![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() PARTİ GUKKU
Dün gece, Çizik taş oynadım düşümde. Sonra cıgıl misketlerle Vurdum çocukluğumu… Henüz dutu silkelememişken Körebelerde hep Yeni Cuma sokakları Ebeledi bizi… Sonra yayıldık Boztepe’nin eteklerine doğru, Artık oyunu kim düşünür ki? Sarardık mısır püskülünü Marshall yardımı renkli pelürlere, Hemen dumanında hülyalanırdık… Uzanırdık beynimize kazıdığımız O siyah beyaz filmlerdeki yosmaya doğru. Ah İstanbul… Kulaklarımda Twist’ler çalıyor, Degenere abidik Gubidik’lerle beraber… Gözlerim mıhlanmış, O hırçınlığında bile, Bağrını özlediğim Karadeniz’e… Birazdan vapur gözükür dere ağzından doğru. Bilir ki herkes iskelede doluşmuştur, O yüzden ağırdan alır kendini Bir yandan da , Vakur bakışlarla keser sahili… Uzun uzun öttürür düdüğünü Sülüklüdekilerde duysun diye!!! Limanda herkes kıpır kıpır Kolay mı? İstanbul’dan geliyor vapur… Doğduğum toprak,gözümde Karadeniz Hülyamda hep o yosma İstanbul… Birden dalarım Uzun Sokağa doğru Gözlerim Sarayın önünde yayılmış Çizgi romanlar içinden Tommiks’in son sayısını arıyor. Şansını Sına düzenlemiş kardeşim Akşama o tek çikolata gene bizim yaşadık!!! Spartaküs’ün afişi süslüyor Konağın; O her gün parlatılan taş duvarlarını. Hem Lalenin yazlığı da açılmıştır artık. Hiç unutmadım Lale çıkışı , Şıracıda sildiğim göz yaşlarımı… Belki annem bu gecede toplar bizi Uzanırız Kaleye doğru… Bizimde gönlümüz sarhoş olurdu Ercan söylerken şarkıyı… Dönüşte Hacı Kasım fırınından Aldık mı Francala’yı dumanında Zor atardık kendimizi bahçeye. Ekmeğin böğrüne atarken bıçağı Mis gibi tereyağı kokusu, Karışırdı Mandali’nin efsunuyla. Ardından uzanırdım, Can eriğin altına Yapraklarıyla yıldızları örtüştürürdüm . Sonra ağırlaşırdı yeniden göz kapaklarım Dalardım sıcacık uykularımın içine Ve oynardım gece boyu PARTİ GUKKU… Bu şiiri çocukluğuma,Yeni Cumalılara adıyorum… Not: Parti Gukku Doğu Karadenizde çocukların sıkça oynadığı Körebe benzeri bir oyundur.En belirgin farkı çok uzun süreli Olmasıdır.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|