![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() ![]() Avusturya'da yetişen 14 yaşındaki Türk çocuk S.O.S. programına alınarak İzmir'deki rehabilitasyon merkezine gönderildi. İ.K'nın durumunu iki Alman uzman gözlemliyor. Avusturya'da yetişen 14 yaşındaki Türk genç, ''uyumsuzluk'' sorunu nedeniyle uluslararası S.O.S Kinderdorf (Çocuk Köyü) programına alındı. İzmir'in Urla ilçesi Balıklıova beldesindeki Alman Aile Bakanlığı'na bağlı Yeni Şans Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirilen İ.K. için Almanya'dan uzmanlar gönderildi. AŞAMA KAYDETTİ Yeni Şans Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Ali Çakır, Avusturya'da çeşitli sorunlarla karşılaşan ve eğitimini tamamlayamayan İ.K’nın 9 ay önce Balıklıova'daki rehabilitasyon merkezine gönderildiğini belirten Çakır, şöyle dedi: ''Suça bulaşmaya hazır bir çocuk halinde merkeze gelen İ.K'yı, uluslararası program kapsamında rehabilite ediyoruz. Buradaki bir restoranda çalışıyor, toplumla uyum içinde yaşamayı öğreniyor. Bir eşeği var Gümüş adında, onunla ilgileniyor. Çok önemli aşama kaydetti.'' ARTIK RAHAT DURURUM Çakır, program kapsamında Almanya'dan psikolog Johann Höffgen ve gözlemci Tom Grönitz'in geldiğini ve İ.K'nın durumunu denetlediğini bildirdi. Gras kentindeki yaşamında her an suçla karşı karşıya kaldığını dile getiren İ.K, eğitimini de bu nedenle yarım bıraktığını kaydetti. Rehabilitasyon programından sonra Avusturya'ya döneceğini ve ailesiyle yaşayacağını belirten İ.K, ''Eskiden rahat durmuyordum. Hırçın olduğumu biliyordum ama artık rahat duracağım. Normal insanlar gibi yaşamak istiyorum'' dedi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|