www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-23-2007, 10:19 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8770
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Renkli Balık Mus

MALZEMESİ
1 adet büyük boy levrek (fileto edilmiş)
4-5 yaprak ıspanak (çok ince kıyılmış)
2 adet kırmızı dolmalık biberi de çok ince kıyılmış
6-7 adet iri pazı yaprağı

SOSUN MALZEMESİ
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı un
1 adet et suyu veya: tavuk suyu tableti
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF
İlk olarak, fileto levreğimizi tuz ve karabiberle lezzetlendirelim ve blenderdan çekip, kıyma haline getirelim. Kıyma haline getirdiğimiz levreği de üçe ayıralım.
Şimdi üçe ayırdığımız levrek kıymasının birinci parçasını çok ince kıydığımız çiğ ıspanakla karıştırıp, bir kapta bekletelim.
İkinci parça levrek kıymasını da yine incecik doğranmış kırmızı biberle karıştırıp, bir başka kapta bekletelim.
Üçüncü parça levrek kıymasına ise hiçbir şey katmadan bırakalım.
Şimdi önümüze fırın tepsisini alalım ve sapları kesilmiş pazı yapraklarını tepsinin üzerine yan yana, uçlarını da üst üste bindirerek yayalım.
Üzerine hiçbir şey katılmamış levrek kıymasını, bir kaşık yardımıyla 10-15 cm genişliğinde yayalım. Üzerine ıspanaklı levrek kıymasını yerleştirip, onun üstüne de kırmızı biberli levrek kıymasını yayalım.
Sonra en alttaki pazı yapraklarını en üste kapatıp, dikdörtgen bir kek büyüklüğünü elde edelim.
1 su bardağı su ekleyerek fırında 25-30 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, soğuyunca dilimleyelim. Üzerine “Beyaz Sos” dökelim. Servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Ufak bir tencereye süt ve kremayı koyalım ve orta ısılı ateşin üzerine oturtup, kaynamaya bırakalım. Et suyu veya tavuk suyu tabletini, tuz ve karabiberini de ekleyelim. Kaynamaya başlayınca, içinden aldığımız 2 yemek kaşığı kadar sıcak karışımla unu bir ufak tasın içinde ezelim ve bu ılık unlu karışımı tekrar tencerenin içine aktaralım. Sürekli karıştırarak 5-6 dakika kadar pişirelim. Sonra altını kapatalım ve sıcak olarak balık dilimlerinin üzerine gezdirip servise sunalım.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:58 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.