![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Konum: ¢αкαℓ.ηєттєη
Yaş: 31
Mesajlar: 4,929
Teşekkür Etme: 235 Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2445
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ![]() Lahmacun Açılmış hamurun üzerine kıyma ile hazırlanan iç sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan bir yemek türü. Güneydoğu yöresine özgü bir yemektir. İsmi Arapça lahm-i ve acun kelimelerinden gelir. Yurtdışında türk pizzası (turkish pizza) olarak bilinir. İçinde et, isot(pul biber), domates, maydanoz, salça, soğan, karabiber ve tuz bulunur(Bu malzemeler yöreye göre ya da mevsime göre değişiklikler gösterebilmektedir.Mesela:biber salçası,fıstık,yeşil biber gibi). Bu malzemeler yeter miktarda su alınarak iyice yoğrulur. Bu malzeme yaklaşık 2-3 milimetre kalınlığında ve yaklaşık 20-25 santim çapında açılmış olan hamurun üzerine konularak el ile yayılır. Taş fırında pişirilir. Limon sıkarak yemenin lezzetini arttırdığı söylenmektedir.
__________________
:wink:
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|