![]() |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 11 Thanked 4 Times in 4 Posts
Üye No: 43347
İtibar Gücü: 1848
Rep Puanı : 5050
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Milletin emanetini bu dönemde bırakıyorum" diyen Bülent Arınç, hakkını da haddini de bildiğini söyledi"
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, başkanlığa aday olmayacağını açıklayarak, "Milletin emanetini bu dönemde bırakıyorum" dedi. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Arınç'ın konuşma başlıkları şöyle oldu: GÖREVİM SADE MİLLETVEKİLLİĞİ: Bundan sonraki süreçte ne yapacağım konusunda yorumlar yapılıyor. Beni çok yakından tanımamakla veya tanıdığı halde işi saptırmakla meşgul olan bazı çevrelerin bulunduğu kuşkusuzdur. Benim görevim sade bir milletvekilliğidir. Bunun dışında ayrıca unvan isteyen, görev isteyen konular da şüphesiz olabilir. Grup başkanvekilliği, komisyon başkanlığı bunlardan birisidir. Kurulacak hükümette bakanlık almak elbette bunlardan biridir. ERDOĞAN'A YARDIMCI OLMAK: Erdoğan'a şahsım ve diğer arkadaşlarımın yardımcı olması gerekmektedir. Hangi noktada bir görevlendirme olursa, bu görevleri seçme ve beğenme lüksünden uzağız. KİMSENİN ÇANTASI DEĞİLİM: Özü, sözü dürüst ve düzgün bir siyasetçiyim. Kendi gücüme güvenirim. Kimsenin çantasını taşımam, kimsenin cebinde dolanmam, kimsenin önünde arkasında, onun hoşuna gidecek şeyler söylemem. Arınç, görev insanıdır. Hakkımı da bilirim, haddimi de bilirim. GÜÇLENDİRMEK GEREK Arınç, "Başbakan'ı rahatlatmak için yaptığınız bu davranışa Abdullah Gül de dahil midir?" sorusu üzerine, "O rahat etsin diye ben Meclis Başkanlığı’na adaylığımı koymamış değilim. Dolayısıyla ben fikrimi söyledikten sonra diğer milletvekili arkadaşlarımızın da genel başkan kendilerine hangi konuda danışırsa, parti içi hangi görevi teklif ederse, bence bu konuda genel başkana çok daha değer vermesi ve çok daha güçlendirmesi gerekir” dedi. PARTiYi UC KiSi YONETMiYOR Basın toplantısının ardından Parlamento Muhabirleri Derneği üyeleri ile sohbet eden Arınç, zaman zaman Erdoğan ve Gül ile bir araya gelmesinin "partiyi üç kişi yönetiyor" şeklinde yorumlara neden olduğunu söyleyerek, bunun doğru olmadığını kaydetti. Arınç, "Bir araya geliyoruz çay içiyoruz, torunlardan konuşuyoruz. Üç kişi toplanıyor, diğerleri buna uyuyor, yok böyle bir şey" dedi. ADALETİ Mİ İŞARET ETTİ? Arınç, "Arınç olarak yeni dönemde milletvekilliği dışında en iyi yaparım dediğiniz makam veya bir görev var mıdır?" sorusunu yanıtlarken, "İyi bir ceza avukatı olduğunu, biraz medeni usule baktığını, ancak hiç hayatında vergi davası almadığını, vergi mevzuatına hiç sempatisi olmadığını" söyledi ve "Benim işim ceza. Adamı ipten alır ipe götürürüm" dedi. Arınç'ın sözleri, "Adalet Bakanlığı'nı mı işaret etti" yorumlarına neden oldu. HER ŞEYİ KONUŞTUK Arınç, geçen hafta Erdoğan ve Gül ile 4 saat süren görüşmede neler konuşulduğunun sorulması üzerine, "Orada küresel ısınmanın sonuçlarını konuştuk desem inanmazsınız. Biz orada 4 saat boyunca her şeyi konuştuk" dedi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Değilim | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-20-2008 11:58 AM |
Kenan Işık: AK Parti’den aday değilim, olmam | TυяKѕ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-08-2008 01:26 PM |
Ben değilim | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-06-2008 03:43 PM |
Ben değilim | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-29-2007 08:41 AM |
"2008 seçiminde aday değilim" 10.09.2006 01:07 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 2 | 09-10-2006 10:05 AM |