![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 133 Thanked 123 Times in 109 Posts
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2282
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() En sevdiğin elbiseni giydim
Bu gece kokunu sürdüm Solgun yüzünü okşadım Sessizce saçlarından öptüm Yazdığın mektupları okudum Kana kana su içer gibi Plaklarını çaldım ah ! En çok o şarkıda özledim seni. Issızlık kapıyı çaldı, açmaya korktum gece yarısı Şehir uykuya daldı baktım dışarıya katran karası Rüzgar telaşla kokunu getirdi bana aldım koynuma Buseni hafızamdan koparıp iliştirdim dudaklarıma Üşüdüm karanlıkta Tenine dokundum hissetsin diye Aç gözlerini. Erguvanlarına su verdim İçerken benimle konuştular Yastığını okşadım, kokladım Anılar uçuştular Soluğun saçlarımı yaladı sanki yine bir meltem gibi Teninin kokusu karıştı kokuma Yakıştılar Boğuldum karanlıkta Yanı başımdasın benden çok uzaklarda Ellerimi tut dokun bana Aç gözlerini. Attım kendimi caddelere Yeşil ceketin sardı beni Yürüdüm üstüne karanlığın korkusuz Tuttum ellerini |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Uyandırma beni anne!
Rüyamın en tatlı yerinde. Üstümü örtersin değil mi sessizce, Gülümsemesini görür gibiyim sanki, Islak gözlerinin ferinde. Uyandırma beni anne! Olmadı mı hayallerin senin de. İşte o hayallerdeyim gizlice, Bana sevdiğini söylüyordu inan ki, Gevelercesine ağzının içinde. Uyandırma beni anne! Bir ümit var hala içimde. Düşlerimin misafiri çıkıp gelince, Geride öyle bir mutluluk bırakır ki, Anlatırım uyanınca dizinde. Hadi, hadi uyandır artık anne! Umut kalsın düşlerimin gölgesinde. Unutmayacağım soluk aldığım müddetçe, Ve şunu bilesin ki, Hala bıraktığım yerde, Düşlerimdeyim anne...düşlerimde |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Kolay Değil Yalnızlık
Hiç kolay değil yalnızlık Ne kolay değil sevmek Hatırlamıyorum sevgiyi Ama sevmek istiyorum çaresizce Hep güzel gelir sevmek Ne güzel değil sevilmemek Bilseydim sevgiyi! Belki hiç sevmezdim Yaşam bukadar zor değil Ve zor değil ölüm Bıkmasaydım hayattan Belki şuan yaşardım Gülmek bukadar zor değil Ve zor değil ağlamak Ne kadar da zor olsa Sevmek bukadar adil değil Ve anlaşılır değil sevgi Kaybettim mutluluğu! Zaten hiç yaşamamıştım Bu kadar zormu bunlar Ya da gerekli mi Belki hiç yaşamamalıydım Hayatı bu denli mutsuz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Martıların gözlerinden dinledim
İstanbul'un boğazı yanmış dün gece Yıldızlar şahitlik etmiş Güya suçlu benmişim Oysa can yemin olsun yanağımdan süzülen denize Ben bu şehre yüreğimi içirmedim Göklerden hicran yağdı İstanbullu bir geceydi Yere düşen her damlanın yüreğinde sen vardın İsmin dudaklarımda idamlık bilmeceydi Yalansa kahrolayım Sen İstanbul kokardın Sevda dediğin gülüm bir busedir dudağımda Bıçak gibi, yasak gibi, kan gibi Utanır, intihar ederdi ölüm Hayata rest çekip ağladığımda Korkak gibi, tutsak gibi, yaşanmış an gibi Bir lal olmuş bülbülüm Sen deli gülsün bağımda Toprak gibi, yaprak gibi, candan özgü can gibi Kuş uçmaz, kervan geçmez dağımda Kah aşk yağan kar tanesi Kah leyla tüten rüzgardan Zambak gibi, leylak gibi, cigaramda tüten duman gibi Sevdiceğim: Sen İstanbul kokardın! Dayadım ondörtlüğü İstabul'un şakağına İstediğim gül içmekti gözlerinden bir yudum Seni sordum gündüzlerce bu şehrin her sokağına Söylemedi inat ettim Gece seni uyudum Ben bir sana bir bu şehre gül dedim Ayla toprak şahittir, şahittir denizle gece Sensizken İstabul'da bir kez olsun gülmedim Yıllar kapımı çaldı Yokluğun var, sen yoktun Ölüm geldi, ölmedim Ağladım, yüreğimde sen Sende divane İstanbul Aşkından bir hatıra dedim, gözyaşımı silmedim Ben bir sana bir bu şehre gül dedim Belki de can bunun için ben gülleri çok sevdim Gözlerimden dökülen yaş denizi ıslatıyor Sevda kilim, hasret nakış dokuyor Çatlayası deli yürek "sen sen" diye atıyor Oy gece gözlüm oy İstanbul seni seni kokuyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() SENI ARIYORUM
Bu şehrin bütün sokaklarına sinmiş yalnızlığım, Sensizliğin köşe başındayım. Avuçlarımda kırık dökük pişmanlıklar, Avuntusuz çıkmazlara doğru yürüyorum, Bütün umutsuzluğuma inat, Yine seni arıyorum... Dudaklarımda bildiğin o ıslık, Sokak lambalarına sığınıyorum. Hafiften bir yağmur ağlıyor benimle, Bir deli rüzğar saçlarımda, Yalnızlıktan üşüyorum. Bulamayacağımı bile bile, Yine seni arıyorum... Anlatacak nelerim var bir bilsen; Içimde ihtilaller kopmuş, Kendimi sürgüne verdim. Mutluluğum çoktan iflas etmiş, İtiraza hakkım yok biliyorum, Beni savunmak sana düştü, Seni arıyorum... Yarım kalmış şiirlerim gibisin, Yaşanmamış çocukluğumsun anılarımda, Öylesine eksiğim sensiz, Öylesine sahipsiz. İşte bütün umutlara havlu attım gidiyorum, İçinde geç kalmışlığın çaresizliği, Çocuklar gibi ağlıyorum. Ve gel gör ki her damla gözyaşımda, Yine seni arıyorum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Kırk Yaşın Eşiğinde Bir Şiir
Küçük heyecanlara paydos Çünkü rüzgarla aynı yaşdayım Çünkü güneş kardeşim Bir ırmakla şevişmekteyim Bana artık dingin olmak Bana yalınlık yaraşır İçimde şiirin güzelliği Yaşamak sevinciyle yarışır Güzeller güzeli ömrüm Sana gitgide sevdalanıştayım Nice emeklerle dokunmuş Bir ince, bir nazlı nakıştayım Küçük tasalara, tutkulara paydos Çünkü evrenle aynı yaştayım Başsız sonsuz doyumsuz Bir başdöndürücü akıştayım. Ataol Behramoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Üçüncü Şahsın Şiiri
Gözlerin gözlerime değince Felaketim olurdu, ağlardım Beni sevmiyordun, bilirdim Bir sevdiğin vardı, duyardım Çöp gibi bir oğlan, ipince Hayırsızın biriydi fikrimce Ne vakit karşımda görsem Öldüreceğimden korkardım Felaketim olurdu, ağlardım Ne vakit Maçka'dan geçsem Limanda hep gemiler olurdu Ağaçlar kuş gibi gülerdi Bir rüzgar aklımı alırdı Sessizce bir cigara yakardın Parmaklarımın ucunu yakardın Kirpiklerini eğerdin, bakardın Üşürdüm, içim ürperirdi Felaketim olurdu, ağlardım Akşamlar bir roman gibi biterdi Jezabel kan içinde yatardı Limandan bir gemi giderdi Sen kalkıp ona giderdin Benzin mum gibi giderdin Sabaha kadar kalırdın Hayırsızın biriydi fikrimce Güldü mü cenazeye benzerdi Hele seni kollarına aldı mı Felaketim olurdu, ağlardım Attila İlhan |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Güvercinim Uyur mu?
Sömürgen cami güvercinleri sizin olsun O doyumsuz lapacı güvercinler Kurşun buğusu güvercinleri severim ben Kanat uçları çelik yeşili Kuş dediğin piyerlotisiz yaşamalı Adaksız avlusuz şadırvansız Buluttan süzmeli suyunu Kuşçular çarşısında tüy dökmemeli Benim güvercinim tunç gagalı Kimlerin bakışı kardeşçedir Kimlerin bakışı düşmanca Kendisi hangi kavganın güvercinidir bilir Tüneyip acımanın saçaklarına Miskin sevilerle bitlenmez Kanadından çok pençesine güvenir Barış taklaları süzülmeler Gagalarda zeytin dalı Perendeler maviliklerde Tüm gösteriler resimlerde kalmalı Güvercin dediğin uyanık olmalı Tüyler duman duman öfkeden Yanıp tutuyşmalı gözbebekleri Sevgiden tıpır tıpır bir yürek Özgürlüğünce dövüşken Rıfat Ilgaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Hasreti budadım körpe umutlarda,
Sallanıyorum bağ bozumu akşamlarda. Birleşirim hasretle rüyalarda, Seni çekerim sensiz ayazlarda. Bıçağım keskin ve acımasız, Saldırır uzayan hasret dallarına. Bir duman tüttürürüm tozlu yollara, Seni isterim sensiz dağlarda. Ne zor, ne acı, dayanamıyorum, Kolaylık bu ya hep ağlıyorum. Nafile dostum ne edersen et, Seni inlerim sensiz canlarda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Liselinin Aşkı-
Gözlerine renk bulamamıştım, Bazen yeşil gibiydi, bazen mavi gibi bazen ela, İlk görüşte demiştim; Bunlar göz değil, bunlar bela. Yanılmamıştım, Dünyamı kaplayacak kadar büyüdü gözlerin, Kim bilir hangi düşmanımın yaptığı sihir Veya büyüydü gözlerin. Olur muydu bir göz bu kadar derin, Bu kadar sonsuz olur muydu? Bu gözlere bir kez bakan Daha onsuz olur muydu?... Bakışları hep delici, Bakışları hep sertti o gözlerin, Ansızın vuracak kadar sinsi, Gizlice vuracak kadar namertti gözlerin. Sen belki ismimi hiç öğrenmedin, Bense aşındıracak kadar çok söylemiştim ismini; Belma... Meçhûllerle doluydu, Ne KIYAK AŞK’tı amma. Sarı saçlarını dağıtıp gelen rüzgârları koklardım, Tesadüf de olsa her bakışında çarpılır, Aklımı yoklardım. Konuştuk ne bir kelime ne bir harf, Bu aşk sessizdi, bu aşk saf. Anlamanı boşuna bekledim gözlerimin dilini Belma, Benim dünyamda mahpustu aşkım, Ne kıyak aşktı amma... Herkes bir konuda hemfikirdi; Şehrin en güzel kızıydın sen. Kim bilir kaç yürekte boş bir ümit, Kim bilir kaç kalpte sızıydın sen?... Denklemlerde hep sen vardın, X ve Y ne olursa olsun sendin hep sonuç, Bir seferinde; Sonsuz eşittir Belma dediğim için sıfır almıştım, O sene ilk defa sayende, Bütünlemeye kalmıştım. Mekanikte sen vardın, Optikte gözlerin vardı. Hele edebiyatta ne büyük yerin vardı. Kınardım Fuzuli’yi , “Amma atmış be...” diye, Bulurken aruz kalıbı, Feilâtün, mefâilün, feilün, Hayalimde sen olurdun, Bembeyaz yüzün ve kırmızı kaşkolün, Fark atmıştın aya, “Ne yanar kimse bana âteş-i dilden özge, Ne açar kimse kapım, bâd-ı sabâdan gayrı.” Diye seni yazmıştım tahtaya. Nasıl istemiştim sabâ rüzgârı olmayı, Açıp kapını zerre zerre odana dolmayı. Bir gözlerinin ne demek istediğini anlamadım, Bir de trigonometrinin ne işe yaradığını, Hep sordum gözlerime, O ruhsuz gözlerde ne aradığını. On bilinmeyenli denklem gibi zordun, Hadi gündüzleri neyse de, *******i rüyamda ne arıyordun?... Müzikte bir ben başarısızdım, Çünkü; müzik kitabı seni es geçmişti, Seni anlatacak beste yapılamamış, Şarkılara küsmüştüm, Eski heves geçmişti. İkimiz de inattık; ayrı ayrı yol tuttuk, Biz, bir araya gelmesi suç olan iki maddeydik, Ateşle baruttuk. Nasıl unuturdum seni, Unutabilir miydim ki üstümdeki semayı, Unutabileyim Belma’yı.. Üst üste üç kere sıfır aldım, Gözlerinin yüzünden. Sonra da asıverdim Kimya’yı. Okumaya başlasam, Sen girerdin satırlarla arama, Her bakışın kezzaptı, Her gülüşte sodyum bastın yarama. Bana neydi biyolojiden, Bana neydi terliksiden, amipten, Beni alabilir miydi gözlerindeki ipten?... Bana neydi kuşun gagasından, Bana neydi zürafadan, lamadan, Ne kadar uzaktı bu konular Belma’dan. Yandım, kor oldum, İnat ettim, farkettirmedim , Tarih böyle bir aşkı kaydetmiş mi, Yazmış mı bir bak Belma?... Lise güzel okuldu, Ya aşkımız; ne kıyak aşktı amma... “Belma’yı seviyorum, o halde varım” “Belma güzel, gül de güzel, Belma güldür o halde.” Önermelerini yapıyordum, Mantıkta hep hayalde. Ne Ogüst Kont, Ne Freud, Çözemezdi aşkımdaki mantığı, Bana bilmece gibi bir ağ örmüştü gözlerinin tığı. Duyulur mu dinlesen, Sessizliklerin sesi, Olur muydu aşkların, Mantığı, felsefesi. Gözlerinin yüzünden çok dersten zayıf aldım. Ve yine ilk kez sınıfta kaldım. Ama değerdi, Bu gözlere herkes mağlup olur, Bu gözlere herkes boyun eğerdi. Hayır, asla pişman değilim Belma, Sen habersiz, ben çaresiz, Ne kıyık aşktı amma... Ne gülümsedin, Ne de konuştun benimle tek kelime, Şöyle bir düşündüm de; Elin bile değmemişti elime. Yıllar geçti, Sönmedi gözlerinin ateşi. Ya!... Bakınca ne bakarmışsın, Doktormuşsun otuz beşinde Ve hâlâ bekârmışsın. Böylesine gizli aşk, Bu rekoru kim kırabilir?... Bir gün hasta kalbimin doktoru olursan El vurma ona, Aşkın fışkırabilir... Gözlerin ahh gözlerin., Erişilmez, ulaşılmaz gaye o... Aşkım, sen ve ben... Bırak be!... Nostaljik bir hikaye o... Ahh, ahhh, Son görüşüm de yaz mıydı, bahar mıydı? Ömrümün cevapsız kalan sorusu; Bana karşı yüreğinde bir kıpırtı var mıydı?... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|