www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-19-2007, 10:24 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8775
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Çocukları sonbahar hastalıklarından koruyun

Çocukların sonbahar mevsiminde daha sık rahatsızlandığını dile getiren Acıbadem Kocaeli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Kaya, aileleri özellikle sonbahar mevsiminde daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaya, hastalıkların nedeninin mevsim geçişleri arasındaki ısı farkı olduğunu dile getirdi. İşte çocukları tehdit eden beş hastalık.

Sonbaharın beş hastalığı olarak sayılan gribal enfeksiyonlar, farenjit, sinüzit, bronşit ve zatürreyi yetişkin insanlar bile zor atlattırken çocukların bu hastalıklara yakalanması sağlıklarını tehdit ediyor. Sonbaharla birlikte gelen hastalıklara dikkat çeken Dr. Ali Kaya bu hastalıklar, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında şu bilgileri aktardı: "Gribal enfeksiyon sonbaharda başlıyor. Kapalı ortamlarda yayılması nedeniyle çocukların kapalı ortamlarda fazla kalması sakıncalı. Gribal enfeksiyon yetişkin insanlarda en fazla bir hafta sürerken çocuklarda 2-3 hafta sürebiliyor. Eğer burun tıkanıklığı, kuruma, hafif ateş ardından halsizlik hissediyorsanız mutlaka doktora başvurmanız gerekiyor."

VİTAMİN TAKVİYESİ YAPIN

Antibiyotik kullanmanın pek faydalı olmadığını ifade eden Kaya, hastalıkla karşı karşıya kalındığı zaman mutlaka ateş düşürücü, ağrı kesici, vitamin takviyesi, buhar banyoları yapılması gerektiğini vurgulayarak bedenimizi dinlendirmenin önemli olduğunun altını çizdi. Kaya: "Ateş çok yüksek seyrederse, koyu burun akıntılarında şikayetler uzun sürerse antibiyotik kullanmak gerekebiliyor. Bunun dışında temel tedavi, vücut direncini yüksek tutmaktan geçiyor" dedi.

BOĞAZDA YANMA VE AĞRI

Asıl tedavinin hastalığa karşı insanın kendini korumaktan geçtiğini belirten Kaya aşının grip aşısının en önemli özelliğinin hastalığın kapımıza gelmeden tedbirin alınmasını sağlaması olduğunu söyledi. Gribal enfeksiyonlardan sonra en sık karşılaşılan rahatsızlığın farenjit olduğunu söyleyen Kaya, bundan korunmanın bir tek yolu olduğunu vurguladı; "Boğaz enfeksiyonu geçirdiğini bildiğiniz kişilerden çocukları uzak tut”

ZATÜRREEYE DİKKAT

Bir diğer önemli rahatsızlığın da zatürre olduğunu söyleyen Kaya, zatürre aşısının iki aylıktan büyük çocuklara yapılabileceğini vurguladı. Kaya: "Zatürrenin en sık görülen nedenleri arasında alt solunum yolu enfeksiyonları geliyor. Akciğer içindeki küçük kesecikler iltihap ile doluyor. Ağrı kesiciler, ateş düşürücüler de tedavide kullanılıyor. Korunmada, genel koruyucu tedbirlerin yanında, zatürre aşısı özellikle öneriliyor." açıklamasını yaptı.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:14 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.