![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hangi şiire baksam ben varım,
Hangi romana baksam bir sevgiliyi bulurum Bir de kendimi... Onu görmüşsem açarım kayıklı-sandallı şiirleri Okurum kana kana Nedimi... Her nedense her şiirde Canan ahu bakışlı Ve ince belli, O deniz ülkesinde Bir bulutun rüzgarından Üşümeseydi derdim Anabelli... Şiirleri okurum, Yazanları ve yazılanları görür gibi “Raks ortasında bir durur oynar, yürür gibi Bir baş çevirmesiyle bakar öldürür gibi.” Bir bakış böyle anlatır herhalde, Ne güzellikler görürüz Daha Yahya Kemal’de... Ve lise biter Bir ideal sevgiliye Gönül bağlayarak; “Ağır ağır çıkarız bu merdivenlerden, Eteklerimizde güneş rengi bir yığın yaprak Ve bir zaman bakarız semaya ağlayarak...” Zaman zaman bırakırım Bütün işimi, Alırım harf harf içerim Şiirleriyle Haşim’i... Ahhh o yıllar, Düşün, başında kavak yelleri Estiği serdesin... Şiirler kurşun gibi işler; “Geceleyin bir ses böler uykunu, İçin ürpermeyle dolar: -Nerdesin?...” Ve sevgili seni unutmadım, Hala aklımda sınıfın, Oturduğun sıran; “Kimsesiz odanda kış *******i, İçin ürperdiği demler beni an, De ki; Odur sarsan pencereleri, De ki; Rüzgar değil odur haykıran.” Ve bitsin diye beklediğimiz lise Bitiverdi ardında hasret Ardında hüzün; “Alınyazısı hepsi... Kısmet Ha yazı ha kışı geceyle gündüzün Kimbilir kaç günü kaldı Ömrümüzün?” O ne tatlı günlermiş, O anlar ne tatlıymış... Mutluluk uçan bir peri, Heyecan; bir beyaz kelebek gibi kanatlıymış...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|