![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Güney Lübnan'da Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) bünyesinde görev yapan Türk Birliği'ni ziyaretinin ardından, Srifa kasabasına geçerek, Kızılay tarafından yaptırılan okulun açılış törenine katıldı.
Lübnan Milli Eğitim Bakanı Halit Kabbani'nin de hazır bulunduğu törende söz alan Babacan, konuşmasına son savaşta ve daha önceki savaşlarda şehit düşenlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Türkiye ve Lübnan'ın ortak bir tarihi ve kültürü paylaştığını söyleyen Babacan, "Lübnanlı kardeşlerimizin sevinci, bizim sevincimizdir. Lübnanlı kardeşlerimizin üzüntüsü, bizim üzüntümüzdür" dedi. Türkiye ve Lübnan arasındaki ilişkilerin gönül bağına, kalp bağına dayalı bir ilişki olduğunu belirten Babacan, Lübnan Milli Eğitim Bakanı Halit Kabbani ile birlikte açılışını yaptıkları okulun iki ülke arasında asırlar boyudur süre gelen tarih ve kültür bağını simgelediğini söyledi. Türkiye'nin, geçtiğimiz yıl yaşanan savaşta ve sonrasında Lübnan'ın yanında yer aldığını kaydeden Dışişleri Bakanı, halihazırda yapımı tamamlanan 16 okulun yanında 24 okulun da inşa çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. "Türkiye Lübnan'ın bağımsızlığını ve egemenliğini destekleyen bir ülkedir. Lübnan halkının huzura ve istikrara kavuşması bizim en önemli amaçlarımızdandır. Türk hükümeti olarak, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Lübnan'ın barışı ve istikrarı için çalışacağız" diye konuşan Babacan, Lübnan halkının eğitim ve sağlık alanlarında pek çok sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti. Şimdiye kadar tam donanımlı 16 okulun yapım çalışmalarının Türkiye tarafından tamamlandığını ifade eden Bakan Babacan, 24 okulun da inşasına devam edilmekte olduğunu kaydetti. Türkiye'nin bugüne değin Lübnan'a 20 milyon dolar tutarında tıbbi malzeme ve gıda yardımında bulunduğunu anlatan Babacan, Stockholm ve Paris'te yapılan toplantılarda da toplam 30 milyon dolarlık nakdi yardım taahhüdünde bulunulduğunu söyledi. Lübnan Milli Eğitim Bakanı Halit Kabbani ise konuşmasında Lübnanlı nesillerin geleceğine yönelik yaptığı katkılardan ötürü Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkürlerini sundu. Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Lübnan Milli Eğitim Bakanı Halit Kabbani daha sonra Türk Kızılayı tarafından yaptırılan okulu birlikte açarak, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|