www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-23-2007, 10:19 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8771
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Sebzeli Bulet

MALZEMESİ
4-5 adet hazır milföy hamuru

Üzerine sürmek için:
1 adet yumurtanın sarısı (çırpılmış)

İç harcı için:
1 adet küçük boy kabak (kabukları soyulup tavla zarı formunda küp doğranmış)
1 adet küçük boy havuç (kabukları soyulup, tavla zarı şeklinde küp doğranmış)
1 çay bardağı konserve bezelye
(Ya da tüm bu malzemelerin yerine 1 kutu garnitür konservesi yani karışık sebze konservesi de kullanabilirsiniz)

SOSUN MALZEMESİ
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un (tam dolu olmasın)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF
Önce iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için kabak ve havucu soyduktan sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayalım.
Bir ufak tencereye 2 su bardağı sıcak su koyup, kaynayınca havuç ve kabağı atıp, 7-8 dakika kadar haşlayıp, altını kapatalım. Süzüp, zaten pişmiş olan konserve bezelyeyle karıştırıp, bir kenarda bekletelim. Ya da başta söylediğim gibi garnitür konservesi de kullanabilirsiniz. O zaman haşlamaya gerek kalmaz.
Şimdi ikinci aşama da çok çabuk bir biçimde beşamel sosu hazırlayalım. Ufak bir tavaya tereyağı koyalım, yağ erir erimez unu ekleyip, sararıncaya kadar 1-1,5 dakika karıştırarak kavuralım. Hemen sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. Sos kaynadıktan sonra 1 dakika daha bekleyip, altını söndürelim. Böylece hazırladığımız sosun içine sebzeli karışımı aktaralım ve karıştırıp, bir kenarda bekletelim.
Öte yandan milföy hamurlarını paketinden çıkarıp tam ortadan ikiye bölelim. Her bir parçanın üzerine çırpılmış yumurtadan sürelim. Ama milföy hamurlarının buzu çözülmüş olmalı. Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayıp, içi hafifçe yağlanmış tepsiye milföyleri aralıklı olarak dizip fırına yerleştirelim. Milföylerin üzeri altın sarısı gibi kızardığında yani yaklaşık 20-25 dakika sonra fırını kapatıp, milföyleri çıkaralım. Ilınmasını bekleyip kabaran milföyleri bir bıçakla tam ortadan keselim ama dibinden koparmayın. Her bir milföyün içine bir yemek kaşığı kadar beşamel soslu sebzeden yerleştirin. Servise ılık olarak sunun. Eğer çok soğuduysa, milföylerin üzerine çok az kaşar rendesi koyup, 4-5 dakika fırına sokup çıkarabilirsiniz.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:22 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.