![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12091
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() A DOSTLAR BENİM DE BİR GÖNLÜM VAR
Nedir beni kendimle kendim kılan azarlayan beni bu hain pusu nedir. Esenlik içinde miyim yoksa çaresiz miyim hiç aldırmıyor bana aldırmıyor çünkü içimde taht kurmuş o acımasız zemheri. Ama n olur kalmasın artık kalmasın uzaklarda yüreğini çatlatan biri acıyla inleyen biri ukdesi olan biri. Peki yetiyor mu bana bu çınar ağacının müntesip serinliği Müslim aydınlığı kuşları azad edelim su verelim yolcuya. A Dostlar Benim de bir gönlüm var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() A NIN ŞİİRİ
Upuzun bir ayrılığın rengindeydi bakışlarındaki hayali şehrin az bir zaman mıydı gece miydi ateşe düşmüş bu çarpıntıyı çığlıklara karıştıracak öyle bırakacaktı avazını. Bir haykırıştı mutlaka dağlardan esen rüzgârdı şehre gül kokularıydı aşkın bir nefes ve ince hünerli oynak deniz dalgasıydı. Yani ah vadisinde ya hu nidalarıyla nihayetinde hayat aşk ile gülbahri değil midir ki işin başında rıza-i bari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AFRİKALAR
Geceleyin Menekşenin Kırmızıya çalanı Bir üşüdü Bir üşüdü Zakkumlar doğurdu dünya. Geceleyin Menekşenin Kırmızıya çalanı Bir kımıldadı Bir kımıldadı Zakkumlar doğurdu dünya. Sabahleyin Sisin olduğu yerde Kolla beni Kolla güneşle beni Gidelim Öldürelim alnımızdaki lekeleri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AKŞAM YEDİ SULARI
Ah yağmurlu kaldırımlar Siz de mi anlamıyorsunuz beni Mırıldandığım onca dualar Her akşam yedi suları Hani epeydir ki... İçim titreyerek geçerim Gözlerim karşı kaldırımları arar Hüzünlü ve dalgın ona giderim Titrer inanın tekmil uzuvlarım Yine yok yine yok. Beklemişim neye yarar! Oysa umutla yoluna bakmalarım Bekleyişim çiseleyen yağmur altında Sürükler beni duvar diplerinde ayaklarım Ne yapsam imkânsızlığı yüklenmiş bu anlarım Yağmur tanecikleri alnımda. Ah yağmurlu kaldırımlar Şu akşam yedi suları yok mu Beklenen kuşkulu anlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AL KOR
Güneşim uçtu gitti Bulut kaynadı gökten Bir düş gibi aniden Yağmur vurdu yüzüme. Peki ben ne olmuşum Yola böyle düşmüşüm Bu şehir beni yemez Baktı durdu yüzüme. Benim işim selamet İçimdeki nedamet Ah birazcık merhamet Geldi kondu yüzüme. Selam kelam ederim Benim ey zor kaderim Tavrım için bir avuç Kor savurdu yüzüme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANNEM ANNEM
Kaç ihtilal oldu annem annem kaç ihtilal gülmedi hiç yüzüm gelmedi hiç huzur kış geldi bahar geldi yaz geldi. Karşılıklı çocuklardık ceviz ağaçlarını taşlardık kanayan baş anneye koşan çocuk olurduk jandarma mı gelirdi devlet memuru uzaktan mı görünürdü bu telaş siner miydi bakışlarına çocukların annem annem sac ekmeği nasıl da kokardı erişte kesilirdi, güz olurdu bir sarışınlık sarardı etrafımızı ince hastalık bela olur girerdi hanemize. Mavisi kaldı mı gökyüzünün yeşili denizin tahammülü sevgilinin muhabbeti şehrin ah annem kolluk kuvvetleri giriyor işin içine sabah akşam bir oluyor durağan oluyor teslim oluyor sessiz ve biçare şehir beni keşfediyor ben şehri seviyorum. Değişebilir miydi ah annem değişebilir miydi gülün rengi ince hastalıkla muzdarip olan beden eriyen güzellik, dökülen gözyaşları melül mahzun bakışlar yalnızlık günleri yaslanmışım kalbine zamanın annem annem baktım ki büyümüşüm. İntiharı düşüneduruyordu dün gece dostum şair arkadaşım melali cezbe halinde bakışlarına ram etmiş mecnun muydu bu mayıs gününde intiharsız bir yaprak gibi yüzünü görmeliydin annem annem yüzünü depremler oluyordu. Değişmiyor gibi geliyor bana gemilerin boğazdaki siluetleri durma noktasında, ama değil girdap oluyor herhal ufka yakın yerdeki kavis hafif bir rüzgâr mevsimler soluyor insanları vakit daralıyor serin bir mayıs günüdür annem annem bu deniz biliyorum artık ziyan oluyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANNEME
Sabah olmuştu aydınlıktı her yer Kızıl bir güneş doğmak üzereydi İlkbahar karı gibi damla damla eriyen Bir çift göz bakışıyordu ölgün Sezinliyordu söneceğini belki Bir hilal batıyordu ebediyen. Uçuktu rengimiz kırıktı kalbimiz Sensiz evrenimiz loştu Bizimle herkes ağlıyordu anneciğim Alevler kopuyordu içimizden Benliğimiz sarsılmıştı tümüyle Ve artık anne diyemiyeceğim. Ey bizi yapayalnız bırakan Ey dönüşsüz yoluna giden yolcu Gözyaşlarımızda seni arıyorduk Bilseydik döneceğini pınarlarca ağlardık Nehirlerce ıslardık etrafı Oysa biz içten yanıyorduk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ARTIK GÜLÜMSE
Artık telaşlı bir akşamdayız Bakışlarımıza ram oluyor tabiat Bizden biridir gizli kalmıştır acıları Meteor nereye düşmüştür Bıçak nereye saplanmıştır Kurşun nereye doğru hız almaktadır Anası karalar bağlayan çocuk Sevgilim ah sevgilim Bu ne haldir ki gitmiyor. Bu çilekeş coğrafyada Bu kanlı yer yüzü parçasında Ey tahammül zırhını kuşanan beden Destan yazdım diyemiyorum kalbim ağrıyor Artık telaşlı bir akşamdayız. Olmuyor. Olmuyor O muhteşem deviriş o rahmet rüzgârı Gözlerimiz yoldadır, olmuyor Ah gelip kalbime taht kuran imge Artık gülümse çünkü olmuyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ARZ
İçimi burkan kışkırtan kanımı benim alıp başını gitmemiş münasip bir rüyanın içidir aslında doludizgin koşan atların rüzgârında boy atmış karanfil kırmızısı yüreğimle bekliyorum ayışığı sevgilim oluyor ayışığı hasretim |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ARZI HAL
Tutalım bir aşk mektubu yazalım Sultana zalim Kalbimizde karanfiller kızılca kıyamet Kapısında duralım. Dünya bütün haşmetiyle dönüyordu Sonsuz ümit ederek yaşamaktır diyorum İşte yoksulum ve yoktur kılıcım İşte ahımdan başka. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Nurettin Ovat Avrupa ikincisi oldu 28 Temmuz | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-28-2008 12:33 PM |
Nurettin Demirtaş yine ASKERDEN kaçtı | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-07-2008 03:59 PM |