![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8774
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Malzemeler
* 2 adet hazır yufka * 2 yemek kaşığı tereyağı * yarım su bardağı pudra şekeri * 1 su bardağı dövülmüş yeşil fıstık içi * Kızartmak için: 3 tatlı kaşığı tereyağı Yapılışı Hazırlama Süresi: 20 dakika Pişme süresi: 10 dakika · Hazır yufkaları tezgahın üzerine yayın. Eritip, ılıtılmış tereyağının yarısını yufkanın her tarafına gelecek şekilde fırçayla sürün. · Şam fıstığı içini ve pudra şekerini bir kasede karıştırıp, yarısını yufkanın üzerine serpiştirin. · Yufkaları 4 eşit parçaya bölüp, her bir parçanın kenarını içine toplayarak dikdörtgen şeklinde katlayın. · Böylece hazırladığınız 8 adet katmeri bir tabakta biriktirin. · Teflon tavada tereyağının kalanını eritip, kızdırın. Katmerlerin her 2 yüzünü de çevirerek kızartın. · Servis tabağına aldığınız katmerleri ikiye bölüp, üzerine pudra şekerli şam fıstığını serpiştirip, servise sunun. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|