış bedeni perişan hali Öldü öldü dirildi de ağladı Kızarmadan koparılmış nar gibi Mayısta kurumuş bir pınar gibi Yıldırımlar çarpmış dev çınar gibi Düştü yere serildi de ağladı Görmesini bilen göz aptallaştı O nasıl damlaydı o nasıl yaştı Yanaklarındaki dereler taştı Göz arkları yarıldı da ağladı Öyle donup kaldım taş kesildim taş Açtı kollarını dedi gel yaklaş Dedim utanırım gelme uzaklaş Sözlerime darıldı da ağladı Ne bir selam ne bir mektubun değdi önlün nerelerde ve kiminleydi Yıllar önce aklın fikrin nerdeydi Sitemiyle kırıldı da ağladı Tanıdım karşıdan yürümesini Okşadım saçını duydum sesini Aşkın kenetleşmiş kelepçesini Sıktı sıktı yoruldu da ağladı Gördüm Efkar Tepesine çıktı da Seyretti Artvin’e baktı baktı da Çoruh Nehri gibi aktı aktı da Karadeniz duruldu da ağladı |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ayağı
Kısıtlıdır değerlendir zamanı Konuş yere bassın sözün ayağı Eğer gerçek sevmiyorsa oğlanı Geri geri gider kızın ayağı Dolular yok olur boş gelir geçer Güçler sona erer iş gelir geçer Sonbahar can verir kış gelir geçer Basar ilkbahara yazın ayağı Yastık battaniye dışarı atar İçiçe kilitli odada yatar Cuma akşamları inadı tutar Oynamaz yerinden Lazın ayağı Bacı kardeş valideler pederler Vadesi dolunca o gün giderler Görenler Osman’ı çok mutlu derler Hiç de öyle değil kazın ayağı |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim
Kendine bilgiçlik taslayacaksan Vurma neşterini yarama benim Hazreti Muhammet Mustafa olsan Girme Tanrı ile arama benim Sıcak mı cehennem ben gireceğim Tanrının evidir ben göreceğim Benim hesabımı ben vereceğim Karışma zarara karıma benim İstemem cennetten ne ev ne arsa Cezamı o verir ne suçum varsa Tanrım beni başka kula sorarsa Ben de kulum gider zoruma benim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Sevda
Bir dağı bir duman nasıl sararsa Kapattı başımı sardı bu sevda Irmak bir ovayı nasıl yararsa O şekil bağrımı yardı bu sevda Siyah saçlar topuğunda dizinde Şiir yazar ayağının izinde On altı on yedi on sekizinde Büktü bellerimi kırdı bu sevda Osman dertler için tapulu arsa Tanrı bana vermiş ne bela varsa Aç kurt bir sürüye nasıl dalarsa Saldırdı içime girdi bu sevda |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Büyüdük
Göllerinde yüzer yaban kazları Yaylalarda turnalarla büyüdük On yedide gelin ettik kızları Davullarla zurnalarla büyüdük Alev alev al kirazlar dal verdi Fasulyeler sırık sırık yol verdi Nohut çiçek açtı mısır kol verdi Ekinlerle tarlalarla büyüdük Çamurun içinde suyun içinde Doğduk aynı günün ayın içinde Aynı toprak aynı köyün içinde Biz beraber nazlı yarla büyüdük Paramız yetmezdi ilaç almazdık Ölür gider hastahane bilmezdik Doktor yoktur diye hasta olmazdık Yalınayak yağmur karla büyüdük |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cesedimi
Denizdeyim kıyısı yok limansız Yanaştır karaya çek cesedimi Ne kan koydun ne can koydun imansız Balıklar yiyecek bak cesedimi Nasıl bağlanmışım bir tek bakışta Ört üstüne beni karda yağışta Yeter ki üşüme sen karakışta Tutuştur ocakta yak cesedimi Bir sözleşme yapacağız seninle Bu cinayet değil sen beni dinle Önce parça parça doğra elinle Sonra saçlarınla dik cesedimi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar
Aşkın tarihinde bu böyle yazar Ayırmış Aslı’dan Kerem’i dağlar İzmir’den Artvin’e kılayım nazar Eğilin göreyim yarimi dağlar Düşmüşüm içine gurbet bir kuyu Tükenmez gözyaşım biter kar suyu Anasından ayırmayın kuzuyu Kanatmayın benim yaramı dağlar Yolcu olsun sıra sıra bulutlar Varsın selam versin yara bulutlar Kalksın tepelerden karabulutlar Nerdeyim bileyim yerimi dağlar Şehirle yok oldum köyle tükendim Ben böyle yok oldum böyle tükendim Vadi vadi yayla yayla tükendim Bitirdi yoğumu varımı dağlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlarım
Vadisinden doruğuna kar olmuş Hep bahar olsaydı keşke dağlarım Tipi vurmuş yanakları mor olmuş Her mevsim bir güzel başka dağlarım Bin sabırla bekler Temmuz ayını Çoban Hasan göle döker koyunu İçer buz kesilmiş kaynak suyunu Bin değer villaya köşke dağlarım Yaylalar boş oğlağı yok kuzu yok Gelini yok oğlanı yok kızı yok Çökeleği kaymağı yok tuzu yok Düşürür ozanı aşka dağlarım |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğdular
Büyük şehirlerde çocuklarımız Kuyruklarda sıralarda doğdular Kuşlar yuva yaptı yavru çıkardı Bizimkiler kiralarda doğdular Vadesi gelmeden alındı canlar Gencecik boynuna ip takılanlar Kanlı Sivas sende dün yakılanlar İmranlı’da Zara’larda doğdular Gerektiği yerde kanın da aksın Kişilik onurun taşıyacaksın Amaç insan gibi yaşayacaksın Kediler de fareler de doğdular |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşürdün
Saçlarından bakamadım boyuna Beni rüzgarından yere düşürdün Kolay kolay gelmezdim ya oyuna Çok kötü tuzağa tora düşürdün Üstü Uzunçayır Kontrom burası Yaman geçer karakışın karası Karsniya’yla Soliyana arası Yolumu Kürtlüğe kara düşürdün Tüm canlılar acır beni yormazdı Porsuk çakal mıntıkama vurmazdı Tilki çuçuluma zarar vermezdi Tavuk kümesime zara düşürdün Yayladan geçerdim dağdan inerdim Gece yarısında köye dönerdim Her engeli her güçlüğü yenerdim Kolay işlerimi zora düşürdün Çıplak koydun Aralıkta Ocakta Tipide rüzgarda soğuk sıcakta Topal tavşan gibi bayır bacakta Koşturdun da yora yora düşürdün |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|