![]() |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 13 Thanked 10 Times in 9 Posts
Üye No: 44049
İtibar Gücü: 1515
Rep Puanı : 6211
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nemli Toprak
Nasıl tarif etsem, nasıl anlatsam Gönülden 'deli yar' denen kişiyi Deyin dostlar nasıl kafamdan atsam Her nefsi, her şerri yenen kişiyi. Her yemekten önce kılıp namazı Mutlak çoğa tahvil etmeli azı Her daim dilinde şükür, niyazı Gönül havuzunda dinen kişiyi Sanırım seherden az daha erken Mavi boncuk oldun dosta giderken Ha bugün, ha yarın ötesi derken Yüzünü canana dönen kişiyi Zuhur ağlar, zahir güler, son yanar Dağda duman, derelerde don yanar Kalemde sen, damardaki kan yanar Dersem üzer miyim gönen kişiyi Hakikatten yana, halveti hakla Ayağa taş değse gönlünü yokla Yarabbi rahmet et kıyında sakla Kötülük görünce sinen kişiyi Kırklar ile yedi, yetmiş, onda mı? Hak ayakta, gerçek mahzun zanda mı? Gök kapalı aradığım tanda mı? Yoksa, candan cana inen kişiyi
![]() |
#2 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Düğümlü Yollar (Silkelen)
Yangın düştü gönül denen bu köşke, Senden daha yaman mı var? Silkelen. Bülbüller perişan, gül düşmüş aşka, Uyumaya zaman mı var? Silkelen. Gülü görsem bülbül olur eririm, Bin can olsa binini de veririm, Yollar dağda düğümlenmiş görürüm, Yüce dağda duman mı var? Silkelen. Can analar gözyaşını dökmesin, Şen olsun yuvalar,elem çekmesin, İster gün doğmasın, şafak sökmesin, Gönüllerde güman mı var? Silkelen. Bel bağlama şunun,bunun savına, Döğülmeli demir, geldi tavına, Zalimler çıkmışlar bülbül avına, Vampirlere aman mı var? Silkelen. Dostlar birbirini sormuyor, neden? Kimse kafa gönül yormuyor, neden? Oklar menziline varmıyor, neden? Yüreğinde saman mı var? Silkelen.
![]() |
#3 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güneşe Gölge Düştü
Günün ipliğini iğsiz eğirdim Duygular bendini yıkmış geliyor Akşamları kelimesiz çağırdım Düşlerin güzeli çıkmış geliyor Yüreklerde Mekke düşünün tersi Olursa dövülür gönlümün örsü Karıncadan alıp bilgelik dersi Hüznümün rengine takmış geliyor Hayale sığmayan mahzunluk vardı Sabrımı sulardı hüznümün ardı Kırık testim o çeşmeden dolardı Güneş gölgesini yakmış geliyor Vuslat türküsünün sesinde yanıp Dalgaların haşmetiyle uyanıp Suları akmayan çeşmeden kanıp Zühre’ye şöyle bir bakmış geliyor Kuşlar ulaştırır yarına ışık Kavgam büyük, hain eller yılışık Yalnızlık ve yalınlığa alışık Mavi bir gülüşle akmış geliyor Sevdam dolu dizgin, başımdan aşmış Umutlarım, özlemlerim koylaşmış Son sevinci bir ölüyle paylaşmış 'Bu sevda uykudan kalkmış geliyor.'
![]() |
#4 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat Felsefem! !
Halka yönelirim haktan gelirim Şu arsız gönlümde vefa göremem Gönüller Kabe’dir, bunu bilirim Allah'ın kulunu gücendiremem Bugünde çilede dün de çilede Zaferin hamisi gün de çilede Millette çilede din de çilede Akıl bulsam kimselere veremem İnsanlığa hizmet ve saygı ister Hak bilelim, hakça akıtalım ter Allah'ım yardım et, hidayet göster Çok isterim bir gönüle giremem. Çoksa haksızlığa boynunu büken, Yolumuz ıstırap, yolumuz diken Ülkemde insanlık perişan iken Mutlu olup, mutluluğa eremem.
![]() |
#5 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşin Başı...
Alim ile sohbet etmek ibadet, Cahil ile yola gitmek, zul olur. Dedemizden kaldı diye her adet, Sürer ise toplum ferde kul olur. Dağ sırtlayıp, dağda şaşmaya görsün, Biri kör çıbanı deşmeye görsün, İnsan vardan dara düşmeye görsün, Nasihatlı nutuk çeken bol olur. Aşk ile silkele dağ ile taşı, Bil ki muhabbettir her işin başı, Ya Allah deyince akan göz yaşı, Yağmur olur, rahmet olur, sel olur. Acı dile, yaman derde metin ol, Toprak seni bağlamasın, çetin ol, Aldanma yadele bir ol, bütün ol, Dost bildiğin dar gününde el olur. Bir bak Kaleli’ye,dinle ne diyor, O gölgeyi, zaman onu didiyor, Vakit ikindiyi aştı gidiyor, Akşam yakın, bize çağrı gel olur
![]() |
#6 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Lisansız Buyruk...
Dünya ufalınca, güneşler büyür, Hayaller dünlerde kaldığı zaman. ******* gecemin koynunda uyur, Akarsu fatiha olduğu zaman. Kurşun kubbelerin sedası ne hoş, Avluları dolu, safları bomboş, Şadırvan perişan, mermerler sarhoş, Kandiller kararıp solduğu zaman. Eski günlerimi andıkça içim, Yanıyor günlerim renk biçim biçim, Toplanır barkanam, çekilir göçüm, Kutlu diyarlara saldığı zaman. Sevdalara yenik düşünce düşler, Gözü kamaştırır eski güneşler, Gün batar ufukta, yeni gün başlar, Şafaklar kendini bulduğu zaman. Merhamet bağını celalde gördüm, Çilenin yükünü Bilal’de gördüm, Boynu büküklüğü hilalde gördüm, Hoyrat dost bağını yolduğu zaman. Lisansız buyruğu kulaksız duyar, Rahman’a sığınır, Resul’e uyar, Sevdaları Hıra Dağı'na koyar, Hasret gönüllere dolduğu zaman.
![]() |
#7 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mehmetçiğe Ağıt
Yurda musallat olmuş, kuduz köpek kudurur Şirnak’ta kahpe kurşun, Ankara’da söz vurur. Bir Murat şehit olur, bin Murat selâm durur Uçmağa vardı gönül, dere tepe kan gitti Evlere şivan düştü, canan gitti, can gitti Çam üstünde gül açtı, söğütlerde çilekler Giden Nebi yoldaşı, saf- saf oldu melekler Uğruna baş koyunca, kabul olur dilekler Zaman zaman o kutlu ocağı yakan gitti Evlere şivan düştü, canan gitti, can gitti Anası feryat etti, ezanlar felâh buldu Bacısının göz yaşı leçeğinde kan oldu Cemaatin gözleri bulgur bulgur yaş doldu Sevgi gibi, aşk gibi her gönle akan gitti Evlere şivan düştü, canan gitti, can gitti. Yiğidim diye diye feryat eder amcası Gökyüzü bir hal oldu, bulutlar tutar yası Geri durmak olur mu, uzandı şerbet tası Bir yudumda şerbeti bitirdiği an gitti Evlere şivan düştü, canan gitti, can gitti. Davul zurna çalarak yolladığım o günü Unutmak mümkün mü ki, o muhteşem düğünü İşte bahşetti Allah, kutlu şehitlik ünü Allah-ü ekber deyip sefere çıkan gitti Evlere şivan düştü, canan gitti, can gitti Ezan Allah-ü ekber derken bülbül uyanır Giyer çelik çarığı, güne karşı dayanır Bir anda uyku basar, güller kana boyanır Görmeden açtığını, güllere bakan gitti Evlere şivan düştü, canan gitti,can gitti. Bir yerlerin hatâsı, bir yerlerin sancısı İhanet kokusu var, bu işin en acısı Vatan Türk’ün anası, vatan Türk’ün bacısı Sanılmasın Murat’la erler bitti, son gitti Evlere şivan düştü, canan gitti,can gitti. Tunç bilekler üstünde, gülden sızan kan al al Tabutunu sımsıkı kavramış nazlı hilâl Melekler etrafında, selâ veriyor Bilâl Son Nebi kollarını açtığı zaman gitti Evlere şivan düştü, canan gitti, can gitti. Analar hey analar, nur çocuklar doğurun Hamurunu Türk-İslâm aşkı ile yoğurun Haksızlık kol geziyor, ağlamayın, bağırın Şehitler zincirine halkayı takan gitti, Evlere şivan düştü, canan gitti, can gitti. Oğullar yetiştirin, haksızlıktan davacı Beyazıt gibi vakur,Timur gibi kavgacı Bağda gülün solması, bağban için ne acı Semadan ferman indi, Kaleli bir yan gitti Evlere şivan düştü, canan gitti, can gitti.
![]() |
#8 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O, En Sevgili
Gece hırkasını sıyırıp atan, Gündüz denizinde yüzen sultan O. Gözüyle yıldızın ipini tutan, Gönül yaylasında gezen sultan O. Adı canlıların yüzünde kaştır Onsuz her an soğuk, her mevsim kıştır Aklın gözündeki aşkı tutuştur İnsanlığa şerbet ezen sultan O. Kumru çobanının birincisini Mercan yüreklerin kızıl isini Sır okyanusunun öz incisini Gayret dizginine dizen sultan O. Gönül aydınlatan nükte bilen O. Dile gönül şevki, akla gelen O. Güneşin yüzünden pası silen O. Söz sultanlarını süzen sultan O. Aklın nabzı gönül evinde vurur Sevgi kusurları yakar, kavurur Yerden yıldızları göğe savurur Atlas kemerleri çözen sultan O.
![]() |
#9 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Akarım...
Senden gelir, sana gider Sana doğru akarım ben Sefil, ahmak, serseri der! Elbet “beni” yıkarım ben Görmez gözüm, çekmez dizim Kaybolur ardımda izim Yapayalnız kimsesizim Bana bakar, bıkarım ben. Sadık tabanın aynası Bunca çabanın aynası Şair babanın aynası Sende bana bakarım ben. Gül incitir, söz de yakar Kül kör eder, köz de yakar Hor görülen öz de yakar Gözlerimden çakarım ben. Bozdum özgürlük dağını Tutsak balığın ağını Gökte ebemkuşağını Renkten renge sokarım ben. Kara gözler kara gözler Ne öldürür, ne de özler “Sitem dolu acı sözler” Dağ ardındaki karım ben. Söyle nasıl dayanayım De ne zaman uyanayım Hangi sıfatla anayım Duyguları sıkarım ben Güneş terleyince ak ak Yerden alev çıkar mutlak Yalınayak, çırılçıplak Yıldızlara çıkarım ben. Ben ne şahım, ne var şahım Ne seherim, ne sabahım Arşta yankılanır ahım Bulutları yakarım ben
![]() |
#10 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Gülende
Sırrın deryasında, inci ararken Ben, seni bulduğum bir zaman olur. Kudret aynasında arşı tararken Sen gülende, hak güldüğü an olur. Sen gülende; toprak güler, yer güler Toprak için, topraktaki er güler Mecnundaki gayret, güler fer güler Sen gülende, samanlık seyran olur Sen gülende, gökte güneş açılır Şerha şerha, etrafa nur saçılır Bir gönülden, diğerine uçulur Sen gülende, gönüller hayran olur Sabahı etmesin gün doğup erken Sevdalı rüzgara, hasret çekerken Lime lime göz yaşını dökerken Sen gülende, gök güler üryan olur Gönül kurbanlık koç, aşık bilenir Umut ile hayal, arşta evlenir Aşığın gönlünde aşk alevlenir Sen gülende aşk bile giryan olur
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|