![]() |
![]() |
#1 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1861
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İş dünyası Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı kabineyi olumlu buldu. Ekonomi kurmayları için “doğru isim” nitelendirmesi yapan iş adamları “Takım iyi kuruldu.
Sıra oyun planının açıklanmasında. Hükümet bir an önce gelecekle ilgili planları açıklayarak ekonomiye yeniden ivme kazandırmalı” dediler. İşte iş dünyasının yeni kabine ile ilgili görüşleri: n Ahmet Nazif Zorlu (Zorlu Holding Başkanı): Türkiye’nin yakalayıp süreklilik haline getirmek istediği istikrarın sağlamlaştırılması için önemli bir dönem başlıyor. Başbakan’ın bu dönemde yeni kabinesiyle hepimizin bildiği eksiklikleri telafi edeceğine inanıyorum. Hayırlı olsun. PROGRAMI BEKLİYORUZ Oğuz Satıcı (TİM Başkanı): Dört gözle hükümet programını bekliyoruz. Ekonomi yönetiminin Türkiye’nin kurtuluşu olarak gördüğümüz üretime ve ihracata odaklanacak politikalar üretmesi ve her iki konuyu ekonominin merkezine oturtmasını diliyorum. Tanıl Küçük (İSO Başkanı): Sorunların çözümüne yönelik ısrarlı yaklaşım sergileyebilecek bir kabine yapısı söz konusu. Özellikle sanayi ve icracı bakanlıkların bu anlamda başarılı bir icraat sergileyeceğini düşünüyorum. UYUMUN GÖSTERGESİ Mustafa Boydak (KAYSO Başkanı): Başbakan’ın kendi taktiri olan kabineyi oluştururken uyum içinde çalışacak isimleri doğru tespit ettiğini gözlemledim. Özellikle Sanayi Bakanı’nın beklentimiz doğrultusunda açıklanması memnuniyet verici. Makro ekonomide istikrarın sürdürülmesi için daha önce gerçekleşen uyumlu çalışmanın devam edeceğini ümit ediyorum. ONARIM ZAMANI Ömer Bolat (MÜSİAD Genel Başkanı): Bakanlıklarda yapılan atamalar kamuoyunun ve iş dünyasının beklentileri doğrultusunda. Artık gündem siyasetten ekonomiye, dış politikaya ve demokratikleşme reformlarına dönmeli. Geçen dönem onarım dönemiydi, bu dönem ise her alanda yeniden yapılanma ve atılım dönemi olmalı. Rona Yırcalı (DEİK İcra Kurulu Başkanı): Bilhassa Maliye Bakanı Unakıtan’ın aynı görevini sürdürmesine sevindim. İcracı bakanlıklarda yarım kalan reformların tamamlanması adına değişikliğe gidilmemesi yerinde olmuş. Yeni dönemde Gül’ün zorlukları iyi bilmesinden kaynaklanan avantaj sayesinde bürokrasi ve atamalardan kaynaklanan meseleleri daha hızlı çözüme kavuşabilecek bir süreç yaşanacaktır. CİDDİ SORUNLAR VAR Nurettin Özdebir (ASO Başkanı): Bakanlar Kurulu kendilerine bir çok kez ispat etmiş değerli bakanlardan oluştu. Ancak, önemli olan oyun planı ve oyuncuların birbirleriyle ne kadar uyum içinde olacaklarıdır. Ekonomik politikalarda gerçek anlamda bir koordinasyonun mutlaka sağlanması gerekiyor. 60. hükümeti içte ve dışta çözüm bekleyen ciddi sorunlar beklemektedir. Başta işsizlik, enflasyon ve cari işlemler açığı olmak üzere birçok ciddi ekonomik sorunla karşı karşıyayız. Sinan Aygün (ATO Başkanı): Kabinede özel sektörün sorunlarını yakından bilen Zafer Çağlayan’ın bulunmasına sevindim. Çağlayan bizlerin sözcüsü olacaktır. Ali Babacan’la kuramadığımız sağlıklı ilişkiyi Mehmet Şimşek’le kuracağımızı düşünüyorum. Hükümetin bir an önce üretime dayalı bir kaynak oluşturma politikası üretmesini ümit ediyorum
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|