www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-23-2007, 08:35 AM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye

KoJiRo Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 21
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8775
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Varsayılan 'Saklı Yüzler' Antalya'yı gözyaşlarına boğdu! / 23 Ekim

19 Ekim'de başlayan 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali son sürat devam ediyor. Festival kapsamında önceki gün yönetmenliğini Handan İpekçi'nin yaptığı, başrollerini ise Şenay Aydın, İştar Gökseven, Berk Hakman, Cem Bender ve Nisa Yıldırım'ın paylaştıkları 'Saklı Yüzler' adlı filmin gala gösterimi yapıldı.

ERKEKLER DE TELEF OLUYOR
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda ödül arayan belgesel filmde; namus cinayetleri ve kadına yönelik şiddet ele alınıyor. Filmde çok can yakan bir konuya değindiklerini belirten Handan İpekçi, gösterim sonrasında yapılan basın toplantısında şunları söyledi: "Bir kadın yönetmen olarak, namus cinayetleriyle ilgili bir şey söylemek istedim ve uzun metrajlı bir film yaptım. Namus cinayetleri sadece kadınları yaralamıyor, erkekleri de telef ediyor. Bence Doğu ve Güneydoğu'daki kadınların ele alınmalarıyla namus cinayetleri sorunu çözüme ulaşacaktır."

ÇIKIŞ NOKTASI HABERLER
Filmin kurgusunu oluştururken gazetelere yansıyan haberlerden yola çıktığını ve hayal gücünü kullandığını belirten İpekçi, kendisine filmden çıkan herkesin ağladığının söylenmesi üzerine, "Ben bir yaraya parmak basmak istedim ve yaptım. Senaryodaki karakterlerin hepsi yaralı. Film bu yüzden kederli ama maalesef hayat böyle" diye konuştu. Filmde töre kurbanı Zühre'yi canlandıran Şenay Aydın, töreler nedeniyle kadınların öldürülmesini çok sinir bozucu bulduğunu söyledi. Yarışma filmlerinden 'Janjan'da da oynayan Berk Hakman ise filmin gösterime girmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirtti.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:15 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.