![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Erkenden kalktı elini yüzünü yıkadı
Bir korna sesi,kulaklarında çınladı . Öpüverdi çocuğunu ateşler içinde yanarken Koşuverdi kahvaltı dahi edemeden . Yol uzundu kaptı sefer tasını Koyuverdi poşete çatalını kaşığını Merhaba dedi arkadaşlarına sessiz sedasız oturdu arkaya Yorgunluktan dikti gözlerini havaya. Aklından çıkmıyordu çocuğunun sözleri Yanıyorum baba ! yanıyorum söndür ateşimi. Birden şimşekler çakıverdi Uzanıverdi eli kaleme deftere. Öylece kalıverdi , servisteydi ulaşmamıştı daha işyerine Arkadaşlarım kaydetmiştir hadiseyi dedi o haliyle. Uzun bir yolculuktan sonra vardılar daireye -Havalar nasıl diyerek girdiler içeriye Sonra baktı haritalara tek tek -Eyvah dedi. yine çiftçilerin hasadı gidecek . Öyle ya! tarladan kalkamayan mahsul yine onu yakacak peki cebinine ne akacak Çocuğu da yanıyor ona kim bakacak? Toparladılar işleri rasat saati gelinceye kadar, Demlediler çayı, tüttürdüler cigarayı . Geldiler diğer kurumdan arkadaşları Herkes halinden memnun Anlattılar aldıkları fonları ,payları . Gideceklermiş tatile, sahil kentlerine.. yanacaklarmış kumlarda Benim ne işim var oralarda Çocuğum yanıyor ciğerim korda Aldığı üç beş kuruş aylık yetmiyordu ona, ne de çocuğuna Ucu ucuna geçiniyordu azıcık maaşıyla. Alacaktılar döner sermayeden pay nöbet tazminatı Yine verilen hiçbir söz tutulmadı. Yavrum dedi alamadım sana bir ilaç biraz sabret Aybaşına üç gün kaldı beni affet, Hakkını helal et.. Ruhunu teslim ediverdi oturduğu yerde Rabbine hesap verecekti varıp kabre Alnı ak yüzü paktı,yoktu veremeyeceği bir hesap Ama gel gör ki ; Bir kefen parası bile bırakamamıştı geride Acı haber mola vermez yollarda Ölüm haberi dalga dalga duyuldu kullarda. Toplandı eşi dostu ; Onlarda da yoktu .cenazeyi kaldıracak ne para ne araba . Çıktılar yıllardır çalıştığı kurumuna -Almak gerek cenazeyi bir vasıta tahsis et memuruna. Başını kaldırdı tüm heybetiyle müdür, elinde koca bir kitap Dedi hiç olur mu böyle bir rezalet. Hak verdi dostları olmaz böyle bir şey Ne gerek var paraya arabaya cenaze dediğin taşınmalıydı omuzlarda. (Bu şiir bütün memurlara özellikle meteoroloji çalışanlarına ithaf edilmiştir.)
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|