![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Konum: ¢αкαℓ.ηєттєη
Yaş: 31
Mesajlar: 4,929
Teşekkür Etme: 235 Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2448
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Uzman Diyetisyen Hatice Ünlüel Horsanalı, Ramazan ayında bir ay süreyle oruç tutulmasının sindirim sistemini dinlendirdiğini, bu sayede vücudun zararlı toksinlerden arındığını belirtti. Oruç tutulması nedeniyle Ramazan ayında günlük beslenme düzeninin tamamen değiştiğini, normalde 5-6 öğün beslenen insanların, Ramazan ayında öğün sayısının ikiye indiğini hatırlatan Horsanalı, "Oruç tutulurken uzun süreli açlığın ardından gelen hızlı ve bol kalorili beslenme sonucunda metabolizma yavaşlamakta, kilo almak kaçınılmaz hale gelmektedir. Bunun önlenmesi için yapılması gereken, normal beslenme düzeninin yakalanmaya çalışılmasıdır" dedi. Beslenmede en önemli öğünün kahvaltı olduğunu, ramazan ayında kahvaltının yerini sahurun aldığını ifade eden Horsanalı, şunları söyledi: "Vücudu uzun süreli açlığa hazırlamak için mutlaka sahura kalkılmalı ve beş temel besin grubundan tüketilmeye özen gösterilmelidir. Böylece açlık süresi boyunca vücudun karbonhidrat-protein dengesi sağlanabilir. Bu besin grupları et, süt, ekmek, sebze ve meyve gruplarıdır. İftarda ise aç olmanın verdiği iştahla yemekler hızlı şekilde tüketilmemelidir. İftar yemeği parçalara ayrılmalıdır. Bunun için yemeğe bir kase çorba ile başlandıktan sonra ana yemeğe geçmeden 15-20 dakika bekleyerek mide dinlendirilmelidir. Metabolizmanın yavaşlaması sonucu kilo alma derdinden kurtulmak için dinlenerek beslenilmesi gerekir."
__________________
:wink:
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|