![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 133 Thanked 123 Times in 109 Posts
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2283
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Vuracaksan eğer
Demiş miydim sana hiç Rüyalarımdan: sımsıcak Kaynayan kan kuyumdan Tek atım kaderimden Rüyalarımdan vur Beni vuracaksan eğer Son seferinde tiril tiril Nefesimden değil ama Kaktüs gölgesi bakışlarımdan Kumul hülyalarımdan hiç Ama hiç Değil dilimden Haydi vur Vuracaksan eğer, rüyalarımdan Esrarî uykularımda şafak sökmeden Kırağı çözmeden,kirpiklerimde Çalımlı kısraklar kişnemeden daha Vur Rüyalarımdan beni Ne şamanım bozkırda kemikleri tütsüyen Ne mansur ilkin cisminde ölen Şairim ben kalbimle bütün derdim Ömrüm heder olacak nasılsa böyle Ateşle barut arasında Vur beni Rüyalarımdan vur, tek Atımda, yazgıma dokunup şöyle |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Durduğun Zarar
Canım çıkmaya kararlı, Sevgim inadına poker oynuyor. Mantığım durmuş anlaşılan, Gözlerim hala sinek kızı arıyor! Kalp atışlarım yükseliyor, Kaybediyorum yavaş yavaş, İnceden bir inleme geliyor Kaç kurtul artık,durduğun zarar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yer Varmış
İsteyenler örtünürmüş İsteyenler açınırmış… Hep sevenler seçilirmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Hırsıza bey denilmezmiş Yetim hakkı yenilmezmiş Doğru sözden dönülmezmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Biri yer, diğeri bakmazmış Hiç kimse gönül yıkmazmış Vatan hâini çıkmazmış Bir yer varmış, dünyamızda. İnsan, insanca yaşarmış Koşan huzura koşarmış Herkes sevmeyi başarmış Bir yer varmış, dünyamızda. Gidip gören çôk yol gitmiş Dizlerinde derman bitmiş Lâkin görmek, o’na yetmiş Bir yer varmış; dünyamızda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat Gemisi
Günler geçmek bilmezdi yokluğunda ******* bir duvar gibi dikilirdi önüme Hayat bugün bir başka zalimdi Bir başka bakıyordu yabancı gözler Üzerime yılların yorgunluğu sinmişti Yalnızlığın kadınıydım artık Suskunluklar içinde boğulup Hayat uçurumundan yuvarlanıyordum Derin yaralar sarıyordu bedenimi Sönmek bilmez bir alev yanıyordu içimde Hayat yine ağlarını örüyor Bense olduğum yerde çırpınıyordum Çırpındıkça batıyor Battıkça hayat denen bu gemide Karanlıklara gömülüyordum |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Gül İle Bülbül
Kanadı kırık bir kuşum burada, Sen benim solmayan gülümsün. İmkanı yok, gel diyemem sana, Sen topraktan ayrılırsan ölürsün. Bülbül hep güle hasret yaşarmı? Gece-gündüz feryadı olmazmı? Şu kahrolası yalan dünyada, Bizide Rabbim kavuşturmaz mı? Gül neyler bülbül olmazsa, Sevdiği bilinirmi sararıp solmazsa, Bülbülü gurbette ölüp kalmazsa, Varıp gülünü koklamaz mı? Sen gülümsün benim birtanem, Senin yokluğun benim çilem, İsyanla geçsede her gecem, Dualarımız birgün kabul olmaz mı? RAFET'in umutları senin elinde, Kırık bir kuşum ilacım sende, Ümitler, yarınlar var bizde, Beni ümitle bekle olmaz mı? 1998 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Sana bugün daha fazla ihtiyacım var
Sana bugün daha fazla ihtiyacım var Dünden ondan önceki günden de fazla Anlamadın belki gittiğin günden beri yalnızım Anlasana bugün sana daha fazla ihtiyacım var Gelsen görsem tutunup dokunsam Çözülecek belki de tüm düğüm Nefes alamıyorum nefesine sesine ihtiyacım var Anlasana bugün sana bir başka ihtiyacım var Buz gibi oldu ellerim daha çok sıkılıyor yüreğim İçimdeki çocuğun acıyor kanıyor bir yerleri Bugün sana dünden de önceki günden de fazla ihtiyacım var Son çırpınışlarım bunlar ya şimdi gel kurtar Yarın bu çirkinlikler denizi zaten beni boğar |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Üşüyor Yüreğim
Tam ortasında yaşamın, vatanın bir başka yerinde Midyat-İdil arası bir şantiyede yine hasretsiz, yine sevdasız taşla, çamurla sarmaş dolaş yağmurla, soğukla kardeş olmuşum. Üşüyorum, donuyorum öksürüyorum durmaksızın sigara içme diyor doktorlar sabah altıda kalk diyor patron üşüyorum. Doktorlar yalnız ilaç veriyor dostlar ise nasihat birer.. Birer hastalanıyor işçiler ilaçlarımı onlara veriyorum ilaçları seviyorum. Muhasebeciyim ve yazıyorum, yazıyorum yedi rakamlı,sekiz rakamlı sayılar yazıyorum, üşüyor umutlarım. Sabah erken kalem tutmuyor ellerim tir.tir titriyorum masa başında milyon..milyon yazıyor ellerim üşüyor ellerim. Bir dilim ekmek için,bunca çile bunca soğuk,yağmur,çamur üşüyor ekmeğim. Düşünüyorum güzel şeyler düşünüyorum, düşler hep sımsıcak gerçekler buz gibi üşüyor yüreğim. İşçileri seviyorum seviyorum emeği, teri kazmayı, küreği, keseri,çiviyi bir ‘sağ ol’ dese biri iliklerime değin ısınıyorum üşümüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Vaktimiydi
Bunu bana yapmasaydın olmaz mıydı? Vakti miydi çekip gitmenin? Ben yalnız başıma çekerken tüm yalnızlığı, Vakti miydi mutsuzluk vermenin? Bilirsin alışığımdır böyle şeylere. Aniden yüklense de tüm dertler, Ayakta kalırım ben bilirsin. Ummadığım değildi,bekliyordum Ama tahmin etmemiştim bu kadar acı olacağını. Tüm umutları tüketmek lazım aslında Dinlemek lazım yaz yağmurlarının anlattıklarını. Bir doğrunun yıllardır yanıldığını öğrendim senle, Sindirmesi kolay olmasa da, Bak ayaktayım yine... Akıllarda kalacaktır tüm cevapsız sorular Ama onların da cevaplarına kavuşacağı bir gün var. Bu gece ******* isyana çıkmış, Durmaksızın ağlayacaklarmış. Kiminin umudu tükenmiş,mutluluğu kiminin Hadi duygularımı öldürdün de, Vakti miydi beni de öldürmenin? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Yeşil Simav'ım
Binlerce kilometre uzaktan, Geldim sana yeşil Simav'ım. Özleyerek düşdüm Safranbolu'dan, Geldim sana yeşil Simav'ım. Ağladım, güldüm senin yanında, Hasta oldum kurtardın kaplıcanda, Burnumda tüttü Hisar'ın, Karşıyaka'nda, Geldim sana yeşil Simav'ım. Aşık oldum dermanım teselliydi, Teselli veren hep SBS FM'di,(Simav'ın en güzel radyosu) Senden ayrılmak bana gurbetti, Geldim sana yeşil Simav'ım. RAFET'in Leyla'sı herzaman sen oldun, Tutuştum hasretinle hep sana kaldım, Uzaklarda iken resmine baktım, Geldim sana yeşil Simav'ım. 1997 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Analitik Zamanlar- II
Vaktin geç, esnemeli saatlerinde, Miskin bakışların ümitsizliğinde, Sevgindi bir rüzgarla çıkan, Ellerimdeki bilinmeyenleri, Halemdeki bulutları dağıtan. adı değil, kendisi aşktı, ne kafdağı ardı masalı ne de zümrüdüankaydı, kendimden bir parça, kanadım kolumdu, onsuzluk yokluğumdu.kilometreler vardı, sevgiyle biten, baharda kar gibi eriyen.bilinemeyen korkular vardı, görünemeyen, hissedilen, ellerin kenetlenmesiyle yenilen.biraz zamanlamay_ dı, göze görünen, hoşgörü tohumunun ekilmesiyle bitiveren.kuşku bulutları vardı, sıcak gülüşlerin ateşi, gözlerin pırıltısıyla.dağılıveren.tanımama suçluydu biraz ama ezildi geçen zamanın ağırlığında, yükseldikçe sevgi yokoldu, grilikler dönüştü gökkuşağına.toplumsal dayatmaların koşullanmasıydı, içtensizliğiydi, riyakarlık ipliğiyle örülmüş ananelerdi, çifte standart ahlak anlayışıydı kişilik çatışması yaratan, ruhumu dikenli tellerle saran. Çünkü ruhum kanıyordu. Sorun basit, soruysa kolaydı, Günler haftaları, haftalar ayları kovaladı, Bu bir kısır döngü sarmalıydı, Gördüğümüz develer, Aslında büyüttüğümüz pirelerdi. Esnemeli saatlerin hafifliği ağırlaştı birden, Analitik zamanların ağırlığı hafiflerken.. (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|