![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1857
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Okulların açılmasına kısa süre kala velileri okul telaşı sararken, yapılan araştırmalar da, bu yıl okul masraflarının cep yaktığını ortaya koydu. Türk Eğitim-Sen’in yaptığı araştırmaya göre, bu yıl okul masrafları geçen yıla oranla yüzde 10 arttı.
Buna göre, bu yıl ana sınıfına başlayan bir çocuk için ortalama 850 YTL masraf yapılacak. Yine, 2007- 2008 eğitimöğretim yılında bir öğrencinin ilköğretim birinci sınıfa başlama maliyeti 750, lise birinci sınıfa başlama maliyeti ise ortalama bin 80 YTL olarak hesaplandı. Araştırmada, kayıt par a s ı - n ı n ise en az 500 YTL olduğu vurgulandı. Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Yard. Doç. Dr. Hanefi Bostan, günümüzde okumanın hayli külfetli hale geldiğini belirterek, “Özellikle dargelirli aileler çocuklarını okutabilmek için büyük masraflar yapıyor. Kayıt parası, servis ücreti, okul kıyafeti, ayakkabısı, çantası, defteri derken binlerce YTL’yi bulan masraflar cepleri alev alev yakıyor” dedi. 2 ÇOCUK MASRAFI 3 BİN YTL Memurların ve dargelirli ailelerin çocuklarını okula göndermekte zorlanacağını belirten Bostan, bu zorluğu verdiği örneklerle şöyle açıkladı: “Bir veli, biri ilköğretim diğeri lisede olmak üzere iki çocuğunu okula gönderebilmek için ortalama bin 830 YTL msraf yapacak. Kayıt parası ile birlikte bu masraf en az 2 bin 830 YTL’yi bulacak. Şayet aile bir çocuğunu lisede diğer çocuğunu da ana sınıfında okutacak olursa, cuüzdanı daha da yanacak. Çünkü bu ailenin yapacağı masraf bin 930 YTL ile 3 bin YTL arasında olacak.”
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|