www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-25-2007, 06:06 PM   #1
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye
 
GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98
Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan "Üniversiteler bölgelerini kalkındırmalı" 25 Eylül 2007

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından hazırlanan bir raporda üniversitelerin, bölgelerinde, ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmada daha güçlü rol oynamaları olanağı bulunduğu belirtildi. Raporda, “Küreselleşme ‘uzağı öldürdü', yenilikler, canlı toplulukların, yetenekli insanların ve üniversitelerin bulundukları bölgelerin çevresinde kümelenmektedir” denildi.

OECD'nin “Yüksek Eğitim ve Bölgeler: Yerkürede Rekabet, Bölgelerde Hizmet” başlıklı raporunda, üniversitelerin bölgesel angajmanlarını artırmalarının hem bölgesel kalkınma hem de kurumların kendileri için yararlı olacağı savunuldu.

Rapor OECD Yüksek Öğretimde Kurumsal Pönetim Programı ve Kamu yönetimi ve Bölgesel Kalkınma Müdürlüğü tarafından üç yıllık bir çalışma sonucu hazırlandı. Rapora göre üniversitelerin bölgesel kalkınmada oynayacakları rolün farkına bugüne kadar tam anlamıyla varılamadı. Bugün İngiliz firmalarının sadece yüzde 10'unun üniversitelerle etkileşim içinde oldukları örnek gösterildi, “Üniversite-endüstri bağlantıları en fazla büyük işler ve bazı ileri teknoloji alanlarına odaklı durumda” denildi.
Rapor üniversitelerin gelişmeleri önündeki engelleri incelerken bu kurumların bölgesel ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmada daha geniş bir gündem oluşturmak zorunda olduklarını ileri sürdü. Üniversitelere daha büyük özerklik ve daha iyi teşvik verilmesini tavsiye edilirken mensuplarının küçük ve orta ölçekli işletmelerle bağlantılı durumda olmaları önerildi. OECD, ülkelerin üniversite-sanayi işbirliği için daha destekleyici bir ortam sağlamaları gerektiğini savundu. Raporda şu noktalara değinildi:

-Üniversitelerin arz yanlı bilgi transferine odaklanmaları yerine ülkeler, üniversitelerle karşılıklı etkileşimle iş talebi geliştirmelidir. Üniversitelerin bizzat kendileri daha girişimci hale gelmeli, hizmet portföylerini genişletmeleri ve daha geniş yelpazedeki firma ve işveren gereksinimlerine hitap etmelidir.
-“Ayaklı Bilgi Transferi” uygulaması önemlidir ve gerçekleştirilmelidir. Öğrenciler ve mezunlar bilgi transferinde en etkili mekanizmalardan biri olabilir.
-İnovasyon (yenilik), sadece ulusal bir konu değildir. Küreselleşme “uzağı öldürmüştür” ve internet herkesin herhangi bir yerde bilgi ekonomisine katılmasını sağlamaktadır. Yine de “yakınlık” rol oynamaktadır ve yenilikler, canlı toplulukların, yetenekli insanların ve üniversitelerin bulundukları bölgelerin çevresinde kümelenmektedir.
__________________
Buraya Kadarmış ..
GooD aNd EvıL çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:05 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.