![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8775
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, bu yıl ana temanın ‘gıda hakkı’ olarak seçildiği ‘Dünya Gıda Günü’nde Türkiye’de ve dünyada bütün insanların yeterli ve dengeli beslenebilmesi, sağlıklı gıdaya ulaşmaları için gereken tedbirlerin alınması gerektiğini bildirdi.
TARIMSAL TEŞVİK ŞART Kopuz, gerek tüketicinin güvenli ve yeterli beslenmesinin sağlanması, gerekse gelişmiş ülkelere yönelik gıda dış satım pazarının büyütülmesi amacıyla Kritik Kontrol Noktaları Tehlike Analizi (HACCP), Gıda İşletmeleri İyi Üretim Uygulamaları (GMP), İyi Hijyen Uygulamaları (GHP) esaslarının uygulanmasının bir gereklilik haline geldiğini belirtti. Gıda sanayinin, çok sayıda küçük ve orta ölçekli işletmeden oluştuğunu, bu işletmelerin en önemli sorununun ucuz, kaliteli ve yeterli hammadde temini olduğunu da ifade eden Kopuz, şunları kaydetti: “Gıda sanayi için dünya fiyatlarında, sürekli ve belirli kalitede tarımsal ürün yetiştirme, tarımsal teşviklerde ana kıstas olmalıdır. Bunun için tarım işletmelerinin büyütülmesi ve tarım sanayi entegrasyonunun sağlanması gerekmektedir. Bu temin edildiği takdirde gıda sanayi daha çok rekabet edilebilme yeteneğine kavuşacaktır.” |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|