![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8775
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için makine sektörünün ülkenin lokomotif sektörü haline getirilmesi gerektiğini belirtti.
Ortak Satınalma Organizasyonu’nun (OSO) tanıtım toplantısında konuşan Dalgakıran, makine sektörünün Türkiye için inanılmaz derecede önemli olduğunu kaydederek şöyle devam etti: “Türkiye satın aldığı teknoloji ile üretim yapıyor. Türkiye makinelerini kendi üretmek zorunda. Çin bunun farkına vardı, makine sektörünü birinci derecede önemli sektör ilan etti. Ama biz hala bunun önemine varamadık. 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefleniyor. Bunu gerçekleştirmek için makine sektörünü lokomotif sektör haline getirmeliyiz.” AB’deki 25 ülkede toplam 25 bin, Türkiye’de de 20 bin makine üreticisi firma olduğunu ifade eden Dalgakıran, “Bu kadar çok firmanın olduğu sektörümüzde işbirliği ve lokasyon eksikliğimiz var. Ayrı hareket edince girdi maliyetlerimiz yükseliyor. Biz de bu bağlamda OSO’yu kurduk. OSO’ya ortak olan yaklaşık 70 firma, birlikte hareket etmelerinden dolayı yaptıkları alımlarda pazarlık edebiliyor, toplu alım yaptıkları için uygun fiyatlara istedikleri ürünleri alabiliyorlar” dedi. TOPLU ALIMLAR İSKONTOYU ARTTIRDI Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Merih Eskin ise OSO hakkında bir sunum yaptı. OSO ile firmaların rekabet şanslarının arttığının altını çizen Eskin, ortak alımla yüzde 20’lere varan oranlarda iskonto beklerken, çok daha yüksek rakamlarda iskontolu alım gerçekleştirebildiklerini belirtti. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|