![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kerim Ağa
Ta dedemden sekiz dönüm kalmıştı Kerim ağa niye sürdün tarlamı? Hükümet vermişti, benim olmuştu Kerim ağa nasıl sürdün tarlamı? Bu nasıl adalet, nasıl terazi Sürdüğünün mezarlıktı birazı Yetmez mi on beş bin dönüm arazi Kerim ağa niye sürdün tarlamı? Merkebi, ineği çift ettim koştum Eliminen diken yoldum, ot biçtim Hendekler kazdırdım kuyular deştim Kerim ağa niye sürdün tarlamı? İki yorganımın birini sattım Bir buçuk yatakta beş nufus yattım Üç oğlumu bir tüfekle donattım Kerim ağa niye sürdün tarlamı? Mahzuni der yok mu benim gururum? Yıllar yılı gurbet elde çürürüm Yemin ettim artık seni vururum Kerim ağa niye sürdün tarlamı?
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Abur Cubur Adam
İçi yalan dışı yalan Her bakışı binbir plan Gül boyanmış kara yılan Abur cubur Abdullah Etme dedim tutma dedim Dostluğu unutma dedim Sana verdiğim lokmayı Çabuk biter yutma dedim Abur cubur adam Ben seni nidem Daha kendini bilmezsin Kimdir yanındaki madam Bir elinde kamerası Sanırsın film ağası Her dolapta numarası Abur cubur Abdullah Etme dedim tutma dedim Dostluğu unutma dedim Sana verdiğim lokmayı Çabuk biter yutma dedim Abur cubur adam Ben seni nidem Daha kendini bilmezsin Kimdir yanındaki madam Der Mahzuni tövbe olsun Böyle dost düşmana kalsın Şeytanlar namazın kılsın Abur cubur Abdullah Etme dedim tutma dedim Dostluğu unutma dedim Sana verdiğim lokmayı Çabuk biter yutma dedim Abur cubur adam Ben seni nidem Daha kendini bilmezsin Kimdir yanındaki madam
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acı Doktor
Berçenek'ten yaya geldim Amman doktor bak bebeğe Beşiğini elden aldım Yandım doktor bak bebeğe Yıkık yuvam kara yasta Yalvarırım eşe dosta Annesi bebekten hasta Amman doktor bak bebeğe Kuru soğan yağsız aşım Yırtık bağrım açık başım Bir şey değil vatandaşım Amman doktor bak bebeğe Allah için bir merhem çal Öldürür beni bu vebal Param yok ceketimi al Amman doktor bak bebeğe Mahzuni Şerif çobandır Meskenim dumanlı dağdır Bebektir amma insandır Amman doktor bak bebeğe
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acı Günlerim
Acı günlerim Şamatacı günlerim Güneş yüzü görmedi vay Hacı bacı günlerim Değirmenin çarkı yok Bu bahçenin parkı yok Ali gider Veli gelir külhana vay Bir birinden farkı yok Acı acı günlerim Göz boyacı günlerim Ahı vahınan geçti gitti Hacı bacı günlerim Bir ipte iki cambaz Zor olur oynayamaz Dili tatlı içi zehir güzelim vay Böyle kazan kaynamaz Acı acı günlerim Şamatacı günlerim Ahı vahınan geçti gitti Hacı bacı günlerim Mahzuni deli gönlüm Yine yollara düştü Hacı vurdu bacı durdu Kaygı kullara düştü Acı acı günlerim Şamatacı günlerim Ahı vahınan geçti gitti Hacı bacı günlerim
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlasam Mı?
Mevlam gül diyerek iki göz vermiş Bilmem ağlasam mı? Ağlamasam mı? Dura dura bir sel oldum erenler Bilmem çağlasam mı? Çağlamasam mı? Milletin sırtından doyan doyana Bunu gören yürek nasıl dayana Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana Bilmem söylesem mi? Söylemesem mi? Mahzuni Şerif'im dindir acını Bazen acılardan al ilacını Pir Sultan'lar gibi dar ağacını Bilmem boylasam mı? Boylamasam mı?
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağıt
Bilmeden gelmiştim anam anam bozyer köyüne Kara gün karşımda durmuş ağlıyor of Yürü yalan dünya doymadım sana Ömrün nihayete ermiş ağlıyor oy De deyim oy ne deyim oy kader Bozyerin etrafında anam anam bağlar höyükler höyükler of Dilim dönmez anam diye sayıklar oy Toprağa mal oldu kaytan bıyıklar Kirpikler ümidin kırmış ağlıyor oy De deyim oy ne deyim oy kader El attım döşüme anam anam vay anam noldu İki avcumada al kanım doldu Körpe yavrularım babasız kaldı Oturup boynunu burmuş ağlıyor oy (Hısım akrabayı dermiş ağlıyor) De deyim oy ne deyim oy kader Nazlı bir insandım anam anam değildim efe Kurudu dillerim varmadı of’a of of Haber gitmiş arkadaşım (berçenekli) Şerif’e Sazını döşüne burmuş ağlıyor oy
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al Birini Vur Birine
Yıkılası bozuk düzen Bıçak kemiğe dayandı Gayrı bize yazık düzen Gönlümüz kana boyandı Al birini vur birine Koydu bizi hiç yerine Vay boynumuz devrileydi İnandık körü körüne Ağar kara saçım ağar Hıçkırık sinemi boğar Bu yıl da böyle giderse Başımıza taşlar yağar Al birini vur birine Koydu bizi hiç yerine Deli miydik serseri mi İnandık körü körüne Gel Mahzuni söyle sözü Harap ettik yazı güzü Daha karanlık basmadan Üsküdarı geçti dürzü Al birini vur birine Koydu bizi hiç yerine Gönlümün gözü çıkaydı İnandım körü körüne
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Amerika Katil
Bütün insanlık adına Amerika katil katil Kanun yapar kendi teper Amerika katil katil Vietnam'ın suçu nedir? Hür yaşamak ayıp mıdır? Atom patlat ister kudur? Amerika katil katil Türk Milleti! Türk Milleti! Nerden gelmiş elin iti? Bu gidişin sonu kötü Amerika katil katil Birgün gramlar bir olur Kilodan hakkını alır Zalim olan bela bulur Amerika katil katil Mahzuni Şerif uyuma Gün geldi çattı akşama Bizden selam Vietnam'a Amerika katil katil
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Amerika Katil - 2
Defol git benim yurdumdan Amerika katil katil Yıllardır bizi bitirdin Amerika katil katil Ne diye yutturur bizi Katil düştük kuzu kuzu Dünyanın büyük suçlusu Amerika katil katil Devleti devlete çatan İt gibi pusuda yatan Kan döktüren, silah satan Amerika katil katil Japonya'yı yiyen velet Dünyadaki tek nedamet Haklar geçiriyor cinnet Amerika katil katil Güvenme sakın İnsanlıkta ırk sarısı Küstü dünyanın yarısı Vietnam'ın çok yarası Amerika katil katil Bunca milletlere yazık Sömürülmüş bağrı ezik Seni sevenin fikri bozuk Amerika katil katil Mahzuni der Türk milleti Çıksın gitsin elin it'i Demedim mi bu bunlar kötü Amerika katil katil
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Babasını
Bir fakirin hatırını Kıranın da babasını Bizim köye katırını Sürenin de babasını Sahte molla, sahte derviş İnsanın ömrünü yermiş Bir kişi yalanla ermiş Erenin de babasını Parayla diploma alan Haklının hakkını çalan Bizim başımıza plan Kuranın da babasını Bizim köyün yolu harap Beyler içer kızıl şarap Doğru söze yanlış cevap Verenin de babasını Bir avuç pis kabadayı Nerden almış böyle payı Fikirlere prangayı Vuranın da babasını Çalışanlar Ay'ı yendi Yıldızlara çıkıp indi Adam çalıştırıp kendi Duranın da babasını Bu ne Aslı bu ne Kerem İnsanlığı etti verem Zalim yarasına merhem Sürenin de babasını Çaldı bizi taştan taşa Yandık gitti baştan başa Mahzuni’yi boştan boşa Yoranın da babasını.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|