![]() |
![]() |
#1 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1860
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kapıkule, Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarından milyonlarca yolcu giriş çıkış yapıyor. Ancak, Edirne tanıtım eksikliği nedeniyle bu yolculardan yeterli ekonomik girdiyi sağlayamıyor
![]() Kapıkule, Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarından geçen yıl 3 milyon 881 bin yolcunun giriş çıkış yaptığı 119 bin nüfuslu Edirne, tanıtım eksikliği nedeniyle bu yolculardan yeterli ekonomik girdiyi sağlayamıyor. Bir açık hava müzesi görünümünde olan, içinde barındırdığı bir çok medeniyetin izlerini taşıyan Edirne gerek alt yapı, gerekse tanıtım eksikliğinden turizmden bekleneni elde edemiyor. Her yıl milyonlarca kişi, Edirne'nin içinde barındırdığı tarihi izleri görmeden gidiyor. Edirne Valisi Nusret Miroğlu, yaptığı açıklamada, Edirne'nin profesyonel anlamda tanıtıma ihtiyacı olduğunu bildirdi. Edirne'ye uğramadan geçen milyonlarca insana Edirne'nin anlatılması gerektiğini ifade eden Miroğlu, şunları kaydetti: ''İyi bir tanıtım olması gerekiyor. Otoyolu kullanan Türkler ve yabancıların çok azı Edirne'ye uğrayarak geçip gidiyor. Biz turist beklerken onlar kenarımızdan geçiyor. Bu insanlara neden Edirne'ye gelmeleri gerektiğini anlatmamız gerekir. Bununla ilgili hem sivil toplum kuruluşları hem resmi kuruluşlar ciddi bir çalışma yapıp bu insanların en az yüzde 10'unun Edirne'ye uğramasını sağlamamız lazım.'' Edirne'nin eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini belirten Miroğlu, ''Konaklama, yeme, içme, eğlence hizmet sektörlerinin yeterli olması, tarihi eserlerimizin çok iyi tanıtılması ve bilgilendirme yapılması gerekiyor. Bu tek başına valiliğin yapacağı iş değil. Herkes taşın altına elini koymalı'' dedi. ![]() Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de Edirne'nin tanıtımı için belediye olarak çalışmalara devam ettiklerini bildirdi. Sedefçi, ''Bu yıl Kapıkule'ye giden, ancak Edirne'yi transit geçen insanlara Edirne'yi anlatmak adına 20 bin Edirne'nin tarihsel ve kültürel özellikleri ile mutfağının tanıtıldığı broşürler dağıttık. Tanıtıma ağırlık vererek Edirne'nin teğet geçilmesinin önüne geçmeyi arzuluyoruz'' diye konuştu. Yetkililer, 2006 yılında Kapıkule, Pazarkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları'ndan 1 milyon 891'i yurda giriş, 1 milyon 990 bini de çıkış olmak üzere toplam 3 milyon 881 yolcunun geçiş yaptığı bildirdiler
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|