![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Türk halkına herşeyi kakalayan 'merdiven altı üreticileri' dur durak bilmiyor.
Piyasada son zamanlarda fazlaca taklit ya da tağşiş edilmiş (içine başka bir madde karıştırılmış) süt ürünlerinin taze kaşar olarak satıldığı bildirildi. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar Taklit kaşar peyniri tüketiminin insan sağlığı açısından sakıncalı olduğuna dikkati çekti. Sağlıksız koşullarda üretilen taklit ürünün içindeki maddelerin başta alerji ve enfeksiyon hastalıkları olmak üzere birçok rahatsızlığa yol açabileceğini vurguladı. Mustafa Tayar, antibiyotikli sütten yapılmış taklit kaşarı tüketen kişilerin dolaylı olarak azar azar antibiyotik almış olduklarını, bu nedenle zamanla antibiyotiklere dirençlerinin artabileceğini anlattı. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|