www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 08-21-2007, 08:17 PM   #1
The J0lly J0ckeR
Daimi Üye
 
The J0lly J0ckeR Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Konum: Nereye!
Mesajlar: 819
Teşekkür Etme: 2
Thanked 47 Times in 28 Posts
Üye No: 43617
İtibar Gücü: 1522
Rep Puanı : 4314
Rep Derecesi : The J0lly J0ckeR has a reputation beyond reputeThe J0lly J0ckeR has a reputation beyond reputeThe J0lly J0ckeR has a reputation beyond reputeThe J0lly J0ckeR has a reputation beyond reputeThe J0lly J0ckeR has a reputation beyond reputeThe J0lly J0ckeR has a reputation beyond reputeThe J0lly J0ckeR has a reputation beyond reputeThe J0lly J0ckeR has a reputation beyond reputeThe J0lly J0ckeR has a reputation beyond reputeThe J0lly J0ckeR has a reputation beyond reputeThe J0lly J0ckeR has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Fön çektirmek felce neden olur mu?

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Arda Yılmaz, basında yer alan "Fön felç etti" haberinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yılmaz, sıcak inmesinin anında olduğunu belirterek, felcin sıcakta kaldıktan bir gün sonra gerçekleşmesinin söz konusu olmadığını söyledi..

Fön çektirmenin felce neden olamayacağını belirten Yılmaz, "Yarım saatlik veya bir saatlik fön ya da sıcak altında dolaşmak böyle bir etkiye neden olmaz. Fön makinesinden verdiğin sıcaklıkla beyin ısınmaz. Böyle haberler kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Sigara kullanmayan ve düşük seviyede östrojen içeren haplar kullanan kişilerde sıcak inmesi çok nadir görülür. Sıcakta uzun süre yürüyen bir insan daha fazla enerji harcadığı için tansiyonu düşebilir, bu nedenle beyin kanaması geçirebilir. Bu durum felce sebep olabilir. Ama herkeste aynı etki göstermeyebilir" dedi.

Gelişmekte olan ülkelerde sıcak inmelerinin yüzde 20-30'unun genç nüfusta görüldüğüne dikkat çeken Yılmaz, gelişmiş ülkelerde ise bu oranın yüzde 8-10 arasında değiştiğini ifade etti. Gelişmekte olan ülkelerde sıcak inmelerin fazla olmasını, romatizma ve kalp hastalıklarını daha fazla olmasına bağlayan Yılmaz, bu ülkelerde insanların daha az tedavi altına alındığını ve hastalıklardan daha az korunduğunu kaydetti.

Boyundaki ani hareketlerin şah damarında damar katmanlarının ayrılmasına neden olabileceğini ifade eden Yılmaz, bu durumun hemen düşme anında felç yapmayacağını ancak zamanla tehlikeli olabileceğini belirtti.

Sıcak inmesinden korunmak için düzenli spor yapılması gerektiğe işaret eden Yılmaz, kolesterolden fakir yemeklerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Arda Yılmaz, "Sigara içilmemeli, alkol azaltılmalı, alkol almayanlar hiç içmemeli ve düzenli sağlık kontrolleri yapılmalı. Bununla beraber yüksek seviyede östrojen içeren haplar kullanan kadınlarda sıcak inmesi riski çok fazla." şeklinde konuştu.
__________________

The J0lly J0ckeR çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:25 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.