![]() |
![]() |
#1 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: Cezaevi ¿
Mesajlar: 2,547
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1862
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Türkiye hububatta kuraklığın neden olduğu verim kaybını, 30 yıldır kullanılan Rus buğday tohumluğu “Bezostaya”nın yerine, “Bayraktar ve Tosunbey” gibi yeni yerli çeşitlere geçerek azaltmaya hazırlanıyor.
Kalitesi yüksek olmasına karşın kuru şartlarda verimi olumsuz etkilenen Bezostaya yerine, Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü (TARM) tarafından geliştirilen Tosunbey ve Bayraktar çeşidi ekmeklik buğdayların tohumu, bu yıl ve gelecek yıldan itibaren çiftçiye daha fazla dağıtılacak. Kuru şartlarda kullanılan ekmeklik buğday tohumluğunda yüzde 50-60’lara ulaşan Bezostaya’nın payı, giderek düşürülecek. Böylece çiftçiler, kuraklığa daha dayanıklı, verimi yüksek çeşitlere geçirilmiş olacak.
__________________
'' Efsaneler Olmez , Shekil Degistirir ''
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|