![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8775
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Celal Talabani, 'PKK'lılara diyorum ki, Türkiye'ye dönün, demokratik ve parlamenter sürece katılın' dedi
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Ankara'yı, "PKK'nın askeri eylemlerini mahkûm ettiğini" gerekçe göstererek Kuzey Irak'taki Barzani bölgesel yönetimiyle diyaloğa çağırdı. Fransa'da çıkan "Le Figaro" gazetesine demeç veren Talabani, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin Ankara'yı resmi ziyaretinden sonra Türk hükümetinin terör sorununa siyasi çözüm arayacağına inandığını belirterek "Önlerinde iki seçenek var. Ya ABD, Türkiye ve Irak'tan oluşan üçlü komite veya bölgesel yönetimle doğrudan diyalog" dedi. 'Silahı bırakın' diyoruz Talabani kendi tercihinin bölgesel yönetimle diyalog olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bölgesel yönetim PKK'yı askeri eylemlerinden ötürü mahkûm ediyor. Iraklı Kürt liderler, yani Barzani ve ben, PKK'yı Irak çıkışlı silahlı mücadeleyi durdurmaya çağırıyoruz. PKK dünyanın değiştiğini anlamalı. Che Guevara dönemi artık sona erdi. PKK'lılara diyorum ki, Türkiye'ye dönün, demokratik ve parlamenter sürece katılın" ifadelerini kullandı. 'Türkiye'ye üs sağladık'Türkiye'nin sürekli kendilerini PKK'ya yardım etmekle suçladığını kaydeden Talabani, bunun doğru olmadığını, aksine Irak'ın kuzeyinde Türk ordusuna 4 adet üs sağlayarak Türkiye'ye yardımcı olduklarını iddia etti. "Le Figaro"nun "Türkiye Irak'a askeri müdahalede bulunursa Irak ordusunun tepkisi ne olur?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Irak Cumhurbaşkanı, "Her şey böyle bir müdahalenin büyüklüğüne bağlı" dedi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|