![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bilen Bilir
Ya tutarsa, hissi yok mu Hele hâsılat ta çok mu Soranım yok, karnım tok mu Ne oynarız ? Bilen bilir. Oynar fakir toto-loto Kurar hayâlinde şato Alır son model bir oto Nasıl biner? Bilen bilir. Kimi bir kazır, kazanır Kimi bin kazır, kazınır Moral nasıl da bozulur Ne söylenir? Bilen bilir. Hadi gel be tâlih kuş’u ! Çıkamam, sensiz yokuşu Dostun, düşmanın bakışı Ne gariptir? Bilen bilir. Rapor vermez, bana doktor Zâten benim, şansım yoktur Bana benzer hasta çoktur Ne hastalık? Bilen bilir…
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Yer Varmış
İsteyenler örtünürmüş İsteyenler açınırmış… Hep sevenler seçilirmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Hırsıza bey dinlmezmiş Yetim hakkı yenilmezmiş Söz verilip, dönülmezmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Biri yer, diğeri bakmazmış Hiçkimse gönül yıkmazmış Vatanhâni çıkmazmış… Bir yer varmış dünyamızda. İnsan, insanca yaşarmış Herkes sevmeyi başarmış Koşan, huzura koşarmış Bir yer varmış, dünyamızda. Gidip gören çôk yol gitmiş Dizlerinde derman bitmiş Lâkin, görmek o na yetmiş Bir yer varmış; dünyamızda.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlamaya Mahkûm
Hayaller âleminde Mutluluğu aradım Gerçeğin gölgesi düştü Hiç bir şey bulamadım. Neden bu dünya neden Sevenleri üzüyor... Kara bulutlar yine Üstümüzde geziyor. Derbeder oldum yine Yine sensiz kalınca Ağlamaya mahkûmum Ben bir ömür boyunca.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aradığım
Her ağaç gölgesinde Bülbüllerin sesinde Rüzgârın nefesinde Seni arar dururum. Suların akışında Ceylanın bakışında Güneşin yakışında Seni arar dururum. Arıların balında Çiçeklerin dalında Sevenlerin yolunda Seni arar dururum. Bir gün bulurum diye Mutlu olurum diye Muhtâcım ben sevgine Seni arar dururum.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asker
Asker oldum ayrıldım ben sizlerden Uzaklaştım gönül değil; gözlerden Özlemlerden, haberlerden, sizlerden Yazıp, bana postalayın olurmu? Sizi düşünürüm, nöbette, boşta... Uzanınca ranzaya gece koğuşta Babam geç kalırsam, beni bağışla Siz mektubu geç yazmayın olurmu ? Bitince askerlik, koşar gelirim İçimde hasret var, coşar gelirim Özlediniz sizde beni bilirim... Beni fazla düşünmeyin; olurmu ?
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Babam’a
Sen gideli beş yıl oldu Baba... En son beş bayram önce ziyaret etmiştim kabrini Kendi kendimi sorguladığımda Seni hatırlamadığım gün yok gibi. Gelmeyişim vefasızlığımdan değil Gücenme ne olursun! Çok şeye küskünüm Kırgın ayrıldığın Anama Köyümüze, evimize... Hani çarşıdan pazardan geldiğinde Yüksek sesle bizi çağırdığın Dar sokağın sensizliğine, sessizliğine Gelipte seni bulamadığım yerlere ...Ve sanki kendi kendime küskünüm. Yine de, anlatacak güzel şeyler olduğunda Dualarımı göndermekle kalmayacak Gelip, başucunda dualar edeceğim Ben ağlasam da sana Üzülme Baba! Diyeceğim. Gittiğin yerden dönmek mümkün olsaydı eğer Niye gelmiyorsun diye darılırdım sana Sen gelmesen de, ben dayanamaz gelirdim Ellerinden, gözlerinden öper, sarılırdım sana. Yolculuk vakti gelen herkes gibi çekip gittin de Yolculuğunun başladığı yer ve Ayrılırken vedalaşamamak beni çok üzdü Baba! Özlemek, yokluğuna üzülmek bir tarafa Varlığında İçimden geçen güzellikleri gösteremeyişim Sana gönlümce yardım edemeyişimin üzüntüsü İçimden çıkmıyor bir türlü. Bâzı şeyler olmadı mı olmuyor işte... Hani çocukluğumuzda anlatırdın bize Daha doğduğunda anasız kaldığını, ne zorluklar çektiğini Olmazları, çaresizlikleri Sen daha çok görmüş geçirmişsin, anlarsın beni Ya çoğunu içime attığım sevgim... Anlatamadığıma, açığa vuramadığıma yanarım. Yanmak, üzülmek, keşke demek Anlamsız olmasa da, faydasız. Yine de, keşke diyorum; küçük bir çocuğun Cesaretine, atılganlığına sahip olsaydım Sarılıp boynuna öpseydim doyasıya Zaman çok değerli olduğu kadar, çok ta insafsız Velhâsıl, yaşarken kıymeti bilinmiyor Sonunda kaybettiklerini ne kadar özlesen de benim gibi Beş bayram geçse de aradan; gelinmiyor... Mekânın Cennet olsun Baba!
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Balolsun
Bana seni hatırlatan Şarkıların gözleri kör Türkülerin kulakları sağır Söyleyenlerin dilleri lâl olsun desem, yeridir. Sen varsan eğer Söylenen bir şarkının, türkünün sözlerinde Sigaramın dumanı, katranı İçkimin alkolü, tiksindiren kokusu Huzurumun ömür törpüsü Dünyama doğan güneşin Karabulutlar gibi örtüsü Yürek sızım, afakanlarım desem, yeridir. İsterim ki; Seni hîç hatırlatmayan Şarkılar, türküler söylensin O zaman farketmez Yakından gelirse gelsin davulun sesi, hoş gelir. İsterse, çalınsın sazlar, otursun kızlar Onların yerine neneler, dedeler oynasın yakışır Yeter ki, sen olma nağmelerde... Şarkıların gözleri kör Türkülerin kulakları sağır Söyleyenlerin dilleri lâl olmasın; bal olsun !
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Bittim
Bir şiir yazmak istedim sana Geceden karanlık, zemheri’den soğuk Zehir zemberekten acı... Bir kelimesinde, bin damla zehir Bir damlası bile Senin gibi, bin vefâsızı öldürecek; Yazamadım!... Bir şarkı söylemek istedim Kulaklarının dibinde Vefâsızlığını haykıran... Sanki dilim tutuldu, sesim kısıldı; Söyleyemedim!... Acımasız bir kâtilin elinde Silâhın yağlı kurşunu olmak ...Ve kâlbine girmek istedim Mermi hızıyla; Olmadı!... Sonra; duâlar ettim yaşaman için Gözlerin görmeyene Kulakların duymayana Belin bükülene Dişlerin dökülene kadar. Gönlüm râzı olmadı... Pişman olup, tevbeler ettim ...Ve dayanacak gücüm kalmadı Ben bittim !
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yer Varmış
İsteyenler örtünürmüş İsteyenler açınırmış… Hep sevenler seçilirmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Hırsıza bey denilmezmiş Yetim hakkı yenilmezmiş Doğru sözden dönülmezmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Biri yer, diğeri bakmazmış Hiç kimse gönül yıkmazmış Vatan hâini çıkmazmış Bir yer varmış, dünyamızda. İnsan, insanca yaşarmış Koşan huzura koşarmış Herkes sevmeyi başarmış Bir yer varmış, dünyamızda. Gidip gören çôk yol gitmiş Dizlerinde derman bitmiş Lâkin görmek, o’na yetmiş Bir yer varmış; dünyamızda.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birliği Batsın
Vatan toprağıma göz dikiyorsa Benim inancıma hor bakıyorsa Hainler eliyle, can yakıyorsa Kimin birliğiyse; birliği batsın. Gâyeleri bizi köle... Yapmaksa Herkesin boynuna haç’ı takmaksa Vatanımı yıkıp, bölüp, yutmaksa Kimin birliğiyse; birliği batsın. Tarihini unut, boş gel!... Diyorsa Peşimize düş gel, çüş, gel diyorsa Paçamıza dolan, hoş, gel diyorsa Kimin birliğiyse; birliği batsın. İğne deliğinden geç gel, diyorsa Silip geçmişini, kaç gel diyorsa Başını, kıçını...aç gel diyorsa Kimin birliğiyse; birliği batsın. İstiyorsa, Müslüman Türk kanı aksın İstiyorsa, bu millet, canından bıksın İstiyorsa, hepsi de, dinînden çıksın Kimin birliğiyse; birliği batsın. Uzanırsa... Pis dilleri resûl'e (s.a.v) Olmalıdır uyanmama... Vesîle Sözüm hem büyüğe, hem genç nesile Kimin birliğiyse; birliği batsın. Birlik, benim milletimin birliği Dirlik, benim milletimin dirliği Görmemekse, görmeyenin körlüğü Gözün açacaksa; körlüğü batsın.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|