www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 08-07-2007, 12:08 PM   #1
sara74
ÇaKaL Üye

sara74 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 5
Üye No: 43456
İtibar Gücü: 1698
Rep Puanı : 4181
Rep Derecesi : sara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond repute
Varsayılan ArinÇ, Meclİs BaŞkanliĞi'na Veda Edİyor

ARINÇ, MECLİS BAŞKANLIĞI'NA VEDA EDİYOR

07.08.2007 11:41

"TBMM Başkanlığı görevimi tamamladım. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 3 Kasım 2002'den sonra 1. turda seçildim. 369 arkadaşımızın oyuyla.
7 Ekim 2004'te ikinci dönem için tekrar aday oldum 381 oyla seçildim. Bu bir milletvekili için de şahsım için de çok önemli bir görev.
5 yıla yakın bir süre Parlamento Başkanlığı için çok önemli bir süredir. Milletin emanetini bırakıyorum. TBMM Başkanlığına aday olmayacağım.

Yarın akşam sona erecek TBMM Başkanlığı adaylık sürecinde bunu sizlere ifade etmek istiyorum. Şüphesiz aday olacak milletvekilleri adayları çıkacaktır,
partiler temayül yoklaması yapacaktır. İnanıyorum ki çok değerli aday arkadaşlarımız çıkacaktır, şimdiden Başkan seçilecek değerli arkadaşımızı
candan kutluyorum.

Bu makamlar temsil makamıdır, hizmet makamıdır. Bulunduğunuz süreç içinde ne yaptınız, önemli olan budur.

Bugün için Parlamentomuzun itibarı geçmiş dönemlere nazaran çok daha üst seviyededir. En güvenilen kurumlar arasında üçüncü sıraya yükselmiştir.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan kilitlenme krizi de yine parlamentomuzun seçim kararıyla aşılmıştır.

Benim bundan sonraki süreçte hangi görevi yürüteceğim konusunda çok yorumlar yapıldığını görüyorum. Benim görevim sade milletvekilliğidir. Halkın verdiği görev budur. Grup başkanvekilliği
bakanlık, komisyon üyeliği gibi verilebilecek görevler olabilir ama asıl görev milletvekilliğidir. Parlamento tecrübem var. Pekçok kritik görevde bulundum.

Ben milletten aldığım emaneti, yine milletime teslim ederim. Alnım açıktır, başım diktir. MGK'da temsil edilen bakanlık verilse bana sıkıntı olurmuş,
hangi bakanlığı versem diye Sayın Başbakan düşünüyormuş, bu dedikodulara yanıt vererek zaman tüketmeyeceğim. Biz ille kırmızı plaka peşinde değiliz.
Ben siyasete yüzde 3.5'larla başladım. TBMM Başkanı'nın evinin önünde Cumhuriyet mitingleri yapılıyordu, seçimden önce, Manisa Arınç yüzünden mahvoldu, CHP 5 milletvekili çıkaracak deniyordu. Manisa'da oyumuzu artırdık.

Sizlere TBMM Başkanlığı'ndan Allahaısmarladık demek istiyorum"

ARINÇ SORULARI YANITLIYOR:

Partiiçi disipline çok ciddi bakan bir insanım. Geçmişte partilerde önemli görevlerde bulundum. Partiiçi demokrasi vardır ama disiplin de vardır. Bir Genel Başkan Cumhurbaşkanı belirlemek için ne yapar? Partisine sordu, vatandaşa sordu, anketler yapıldı. En son gün bana sordu, fikrimi söyledim. Sayın Başbakan ertesi gün kararını açıkladı. Artık benim düşüncem, senin düşüncen değil, parti kararına dört elle sarılmak gerekir. Dışarda benim düşüncem böyle değil diye konuşmak doğru olmaz.

O rahat etsin diye adaylık koymuyor değilim. Kendi ölçülerime göre projelerimin hepsini gerçekleştirdim. Dolayısıyla devam etmek gibi bir düşüncem yoktur.

Geçen gün Sayın Başbakan ve Sayın Gül ile Cumhurbaşkanlığı konusunu mu konuştunuz?

Sayın Başbakanımızla da Sayın Başbakan Yardımcımız ile de zaman zaman görüşürüz. Küresel ısınmayı konuştuk desem inanmazsınız. Biz orada 4,5 saat boyunca herşeyi konuştuk.

SADECE BİR TESEKKUR YETERLİ!..
sara74 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı